לימודי ד"ר בהולנד

להפתעתך

New member
לימודי ד"ר בהולנד

שלום רב, אני מתעניין באפשרות להתחיל לימודי ד"ר בהולנד. כללית, אני מכיר את אירופה מטיולים קצרים והיא לא מאוד מעניינת אותי-כלומר, נחמד לטייל שם אבל מעבר לכך רוב המדינות, ובפרט זאת שאני מתעניין בה, לא דוברות אנגלית כשפה ראשונה (וזה לא משנה גם אם 100% מהאנשים מדברים אנגלית ברמה גבוהה מאוד) , מזג האוויר מחורבן (גם בקנדה, ואפילו יותר, אבל זאת עדיין קנדה) ובסופו של דבר קל יותר להרגיש זר באירופה מאשר בארה"ב, קנדה או אוסטרליה. מעבר לכך, כמות הישראלים ששוהים בהולנד בקביעות או היגרו אליה, ממה שאני התרשמתי במסגרת ביקורים קצרים, היא קטנה למדי-ואני אוהב שיש לי את האפשרות לשמוע את שפת האם שלי ולדבר עם אנשים שמוכרים לי פחות או יותר ושיודעים ומבינים על מה אני מדבר מדי פעם. מבחינה מקצועית לעומת זאת-מאוד משתלם לי לעבור להולנד וזה השיקול המרכזי ביותר שלי. לכן, אני רק מעוניין לשאול אם מישהו או מישהי כאן יכולים לזהות את עצמם עם הקשיים האפשריים שמניתי ואם מתגברים עליהם עם הזמן וכ"ו.

smaak

New member
ראה אייל

מטיולים בטח שלא תקבל מושג אמיתי על כמות הישראלים החיים במקום כזה או אחר. ואני לא יודעת מה גורם לך לחשוב שבאירופה קל יותר להיות זר מאשר במקומות אחרים, אלא אם גרת בעבר במקומות שונים ויש לך תובנות בענין. מזג אוויר חמים ועברית בכל פינה יש בישראל. קשיים של שפה ותרבות -בהחלט יהיו לך. ההתגברות עליהם- תלוייה בעיקר ברצון שלך להתאקלם. אין קסמים. בוודאי שניתן להזדהות, אבל שוב, ההתגברות תלוייה בך. מי שרוצה להישאר בדרך כלל מתגבר.

להפתעתך

New member
לגבי מזג האוויר, הישראלים והזרות

הזרות באירופה יותר מורגשת-לא גרתי בחו"ל אבל טיילתי לא מעט, לתקופות ארוכות, במקומות שונים בעולם ואני מכיר לא מעט חברים ובני משפחה שגרים בחו"ל או היגרו או גרו תקופה ממושכת בחו"ל. לפחות בטיולים הזרות יותר מורגשת, תגובות לא חיוביות לזה שאתה ישראלי-ולא דווקא מכיוון כאלו שנכוו מהישראלי המכוער או ממש שמעו עליו-יש, מהתרשמותי ומהתרשמות אחרים-יותר באירופה. אם באקדמיה עסקינן אז בארה"ב-קנדה-אוסטרליה-ניו זילנד מעולם לא העלו את הרעיון של חרם אקדמי על ישראל. שנית, בעוד שקנדה-ארה"ב וכל השאר הן בסופו של דברים מדינות של מהגרים, לא משנה שבחלקן הרוב הוא ממוצא מסויים, באירופה מדובר במדינות הומוגניות יחסית-בהולנד הרוב הם הולנדים והמיעוט, זה שאינו מוסלמי או מסורינאם והאנטיליים, הוא גרמני וכ"ו. מה שאני אומר הוא לא שבמקומות אחרים אני לא ארגיש זר, אלא שבאירופה אולי יותר קל להרגיש זר כישראלי. שנית, מזג אוויר חמים יש גם בהרבה מקומות בארה"ב-רק שמאוד קשה ומאוד ארוך להתקבל לד"ר בארה"ב וכרגע היא לא אופציה מבחינתי. מזג אוויר חמים יש גם בשפע באוסטרליה ואפילו בניו זילנד בקיץ. זה משהו אחר-ראי את "שלישית". שלישית, בכל שאר המקומות שמניתי יש הרבה מאוד ישראלים-על טורנט בקנדה כבר נאמר "להיות בלי ישראל ולהרגיש עם". אני לא מתכוון לערסים וכ"ו, אלא לאנשים שאפשר להתחבר עליהם-זה מקל על הזרות שיש לך בסיס בטוח לחזור אליו ולהיטען ממנו מדי פעם.

