לימודי וטרינריה

נוש789

New member
לימודי וטרינריה

שאלה- האם לימודים הם רק בבי"ס ברחובות?
מהו השכר הממוצע של וטרינר שכיר?

תודה!
 
לימודי וטרינריה

אכן, המקום היחידי בארץ בו ניתן ללמוד וטרינריה הוא בפקולטה לחקלאות. הלימודים בפועל מתקיימים בבית דגן ולא ברחובות, אבל זה פרט שולי.
לעניין השכר - השכר משתנה בהתאם לנסיון של הרופא, ואני מניח שגם בהתאם לאזור המגורים ולמוסד בו הוא למד (זה קשור לנסיון). רופא מתחיל יקבל שכר פחות טוב מרופא מנוסה מטבע הדברים. בכל המקרה, לצערנו המשכורות אינן גבוהות מידי. בכלל, רוב העוסקים בווטרינריה היו יכולים להרוויח משכורות יפות הרבה יותר ולחיות אורח חיים שלו הרבה יותר אם היו בוחרים במקצוע אחר.
פרנסה היא שיקול קריטי בבחירת מקצועי, ללא ספק. זו לא הסיבה העיקרית לבחור במקצוע הווטרינריה.
 

נוש789

New member
תודה! אבל...

מהו הטווח לדוגמא? האם וטרינר מתחיל מרוויח מינימום או יותר?
אני מתעקשת על עניין השכר כיוון שיש לי כבר מקצוע, ומתבקש להשוות
למרות שוטרינריה זה סוג של חלום וכמובן שזה לא שיקול יחידי אבל כן שיקול מציאותי במצב שבו צריך להתקיים...
אפשר גם לענות לי בפרטי אם זה בעיה... תודה!
 
להערכתי

המשכורת ההתחלתית נעה בין 35-50 ש"ח להערכתי. במרפאות רבות מדובר על משרה חלקית.
אולי רופאים אחרים בפורום יוכלו לתת סכומים אחרים
 

נוש789

New member
הבנתי תודה!
האם יש אופציה לעבוד כעוזר ללא לימודים? למשל

שעות בודדות בשבוע? (סתם לצורך סיפוק עצמי
)
 

sapirdvm

New member
למרות שיש היום

את מכון מגיד שמלמד 'עוזר/ת וטרינר', עדיין מרבית האסיסטנטית/יות אינם מוכשים במקום מסודר אלא רוכשים את המיומנות במרפאות השונות.
במרכזים גדולים יותר הקיימים בארץ יש יותר ביקוש לעוזריםות בעלי הכשרה.
במרבית המרפאות האסיסטניט/ית ממלאים תפקיד של טכנאי/ת וטרינר שבכובע הזה הם נדרשים לעזור לנו בפעולות שונות כדון ריסון בע"ח כאשר דוגמים לו דם(ריסון=החזקה ולאו דווקא ריסון חיה משתוללת), ניטור סימנים חיוניים בעת פרוצדורות בהרדמה, טיפול בחיות מאושפזות ועוד פעולות על פי הידע והמיומנות הנרכשת. יש מרפאות שבהם הם גם מבצעים פעולות רפואיות כגון טיפולי שיניים בהשגחה של הוטרינר, או זריקות נגד תולעת הפארק.
הכובע השני הוא הניהול השוטף: קבלת קהל, הקלדה, קופה, הסבר לבעלים, טלפונים, מתן תשובות ועוד ועוד.
מרבית המרפאות לא ירצו מישהו שבא לשעות בודדות אלא למשרה כל שהיא כי ההכשרה ארוכה ולוקח זמן עד שמצליחים לקבל תוצר גם במוכשרימות מאד.
רוצה להגיד שזה לא תחביב ותחנת רכבת אלא סוג של התמקצעות בשכר לא בשמיים.
לגבי השכר, אני מסכים עם דבריו של עמיתי אסף. לצערי הרב, גם וטרינרים ותיקים בעלי מרפאות לא מרוויחים סכומים כמו עמיתיהם במקצועות חופשיים אחרים (גם שם לפעמים זה רק שמועה). למרות הטרוניות הלא מעטות שרצות בכל אתר קיקיוני ברשת על גובה המחירים, הרי שבמרפאה ווטרינרית יש הוצאות מרובות וגבוהות ואף אנו נדהמים לא פעם כשאנחנו עומדים בסוף החודש מול כמות וגובה ההוצאה שהיתה לנו.
אבל, זה אחד המקצועות הכי הכי בעולם ולא הייתי מותר עליו בכלל
 
השכר שציינת מדוייק בעיני


כאשר יש כמובן לכאן ולכן, אבל בגדול זה השכר ההתחלתי שאני מכירה.
 
למעלה