לימודי הנסה כימית

רין20

New member
לימודי הנסה כימית

שלום,
אני רוצה ללכת ללמוד הנדסה כימית ורציתי לשאול פר שאלות :
דבר ראשון האם זה בכלל כדאי יש לזה ביקוש בשוק ומשכורות גבוהות או שלא תהיה לי אחר כך עבודה?
דבר שני מה ההבדל בין הנדסת כימיה והנדסת ביוכימיה ומה בעצם עדיף?
לא מצאתי את הנדסת כימיה באתר של אוניברסיטת תל אביב, ניתן ללמוד את המקצוע הזה שם?
ושאלה אחרונה ראיתי שבבן גוריון יש אפשרות לעשות תואר כפול בהנסה כימית וכימיה שיחד זה נקרא ננוטכולוגיה, זה מסלול מצטינים שבו מקבלים תואר ראשון בכימיה ותואר מוסמך בהנדסה כימית? מה אתם אומרים על המסלול הזה כדאי ללמוד אותו וזה יהיה פלוס או שזה מיותר.. ומזה בכלל תואר מוסמך? זה כמו תואר ראשון רגיל או שזה משהו שונה?

הנדסת כימיה וביוכימיה הנדסה כימית מתרכזת בהנדסת חומרים, ביוכימיה מתרכזת יותר בחומרים הכימיים האורגניים הקשורים לביולוגיה (בעלי סימון פחמני).
מבחינת ביקוש, השוק בכל תחומי הביולוגיה, כימיה ונגזרותיהם מוצף מסיימים ולרבים אין עבודה. אולי המצב ישתפר בעתיד.
תואר מוסמך הוא תואר שני.

tigra9

New member
בארץ יש מחסור גדול במהנדסים כימיים

ואת זה אני יודעת ממנכל כימיקליים לישראל לא פחות ולא יותר. ההבדל בין הנדסהכימית להנדסה ביוכימית הוא כמה קורסים בביולוגיה שלא רלוונטים לעבודה אחר כך. בתכלס, במציאת עבודה, אין שום הבדל ביניהם.
לגבי המסלול בבן גוריון אני לא יודעת להגיד לך בוודאות. האוניברסיטאות שמלמדות הנדסה כימית הן הטכניון, בן גוריון ותל אביב. המשכורות בהתחלה לא בשמיים (לא כמו מהנדס מחשבים), אבל זה עולה עם הזמן, וכמו כל דבר אם את טובה במה שאת עושה ואוהבת את העבודה שלך את תצליחי.
מה שאני יכולה להבטיח לך זה שמחוסרת עבודה לא תישארי

רין20

New member
מתקבל רושם שבארץ

אין עבודה בשום תחום והמשכורות נמוכות.. בכל המקצועות שבדקתי קשה למצוא עבודה ואין משכורת.. בכל מקרההשאלה נוספת מבחינת שוק העבודה איפה אפשר להצליח יותר באדריכלות או בהנדסה כימית? כבר שאלתי פה שאלה דומה ובכל זאת קשה לי להחליט לאיזה כיוון ללכת...

tigra9

New member
תשמעי

אין פה איזושהי נוסחה שאם תלמדי ככה וככה תרוויחי ככה וככה. זה תלוי בכמה גורמים, שאחד מהם זה כמה את טובה במקצוע שלך (וזה בין היתר נגזר מכמה את אוהבת את המקצוע שלך).
בגדול, בהנדסה את תמיד תמצאי עבודה, בטח אם את לומדת בתל אביב/טכניון/בן גוריון. אם כסף זה מה שמעניין אותך לכי על מדעי המחשב. אם את דואגת לפרנסה אחרי שתלמדי הנדסה כימית אין לך מה לדאוג.
לגבי אדריכלות אני לא הכי בקיאה בנושא, אני לא רוצה להגיד סתם.
שורה תחתונה, לא משנה לאן תלכי אם תהיי טובה במה שאת עושה ותאהבי את זה, רוב הסיכויים שאת תתקדמי ותרוויחי טוב. כנראה אפילו יותר טוב מאשר אם תכנסי למקצוע שמרוויחים בו טיפה יותר בהתחלה, ולא תהיי טובה בו.
אם שניהם מעניינים אותך באותה מידה, אני הייתי ממליצה על הנדסה.

למעלה