לימודי הוראה...

sivan120

New member
לימודי הוראה...

יש לי תואר שני בחינוך ואני חושבת לעשות תעודת הוראה. האם תעודת הוראה תתן לי אפשרות ללמד בבתי ספר תיכוניים, איך אני לומדת את המקצוע הספציפי, נניח גיאוגרפיה, היסטוריה וכ"ו שאני רוצה ללמד-האם אני צריכה לעשות בזה תואר ראשון?

shani ls

New member
הי סיוון

נראה לי שזה תלוי במה למדת לתואר ראשון - למדת גיאוגרפיה או היסטוריה ? ברוב המכללות להוראה סביר שתצטרכי השלמות.בהצלחה

לידול

New member
נראה לי

שאת צריכה רק לשלוח קורות חיים לבתי ספר ולהתחיל ללמד. יש לך תואר שני בחינוך, זה אמור להספיק..

shani ls

New member
היא לא יכולה להתחיל ללמד בלי תעודת הוראה

תואר שני בחינוך הוא לאו דווקא תעודת הוראה...

לידול

New member
את בטוחה בזה?

כי יש לי חברה שלימדה בבית ספר בלי תעודת הוראה ובלי תואר אפילו. נראה לי שזה נתון לשיקול דעת של המנהל. תקני אותי אם את יודעת אחרת.

אפשר להיות מורה מחליפה ללא תעודת הוראה

או תואר, אך אי אפשר להיות מורה קבועה ללא תעודת הוראה.

shani ls

New member
הי לידול

משרד החינוך באופן עקרוני דורש תעודת הוראה. ייתכן וניתן למצוא עבודה גם בלי תעודת הוראה - אבל אלו מקרים בשוליים שלרוב קורים כתוצאה ממחסור במורים. נראה לי שאם מישהו רוצה לעסוק בהוראה לטווח הרחוק אז הוא צריך לבוא מוכן, לענות לדרישות ולהוציא תעודת הוראה. אני באופן אישי ד"א מוצאת הרבה היגיון בזה - זה לא רק עניין בירוקרטי אלא גם כלי חשוב שמלמד ומכשיר את המורה איך לעבוד עם ילדים/נוער, איך להכין מערך שיעור ואיך להעביר שיעור באופן ברור ומובן. אלו לא דברים שרוב האנשים פשוט "שולפים מן השרוול". (תחשבי שיש לך עכשיו ילדים - היית מעדיפה שהמורים שלהם יעברו הכשרה מתאימה, לא ?
)

למעלה