לימודי טורקית בארץ?

yauli747

New member
לימודי טורקית בארץ?

קודם כל מזל טוב על הפורום החדש ומצאתי את הפורום בדיוק בזמן הנכון! החלטתי שאני רוצה ללמוד טורקית (תכף אני אספר) אז אמרתי אני אכנס לתפוז לראות אם יש פורום על טורקיה והנה אני רואה שבדיוק נפתח הפורום אז כנראה באתי בזמן הנכון ואני אשמח להיות חלק פעיל של הפורום. אני עובד באיסטנבול ויוצא לי להיות שם לפחות כל שובעים שלושה ולכן וכמו שאתם בטח יודעים אז ברחוב אין הרבה אנשים שדברים אנגלית (חוץ במקומות של התיירים ובמוקות בודדים אחרים) בעסקים אני מסתדר כי רובם מדברים אנגלית (גם אם בסיסית אבל מתקשרים) אבל מה שכן מעצבן אותי שקשה לי לתקשר עם אנשים וגם שלפעמים מדברים לידי בטורקית ואני לא מבין כלום כמובן מכול הטיסות אז יוצא לי לקלוט מילה פה ומילה שם (כמה פעמים במשפט אפשר להגיד טמם? ) אבל אני רוצה ללמוד בצורה מסודרת כדי שאני אוכל לנהל שיחות גם אם פשוטות בהתחלה... אז אני מחפש את הדרך הכי מומלצת ללמוד טורקית בארץ (בהתחלה חשבתי לחפש לי מורה כשאני שם אבל אני מגיע בערב למלון גמור והדבר האחרון שיש לי כוח זה להתחיל ללמוד) אני אשמח לקבל הצעות למקומות או מורים באזור המרכז תודה רבה יאיר

טליה ג

New member
HOŞGELDİNİZ../images/Emo142.gif

נשמח מאוד אם תשתתף בפורום באופן פעיל!
בקשר ללימוד טורקית, יש אפשרות לעשות קורס אינטנסיבי בברליץ או באחד ממכוני השפות הזולים יותר כמו דיאלוג. אפשרות נוספת היא ללכת כשומע חופשי לקורס טורקית באוניברסיטה (שתלמידי החוג למזרח תיכון חייבים ללמוד), ולקבל בסיס בשפה שיאפשר לך להתקדם באופן עצמאי. בזמנו היה כותב בקומונת טורקיה (שקדמה לפורום) בחור ישראלי, שחברתו הטורקייה הייתה נותנת שיעורים פרטיים בטורקית באיזור ת"א, אבל מזמן לא שמענו ממנו. דרך אגב, אני אמנם מנהלת פורום טורקיה, אבל הטורקית שלי מאוד בסיסית, וגם אני חולמת ללמוד את השפה באופן רציני, אבל אצלי זו יותר בעייה של זמן. יש כאן כמה חבר'ה שדוברים טורקית, וחלקם למדו את השפה בארץ. אולי הם יוכלו לתת לך מידע נוסף.

באוניברסיטת תל אביב

יש לימודי תורכית. הם ממש לא חובה למי שלומד מזרח תיכון אלא רשות למי שמתעניין. גם באוניברסיטה העברית יש, והשמועה אומרת ששגרירות תורכיה בישראל עומדת לפתוח קורסים ללימוד השפה (כמו ששגרירות צרפת מפעילה את המכון הצרפתי וכד').

טליה ג

New member
חדשות טובות עבורי כחיפאית../images/Emo13.gif

לגבי לימודי טורקית באוניברסיטה, לפחות באוניברסיטת חיפה מדובר בקורס חובה לתלמידי מזרח תיכון לתואר שני, אבל ברור שכל אחד יכול להירשם לקורס, כמו לשאר קורסי השפות בחוג לשפות זרות. אם המרצה לא מתנגד, אפשר להיכנס לקורסים גם כשומעים חופשיים.

yauli747

New member
תודה לכולם

אני אעשה את הבירורים שלי וברגע שיהיו לי יותר פרטים אני אפרסם כי אולי זה יעזור למישהו אחר... כמו שאמרתי אני מבקר באיסנבבול כול שבועיים בערך כך שאני בטוח שאני אקח חלק פעיל בפורום כדי לקבל הצעות או לתת אותם וכדי סתם לדון ע המדינה המיוחדת הזאת! אני חייב לצין שאני מאוד אוהב את האוכל הטורקי אבל המוסיקה לצערי אני חושב שהיא נוראית בד"כ

Hermione1382

New member
לגבי ברליץ

פרט לשפות האירופיות הלאסיתו ולסינית רוב השפות נלמדות אצלם בצורה פרטית בלבד. יחד עם זאת כאחד שיכול לדווח מתוך המערכת - אם תתארגן קבוצה של תלמידים (בין 4 ל-8 תלמידים) הם בהחלט יהיו מוכנים לתת מורה לקבוצה שתלמד אצלם :)

למעלה