לימודי הנדסה

rocky1003

New member
לימודי הנדסה

אני מתכוון להתחיל ללמוד השנה. ויש כמה מקצועות. אבקש את עזרתכם למי שיש ניסיון וידע
אני מחפש מקצוע שהעבודה בה תיהיה לא פיזית בגלל שיש לי בעיה בגב. לא חמורה. אבל מפריעה לי לעבוד פיזית באופן רציני
ממוצע בגרות מעל 100 אנגלית -5 יחי'. מתמטיקה -4 יחי'

יש כמה דברים שראיתי כמו הנדסאי חשמל
הנדסאי מכונות רפואי.
יש גם במכללה הנדסאי אלקטרוניקה. (למה זה אני לא יודע) ותעשייה וניהול. אבל אני מתמקד בשני הראשונים..
איזה מקצוע נחשב יותר טוב מבחינת ביקוש ותנאים?
למשל אני יודע שהנדסאי מכונות רפואי זה עבודה לא פיזית. סה"כ להיות טכנאי רפואי בבית חולים. או שאני טועה?
עם הנדסאי חשמל? במה אפשר לעבוד? ומה אופי העבודה?

אי

תודה...

rocky1003

New member
למה אף אחד לא עונה??

זה פשוט חשוב לי כי אני צריך לקבל החלטה..

מה שבגדול רציתי לדעת. זה מה נחשב יותר טוב ומבוקש הנדסאי חשמל או רפואי?
האם אחד מהם זה עבודות פיזית רצינית או שלא..
כי אני לא מחפש עבודות שהיא ממש פיזית. אולי קצת פיזית והשאר טכנית.

דבר שני בהנדסאי רפואי איזה עבודות אפשר לעבוד?
תודה מראש .

תשובה
שניהם מבוקשים (הנדסאי רפואי מתעסק גם בחשמל, אך במכשירי חשמל של תחום הרפואה).
שניהם כוללים גם עבודה פיזית לא קשה (עבודה טכנית של תיקון, הרכבה וכדומה).
הנדסאי רפואי מתחזק, מתקן מכונות של דיאליזה, EEG, מנטרי חמצן ומכונות אחרות הקשורות לעולם הרפואה.

rocky1003

New member
הסיבה שאני לא מחפש מקצוע פיזי מאוד

כי יש לי בעיה בגב. ולכן מקצוע משרדי או פיזי קל.
מה לגבי הנדסאי אלקטרוניקה ? איזה עבודות אפשר למצוא בזה והאם יש ביקוש?

הנדסאי חשמל זה עבודה פיזית מאוד? או שיש גם תכנון וניהול בזה?

תשובה
השאלה כמה חמורה הבעיה בגב. הנדסאי אלקטרוניקה וחשמל עובדים עם הגב, הם מתכופפים רבות.
מהנדס מאידך יכול לתכנן בלבד ופחות לעבוד פיזית.
הנדסאי חשמל לרוב עוסק בתיקון, בתפעול- עבודה שיש בה מרכיב פיזי.

gide92

New member
הצעה

למה שלא תלך ללמוד כבר לתואר מהנדס?
הנדסאים בהחלט עוסקים יותר בעבודה פיזית מאשר מהנדסים.
אם תלך על תואר בהנדסה: יש לך את הנדסת תוכנה שאינה מצריכה עבודה פיזית אלא ישיבה על כיסא, באלקטרוניקה וחשמל תוכל להשתלב בתפקידי פיתוח, מחקר ותכנון שכרוכים לרוב בעבודת ראש ולא בעבודה פיזית על רצפת הייצור או עמידה ממושכת. ומסלול מומלץ עבורך יכול להיות הנדסת תעשייה וניהול שדרך מסלול זה מגיעים לתפקידי ניהול מהר יותר בדרך כלל וגם ניתן לעסוק בניהול פרוייקטים, תכנון פיתוח ולעסוק שוב בכל הקשור לעבודת חשיבה.

אני סטודנט להנדסת חומרים במכללה האקדמית להנדסה ירושלים, גם זו יכולה להיות אופציה בשבילך - תלוי בחומרת הבעייה בגב, עבודת מעבדה כן כרוכה בעמידה על הרגליים אבל לא בהרמת משאות כבדים, אותו כנ"ל לגבי הנדסת תרופות.
קיצור, שווה לך לבדוק מסלולים של הנדסה שידרשו קצת יותר השקעה אבל נכונים עבורך לטווח הרחוק ולקליטה מתאימה בשוק העבודה ושיובילו אותך לניהול מהר יותר ולעבודות משרד וראש.

למעלה