חקר המוח משתייך להכל
אין מסלול בתוך לימודי רפואה MD לחקר המוח אבל
חוגים למדעי המוח מאשרים דו חוגי יחד עם:
בלשנות, פסיכולוגיה, ביולוגיה, כלכלה (!!!), מתמטיקה, פיסיקה, מדעי הרפואה (תואר ראשון,
ולא מסלול רפואה המוציא רופא), כימיה, מוסיקה (!!!)...
המון דברים היום נחשבים כדברים שאפשר לחקור ולשייך למדעי המוח.
שפה, מוסיקה, התנהגות וכו'.
אז יש את "לימודי המוח" שמורכבים קצת מכל הדברים אשר מניתי מעל וניתן לבחור מהן התמקדות.
כמו כן, ניתן להגיע לתואר שני במדעי המוח מתואר ראשון ברוב הדברים שמניתי לעיל (בהנחה והציונים מספקים).
איני יכול להסביר על מסלולי לימודים באקדמיות בישראל,
אולם דוגמאות לעבודה בתחום (ולא להמשך אקדמי): תכנון ממשקים (בניית ממשק בין מכונה לאדם בתוכנות,
מכונות ועוד - בכל תחום בעצם), מחקרים לטובת פיתוחים של מכשירים רפואיים, מכשור צבאי, מכשור אופטי.
בעיקרון - מכיוון שיש כ"כ תחומים שנושקים למדעי המוח אפשר לעבוד במה שרוצים (דרך הדו-חוגי שציינתי לעיל).
במדעי המוח עצמו, פר סה, אין משהו מוגדר שאיתו עובדים בשוק...
המון מחקר, המון אקדמיה.
כפי שכתבתי שוב ושוב, זה תחום שהינו מעט פיקציה - כל מסלול קורא לעצמו מדעי המוח. המון אינטר-דיסיפלינרי.
המון דברים שונים שמאוגדים תחת השם הזה.
אני כמעט והתחלתי מדעי המוח בירושלים שמתמקדים בביולוגיה ופיסיולוגיה.
אחותה של אשתי למדה זאת בדגש פיסיקה וחישוביות עצבית (תואר שני).
אח שלה בדגש על ביולוגיה (במקום אחר)
והיא עצמה עשתה תואר שני בדגש על למידה.
שלושתם קוראים לעצמם מדעי המוח.
אדם קרוב אחר הלך לקבלת החלטות בתואר שני, מתעסק במשפטים וקורא לעצמו "מדען מוח".
אדם קרוב אחר הלך לקוגניטיבי קליני - טיפול קליני באנשים ע"י שיטות קוגניטיביות (בניגוד לפסיכולוג קליני. איני בטוח מהן
אותן שיטות...)
עלייך לבחור את התחום המעניין ביותר לך. איני מזלזל בתחום (כמעט והתחלתי ללמוד במסלול "קוגניציה" בירושלים)
אולם אין באמת כזה דבר "מדעי המוח".
אחת מחוקרות המוח והמרצות בישראל גילתה לי כי המסלול הראשון הוקם כתוכנית מצטיינים לביולוגים שמישהו מחו"ל
רצה להקים. כדי לתת את ההילה הוא כינה זאת "מדעי המוח" ומשם התגלגלו הדברים בישראל.
הבינג סייד דאט, אני מאוד מקנא באלה שהולכים למסלול מדעי המוח (במידה והאונ' בה בחרו משקיעה בחוג זה) כיוון שיש כ"כ הרבה דברים מדהימים ללמוד בנושא זה. זאת אהבתי שנזנחה בעקבות לימודי הרפואה.