לימודי כימיה

Vaiolla

New member
לימודי כימיה

אהלן אני מעוניינת להתחיל בלימודי תואר ראשון כימיה, אשמח אם תעזרו לי לגבי תנאי הקבלה. אין לי בגרות בכימיה (היינו 4 אנשים בשכבה שרצו להרחיב אז לא פתחו) אשמח לדעת איזה ציון צריך במתמטיקה וכמה יחידות, והאם זה נכון שבשביל ללמוד כימיה במוסדות הגבוהים חובה גם ללמוד פיסיקה?

חישבת ממוצע בגרות ופסיכו' שלך?..

אם כן,בד"כ אם עברת את ציון הרף הרצוי,התקבלת. בגרות ריאלית[מקצוע מדעי+מתמטיקה מורחבת:למשל 4 יח' מתמטיקה ו 5 יח' מקצוע ריאלי נוסף] רק עוזרים אבל אני מכיר אנשים שגם ללא רקע ריאלי התקבלו לנ"ל... בכ"T,תנאי הקבלה לכימיה די נמוכים... פיסיקה?רק בטכניון זו חובה פורמלית וצריך להיבחן על הנ"ל עד זמן מסויים בתואר, בשאר המקומות זה מאד מומלץ אך לא הכרחי.

Vaiolla

New member
התעודת בגרות שלי מאוד מינימלית

לא ממש למדתי ממוצע בגרות 83 אבל אני מתחילה בספטמבר לשפר מתמטיקה או ל4 או ל5 נראה מה ימליצולי הבעיה היא שאני לא יודעת לאיזה ציונים לשאוף הבגרות בכימיה למשל מספיק עובר בשביל להתקבל לתואר ראשון?

שוב,זה לא משנה.

את צריכה ממוצע בגרות מסויים...שיכלול כימיה או לא, זה כבר פחות משנה[אבל עדיף כדי להקל עלייך בבוא הזמן בתואר ובהתאקלמות ללימודים]. נסי לראות אולי עם איזה פסיכו' תוכלי להתקבל עם הממוצע בגרות הנ"ל...אולי את לא צריכה לשפר בכלל את הבגרויות שלך. כך או כך,קחי בחשבון שאם תאהבי זאת ואם לא,תואר בכימיה הוא תואר מאד מתמטי,גם אם לא כמו בתואר בפיסיקה/הנדסה,נגיד. לכן, במוקדם או מאוחר תצטרכי להיזכר בנגזרות,אינטגרלים וכיו"ב...[ולכן בגרות מורחבת במתמטיקה עם ציון טוב תעלה כנראה את הממוצע וגם תתרום לך לתואר עצמו..אגב-אני עשיתי רק 4 יח' מתמטיקה ואני לא רואה איפה היתרון של בוגרי 5 מתמטיקה עליי, בלי להתנשא...]

Vaiolla

New member
כן אבל

השאלה שלי היא לגבי תנאי הקבלה באונברסיטאות עם מה אני צריכה להגיע בשביל להירשם? אמרו לי לא פעם שבשיל ללמוד כימיה צריך בגרות בפיסיקה ופיסיקה... אין מצב מה רף הציונים?

לִימוֹר

New member
לא צריך בגרות בפיזיקה

כמו שסטיב אמר רק בטכניון צריך לבוא עם בגרות בפיזיקה או לעבוא מבחן.

Vaiolla

New member
אוקיי אז חוץ מהשטות הזאת שאמרו לי

הבנתי שעוברים קורס פיסיקה בתוך לימודי התואר הראשון לכימיה עכשיו דיברתי עם סטודנט מבר אילן (לכימיה), והוא אמר שהקורס באונ' כלכ ך קשה, ואם מגיעים לתואר עם בגרות בפיסיקה מקבלים פטור מהקורס. בקיצור הוא גרם לי לחשוב שהקורס פיסיקה באונ' נועד מראש לכישלון, ושעדיף לי גם עם בגרות פיסיקה להגיע להרשמה. עוד שטות שהאכילו אותי?

