לימודי הנדסת גז ונפט

felixgym

New member
לימודי הנדסת גז ונפט

שלום אני ישראלי שלומד באוניברסיטת פן סטייט בארה"ב. יש אצלנו תואר בהנדסת גז ונפט. מבחינת ארה"ב התואר נחשב מאוד והתשואה העתידית מבטיחה ביותר. רציתי לדעת, אם יש פרספקטיבה לעסוק בתחום הזה בארץ. בהנחה שאני חוזר ארצה עוד 3 שנים האם יהיה מה לעשות אם התואר הזה? האם הגילוי של מאגר הנפט מול חופי חיפה יבטיח שיפתחו אותו ואני יוכל לעסוק בזה שמה?

תשובה ראשית כל גם בארץ לומדים את התחום, זה פשוט נקרא בשם אחר (הנדסת אנרגיה). השתלבות בתקופה שהזכרת יכולה להיות רלוונטית לא רק בהקשר לגילוי הגז אלא גם בהקשרים אחרים.

felixgym

New member
פירוט?

אתה יכול בבקשה לפרט באיזה הקשרים אחרים השתלבות בתעשיה יכולה להיות רלוונטית? והאם אני יוכל לעבוד בבתי זיקוק לדוגמא אם התואר הזה?

זו אפשרות תחום ניצול האנרגיה (גז, נפט) הוא תחום חשוב בעיקר לאור ההשלכות הסביבתיות בתחום, ולאור הפיכת ישראל למעצמת גז טבעי. לדעתי בהחלט תוכל להשתלב גם במפעלים המתעסקים בכך. מאידך אני לא איש מקצוע בתחום וחשוב שתתייעץ גם עם אנשי מקצוע.

molybdenum

New member
היי

אף אחד לא יודע את העתיד. אפשר רק לנחש כמו שאתה מנחש.

לידול

New member
היי

אין פה אף אחד בפורום שמבין בתחום זה. ממליצה לך כמו שכבר אמרו לך לדבר עם מישהו מהתחום. אתה יכול גם להסתכל במודעות דרושים באולג'ובס ובג'וב מסטר כדי לראות לאיזה תפקידים יש ביקוש.

למעלה