לימודי הנדסה

לימודי הנדסה

שלום, אני מעוניין להרשם ללימודי הנדסה (מערכות מידע או תעשיה וניהול) באוניברסיטה או בטכניון. מבחיננת ציונים אני בעייתי: בב"ש סכם הנדסה של 212 מול 223 נדרש ובטכניון סכם 81 מול 82-86 סף קבלה משוער. השאלה שלי היא כזו: הבנתי שאם אין לי בגרות בפיזיקה (ואין לי), אני אאלץ לעשות קורס מיון, או משהו כזה, ללימודי הנדסה. האם כדאי לי לעשות עכשיו בגרות בפיזיקה? אם כן, האם הציון גם יכול לשפר את סיכויי הקבלה, למרות שהבגרות רק בעוד כמה חודשים? ולסיכום - אם אני אעשה בגרות, אני מעדיף ללמוד בקורס. האם ידוע לכם, איפה באיזור השרון מומלץ לעשות? תודה.

סיכויי קבלה

מומלץ לפנות למוסדות עצמם ליעוץ למועמדים. יש להם הרבה מאד ניסיון בנושא ויכולים לעזור. בטכניון המדור בבינין אולמן קומה 4 טל 04 8293092 . לגבי בן גוריון אתה יכול לבדוק במדור רישום טל 08 6472788 .

The Leprechaun

New member
תעשה בגרות

זה ישפר לך משמעותית את הסכם, אתה צריך ציון של 80 ומעלה ב 5 יח'.. קורס אתה יכול לעשות דרך אנקורי קידום יואל גבע וכאלה... או דרך בית ספר אקסטרני העלות בערך 5000. הבגרות- מעבדה במאי, והעיוני באמצע יוני, ואת הבחינה אתה צריך לעשות בתיכון, כדאי שתרוץ להרשם.... אם לא אחרת את המועד..

אפיק מעבר באו"פ

באוניברסיטה הפתוחה יש מה שנקרא "אפיקי מעבר". אתה מתחיל ללמוד שנה א' בפתוחה לתואר, ובמידה ויש לך את ממוצע הציונים הנדרש אתה עובר לשנה ב' באוניברסיטה להמשך הלימודים לתואר, בלי שאלות, בלי עניינים ובלי תנאי קבלה. התואר שתקבל יהיה התואר של האוניברסיטה בה סיימת את לימודיך. פרטים נוספים פה

רקמיכל

New member
אני אותו דבר

1. תנסה להתקבל לכלכלה, דרישות קבלה יותר נמוכות אבל שנה ראשונה זהה. בזמני (מזמן-מזמן-מזמן) בטכניון קבלה למערכות מידע היתה רק החל משנה שניה וממוצע מסוים. אני התחלתי בכלכלה, שזה באותה פקולטה (תעשיה וניהול). עברתי בסמסטר 5 בקלות. 2. אפשר גם בלי פיסיקה מהתיכון. גם אני לא למדתי בתיכון. בטכניון חוייבתי ב-2 קורסים עמוסים מאוד של מבוא לפיסיקה 1 ו-2. כל קורס 5 נקודות, אבל לא נחשב לנקודות לתואר.

למעלה