לִימוֹר

New member
עוד שטות

לא למדתי בבר אילן אז לא יודעת איך זה שם (תשאל את סטיב). בת"א הקורס לא נותן פטור מפיזיקה. היה לי קורס הכנה בפיזיקה במשך שבועיים שהבנתי שעכשיו באמת אפשר לעשות במקומו קורס הכנה בפיזיקה אם יש לך בגרות בפיזיקה. פיזיקה זה באמת קורס קשה אבל לא צריך להגזים, הוא מש לא נועד מראש לכישלון. נכון שרקע בפיזיקה יכול לעזור אבל אם לא עשית בגרות בפיזיקה לא הייתי משלימה עכשיו.

the last anigma

New member
מאוד לא ברור לי העניין הזה של

פיזיקה בבר אילן.... על סמך הבגרות שלי... הייתי מקבלת פטור, מצד שני.. באת"א לא קיבלתי פטור (כי לא קיים כזה) ואני בקושי מתמודדת עם הקורסים בפיזיקה.. שהם ב10 רמות מעל פיזיקה תיכונית (למרות שלמדתי אצל מורה פנאט ברמה גבוהה מהדרוש בתיכון). אז מה? בכימיה של בר אילן לא צריך את הפיזיקה האוניברסיטאית?! אני מנסה לחשוב איך סטודנט שקיבל פטור מתמודד עם מושגים של מגנטיות למשל ברמה שהיא הרבה מעבר לתיכון בקורסים בכימיה...

ממה שידוע לי

וסטיב מוזמן לתקן אם צריך, הקורסים בפיזיקה בבר אילן מקבילים לחומר בבחינות הסיווג של הטכניון, כלומר הם על החומר של פיזיקה ברמה תיכונית. לכן גם בטכניון אם יש לך בגרות בפיסיקה אז יהיה לך פטור מהבחינות סיווג אך לא מהקורסים, שהם ברמה מעבר, גם מבחינת החומר, גם מבחינת הקושי והרמה המתמטית. אני לא יודע איך זה בת"א, אך אם שם נותנים פטור כנראה זה כי שם כמו בטכניון הקורסים ממשיכים מעבר לחומר התיכוני.

Vaiolla

New member
אז בתור המלצה שלכם

כסטודנטים לכימיה, לא לעשות בגרות בפיסיקה למען הלימודים באוניברסיטה?..

כימיה לבגרות תתרום לך יותר,

לדעתי. כמו כן,יותר קל להוציא בה ציון גבוה אם לא מקסימלי[שואף 100].

../images/Emo45.gifמאשר הכל-

הקורסים בפיסיקה[א'-מכניקה,ב'-חשמל]ברמה תיכונית,אולי טיפה יותר אבל לא הרבה יותר. כך או כך אני לא רואה מה הבעיה-הרקע הזה["פיסיקה כללית לכימאים א'+ב'"] בהחלט מספיק ואפילו כמעט מיותר. במקרה הטוב זה חסך מאיתנו שאלות בפיזיקלית כמו "מה זה תנע,מה זה אנרגיה קינטית..?" וכו'...הידע הנדרש בפיסיקה כדי לדעת כימיה הוא יחסית מצומצם. אולי בקוונטים זה שונה, אבל נו באמת, זה קורס אחד מתוך המון המון אחרים. למיטב ידיעתי בכ"א, פטור מקורסי פיסיקה בבר אילן[א+ב+מעבדה מאד מפגרת] לכימאים ניתן על סמך 90 ב 5 יח' פיסיקה בתיכון, שזה לא דבר ברור מאליו גם עבור מי שלמד זאת בתיכון.

the last anigma

New member
בקשר לסוף..