smaak

New member
אני בטוחה שדבר כזה יכול להקל

אירופה (אני מדברת כרגע בכלליות, אני לא מכירה את המצב בכל מקום ביבשת) מקבלת אליה כמות אדירה של מהגרים בשנים האחרונות. מספיק לראות את השינויים במדיניות ההגירה אפילו בבלגיה, שבה אני חיה, ואפילו בהולנד, שהקריטריונים שלה להגירה הרבה יותר קשוחים מבלגיה. כמות גדולה של מהגרים יש בכל מקום. הכל יחסי לגודל המדינה, ברור שארה"ב וקנדה, שהן ענקיות, תקבלנה יותר מהגרים לשיטחן, באופן חוקי או שלא חוקי. יש מקומות שבהם תמצא יותר ישראלים ממקומות אחרים, או אפילו יהודים, אבל בכל מקרה, תהליך ההתאקלמות הוא שלך, ושלך בלבד. החשש שאתה מתאר הוא חשש טבעי ביותר, אבל אם תיקח על עצמך את למידת השפה, שהיא בעיניי לא בלתי אפשרית ללמידה (במיוחד אם יש לך אנגלית טובה) תצליח לרכוש חברים שיקלו עליך- ואפילו יותר מישראלים. הרעיון המרכזי שאני מנסה להעביר לך, הוא שכדאי לך שלא לתלות בסביבה "ישראלית" את הצלחת המעבר שלך (כמובן שיהיה נחמד לשמוע עברית, אבל זה לא העיקר).

להפתעתך

New member
קודם כל תודה ושנית

קורסי שפה זה דבר שבעיני הכרחי לקחת במדינה שאינה דוברת אנגלית כשפה ראשונה-וכמו שכתבתי, לא משנה כמה טוב התושבים מדברים אנגלית וה"נורדים" למיניהם נחשבים לדוברי אנגלית מעולה (לא פלא, שפה ממשפחת השפות הגרמניות-זה הרבה יותר דומה לאנגלית מאשר לעברית למשל...).

een ogenblik

New member
יהיה קשה. נקודה.

כל הגירה, לכל מקום, היא קשה. אין דרך לחמוק מהקשיים. - אם לימודי דוקטורט בהולנד הם האופציה המקצועית הטובה ביותר עבורך, והיא שווה את קשיי הניכור, הזרות, הבדידות ואובדן שפה, אז לך על זה. - אם השיפור המקצועי אינו שווה את הקשיים, אז תמצא דרך אחרת. התמודדות כל אדם היא שונה מחברו, ואין אף אחד שיוכל לומר לך באחריות מה הדרך המתאימה לך. גם סיפורים על דרכי התמודדותו של האדם האחר הזה לא תצביע על דבר עבורך, במיוחד אם מלכתחילה הקשיים שנראו לו היו שונים משלך. בקשר לקשיים שהעלת: די ברור שמבחינתך חסרון קהילה ישראלית הוא קושי. תביא בחשבון שבכל אוניברסיטה מערב אירופאית מרכזית יש בכל רגע נתון מספר ישראלים, בין אם בין הסטודנטים ובין אם בין אנשי הסגל. קהילה, עם זאת, אין בהכרח. קושי נוסף הוא מזג האוויר. ובכן, קרירות וחמימות הן גם פונקציה של הרגל פיזי. לאחר חודשי חורף קרים בהרבה מהרגיל בישראל, הימים שהשמש תופיע יראו לך אוטומטית חמימים, גם אם כיום בטיולים אתה לובש בהם סוודר. וכמובן, למרות שאירופה ממוזגת וההבדלים אינם כה חדים כמו בישראל, יש חשיבות אם תהיה בצפון הולנד, או בדרומה. בחברה אוניברסיטאית אחוז הזרים גבוה מאשר בחברה הכללית, כך שגם סטטיסטיקת האחידות האתנית בהולנד אינה בהכרח רלוונטית עבורך. כמו כן, בחברה אוניברסיטאית ידיעת האנגלית נפוצה יותר מאשר בכלל החברה, שמראש בהולנד אמורה להיות טובה. זה לא מבטל את העובדה כי לרוב האנשים נח לתקשר בשפת אמם, כך שאם לא תלמד הולנדית, תמצא עצמך מחוץ לחלק גדול מן השיחות החברתיות. אם במילא תשמור את רוב קשריך החברתיים עם ישראלים, אולי זה לא יציק לך במיוחד.

