לימודי טאואיסם

לימודי טאואיסם

אתמול שאלה אותי תלמידה בקשר ללימודי פילוסופיה סינית באוניברסיטה. היא רצתה לדעת אם זה יעזור לה בהמשך לימודי הקונג-פו שלה אצלי, כשהיא תגיע לשלבים של לימודי "הפילוסופיה הסינית" בקונג-פו. אמרתי לה שיש הבדל בין ללמוד על הפילוסופיה הסינית (באוניברסיטה למשל) לבין ללמוד את הפילוסופיה הסינית (בשיעורי הקונג-פו העתידיים שלה, למשל). מה דעתכם?

מה זה בכלל הפילוסופיה הסינית ב....

בלימודי הקונג פו שלנו?!? האם יש דבר כזה? לא ידעתי.... מתי לומדים את זה ומה זה?

הקשר...

כידוע לך, כל מה שאנחנו לומדים יכול בקלות להיקרא "טאו" או "לימודי טאו". העניין הוא שבמרוצת הדורות הצטרפו ללימודים אלה כל כך הרבה חלקים... עד שמצאנו את עצמנו עם שלושת החלקים הענקיים של הקונג-פו: 1. הקונג-פו עצמו (עבודה עם הטאו שלנו, Master Tis, ידעיות, או איך שתרצה לקרוא לזה) 2. אמנות הריפוי (יישום של קונג-פו) 3. אמנות הלחימה (יישום של קונג-פו ובעצם חלק מאמנות הריפוי) בבי"ס שמבאלה, סביר להניח שבדרך לחגורה ירוקה (מדריך), אתה מתחיל להתעסק ישירות עם הטקסטים, התובנות והמחשבות הכוללות את המונח "טאו" בתוכן...
הנושא נקרא ליתר דיוק "פילוסופיה טאואיסטית וסן" והוא בעצם לב-לבם של לימודי הקונג-פו, או לב-לבה של הכשרת הקונג-פו. כשאנחנו מתחילים את הלימודים באמנות הלחימה, אנחנו בעצם נעים מהשוליים (אמנות הלחימה) אל המרכז (הטאו)...

זה הזמן להציץ לתוך

שיחה שלי עם המורה שלי מלפני איזה שנתיים, כשטלפנתי אליו לשאול "איך הוא מסביר למישהו מה זה סן", כי לא היה לי מושג מה לענות על השאלה. המורה שלי: "אבל אתה יודע שאי אפשר להסביר את זה..." אני: "נו, בסדר, אבל איזו מן תשובה זאת? מה אתה היית אומר? איך היית מגדיר סן, במגבלות השפה?" המורה שלי: "המממ... אולי... הפוטנציאל האמיתי, הטבעי, של האדם..." זה מספיק טוב?

Kiru

New member
כן אבל...

זה לא במקרה (מה שהכי קרוב ל) הגדרה ל"טאו"?..

הסן מקרב אותנו אל הטאו שלנו.

אנחנו עוסקים בסן כאשר אנחנו מתקרבים אל הטאו שלנו.

Kiru

New member
אם כך למעשה המשמעות היא דומה,

רק ההטיה שונה...

*אביבה*

New member
טאואיסם = טאו

טאו אומר - ללכת בדרך. אין הבדל בן. בכל דרך שתלך, אם אתה (או היא) הולך בדרך הטאו, ה"קצוות" נפגשים. זה יכול להיות גם קונג-פו, גם טאי צי´, גם קראטה, וכל דבר אחר שאינו אומנות לחימה.. הלימוד "על" עוזר ללמוד טוב יותר את התנועות של אומנות הלחימה, כי יש להן מובן ברור יותר מבחינת האנרגיה. יהיה לה הרבה יותר קל להיות בשעורים שלך אם היא תשלב בזה גם את הלימודים העיוניים. הפילוסופיה הסינית מדברת על החיים עצמם, וקושרת את כל הקצוות שלהם בטאו. אומנות הלחימה היא דרך לשימוש באנרגיה.

Yin

New member
ממש לא

טאואיסם משמע אוסף של שיטות להתקרב לטאו. וממש אין קשר בין הבנת הטאו או שימוש בטאואיזם לבין לימוד יותר טוב של תנועות, ניתן להיות טאואיסט ללא ידע באומנות לחימה.

לדעתי

בהחלט ניתן להיות אמן קונג-פו מופלא בלי אפילו שמץ של ידע באמנות הלחימה, או בהגנה עצמית. אבל מאידך, מי שיודע היטב קונג-פו (טאו), מן הסתם יוכל ללמוד כל דבר בקלות ולפתח כל דבר בקלות. ואם יהיה צורך בכך, הוא גם יוכל להפוך לאמן הגנה עצמית תוך זמן קצר יחסית ובכוחות עצמו. הרי בריאותו ויכולת העבודה שלו עם גופו הינם ללא דופי. עובדה שאנשי קונג-פו רבים בעבר פיתחו גם יכולות הגנה עצמית ותרמו לשכלול גוף הידע בנושא הזה, עד כדי כך שנוצר בלבול בקרב אנשים רבים בין "קונג-פו" לבין "אמנות הלחימה".

הכוונה לא היתה לאמנות הלחימה.

אותה תלמידה לא התייחסה בשאלתה לחלק של אמנות הלחימה בלימודי הקונג-פו.
ברור שאם מישהו ילך ללמוד "טאואיסם" באוניברסיטה, זה יעזור לו בלימודי אמנות לחימה כלשהי, אם הוא לומד אותה...

למעלה