אני אחזור ואומר.. יש לי 99 בבגרות בפיזיקה - 5 יח"ל.. לא הולך ברגל. ועדיין, הבחינה שהכי מלחיצה אותי הסמס' היא פיזיקה כי היא הכי קשה, והיא בכמה וכמה רמות מעל פיזיקה תיכונית - הן מבחינת הבנה והן מבחינת אינטגרציה ושאר צרות מתמטיות. שלא נדבר על המעבדות בפיזיקה שתופסות לא מעט זמן מהשבוע. אז למה אנחנו נדרשים לרמה הרבה יותר גבוהה בפיזיקה?! ההנחה הבסיסית היא שיש סיבה לכך שאנחנו לומדים את זה עבור הקורסים בפיזיקלית ודומיהם, ותקנו אותי אם אני טועה.

ההצדקה היחידה לכך תהיה אולי

בקוונטים,לפי מה שאני שומע עליה..ועדיין, זה כולה קורס מחורבן אחד,אז למה ללמוד כל כך הרבה פיסיקה[יחסית]?... הערה: אם את הולכת לכיוון החומרים/ננוכימיה וכיו"ב, ברור שרקע נרחב בקוונטים נדרש ולכן גם פיסיקה. אני מדבר מנקודת מבט של שונא נגזרות,שונא אינטגרלים וכו' אבל אוהב אורגנית ונגזרותיה ולכן אולי אני מדגיש ש"זה לא חשוב". כאמור אבל, ייתכן שאני טועה... נ.ב. גם בבר אילן יש תכנית לא רעה למדע חומרים ומעמיקים שם בקוונטים וכו',ולא חושב שהסטודנטים שם בטוחים שעוד קורסים בפיסיקה היו עוזרים להם. אז אם לחזור להתחלה,למה אתם לומדים יותר פיסיקה,תרשי לי להגיב ב...."לא יודע" אחד גדול
באמת שלא...חוץ מלמרר את חייכם,לא רואה טעם לזה..

זה תלוי.

שמע, יש לך נטייה להתייחס לכימיה כאילו כולה זה כימיה אורגנית ואי-אורגנית. אבל אם אתה מתכוון ללכת לכימיה פיזיקלית בעיקר, ולהנדסת חומרים, לטעמי הרקע הפיזיקלי שנותנים אפילו בטכניון הוא לא מספיק, קל וחומר שאצלכם.

ואם אתה טוען שאפילו אצליכם

הרקע הפיזיקלי אינו מספיק אז שמע, כנראה שאותו בחור שהלך בכיוון "פיזיקלי מדי", היה צריך ללמוד פיסיקה או הנדסת חומרים[כן,אניודע שאצליכם זה בשילוב כימיה/פיסיקה תלת שנתי]. ובאמת שאני לא "מאשים" את המוסדות האקדמיים ב"חוסר פיזיקה" הנ"ל. אפילו אם הייתי אוהב יותר פיזיקלית וכיו"ב. כי,שוב, במקרה זה כנראה הייתי אוהב יותר פיסיקה עצמה ולכן מתלכתחילה הייתי צריך ללכת ללמוד פיסיקה ולא כימיה...אם כבר יש כימיה שהיא מאד מתמטית-פיסיקלית, היא[קוונטית,למשל] לרוב תהיה נושקת לתחומי הפיסיקה ובכלל לפיסיקאים תהיה בה הבנה טובה יותר. מצטער, אוסף של משוואות על דברים מאד מאד מאד תיאורטיים וכמעט לא ניתנים למדידה,נסיונית, הם לא כימיה בשבילי. מי שעובד בתחום זה,לבריאות שיהיה לו,באמת,אבל עבורי זו לא כימיה, כמו נגיד שאומרים "כימיה של ה...{יסוד מסויים} "..מקווה שהייתי ברור.

loxias

New member
תיכנסי לאתרי האוניברסיטאות

ותבדקי מה הסכם הדרוש. אח"כ תשחקי עם המחשבונים שלהם לחישובי סכם ותדעי מה וכמה צריך לשפר. בעניין הפיסיקה, בטכניון זה הכרחי, אבל אפשר גם לעשות בשנה הראשונה, בשאר המוסדרות אני לא בטוח, אבל יכול להיות. תתקשרי לבדוק. אין דרישות מיוחדות ללימודי כימיה, צריך לעמוד בסכם.

למעלה