להפתעתך

New member
נכון

לא התכוונתי לקהילה ישראלית במובן שזה קיים אולי במקומות אחרים מחוץ לאירופה (שבהם יש כמות משמעותית מספיק של ישראלים פר מ"ר במקומות רבים כדי להגדיר אותם כמשהו קרוב לכך) -התכוונתי לזה שחוץ מחברים מקומיים ומהאונ' אוכל לבצע פעילות חברתית עם ישראלים מדי פעם-כדי להזכיר את הבית. חוץ מזה אני מכיר את הולנד גם מהזווית החמה שלה-לא מאוד נעים שאתה בא מראש עם בגדים ארוכים. לגבי מה שאמרת על שיקולי כדאיות-אז כרגע אני די לא יודע מה האופציות שיש לי בארץ, אם בכלל-אם יהיו אני אשקול להישאר, למרות שד"ר בחו"ל זה גם משהו שאני רוצה לעשות מבחינת החוויה עצמה, אפילו שיש קשיים, ולפחות בהתחלה-לא קטנים.

TrigATUSA

New member
הניסיון שלי הפוך משלך

בריטניה היא פי כמה יותר מסבירת פנים למהגרים מארה"ב (ואני אומר את זה כמי שגר שנים בשני המקומות) הרבה יותר קל לא להרגיש זר כשמוקפים בהרבה זרים אחרים, וכאשר ישראל היא רק מעבר לפינה (ולא במרחק טיסה של 24 שעות והרבה אלפי דולרים) יותר קל לא להרגיש זר בחברה שרגילה לזרים בכל מקום אם חשקה נפשך בקהילה ישראלית, זו של לונדון גדולה בהרבה מרובן המכריע של הערים האמריקאיות או הקנדיות לגבי העוינות לישראל - אני רק יכול להגיד שאישית לא נתקלתי בזה אני חושב שאם מהגרים הרבה יותר פשוט להגר למדינה בה דוברים את השפה המאבק להגיע למצב שבו באמת מבינים מה אומרים הוא מאוד קשה, ולעבור למקום בו השפה היא לא אנגלית מגבירה בסדר גודל את קשיי הקליטה

להפתעתך

New member
אבל אתה מדבר על אנגליה ואני מדבר על

הולנד...מעבר לכך לונדון נחשבת לעיר יוצאת דופן, מאוד-במונחים אירופאים. אם חיית שם אתה בוודאי נתקלת באנגלים שטענו שלונדון אינה אנגלית יותר וכי היא מפוצצת ב"פ'קיז"-ללמדך שלונדון בהחלט לא מלמדת על שאר אנגליה. שנית, לא ביררתי את הנושא האנגלי עד תומו או אפילו מראשיתו -אבל עד כמה שאני זוכר פרוצדורות הקבלה לד"ר באנגליה הן לא פשוטות ותמיכה כלכלית בדוקטורנטים מתחילים לא ממש יש שם. לגבי מרחק הטיסה-על זה אין ויכוח, שאתה גר באירופה אתה יכול לבקר בישראל כל פעם שיש לך זמן וכסף (לא צריך יותר מדי) פנוי-אוסטרליה וקנדה הם הרבה הרבה יותר מסובכות מהבחינה הזאת.

forglemmigej

New member
בכל ערי הבירה באירופה יש יותר מהגרים ממקומיים

זה כי שם יותר קל למצוא עבודה מאשר באיזה עיר שדה נידחת או סתם עיר לא במרכז. אין ספק שפני הרחוב באירופה השתנו מאד בעשורים האחרונים, לא יודעת אם זה טוב או רע אבל ככה זה.

sharon2626

New member
אנגליה

אני לא גרה בלונדון אלא בעיירה קטנה באנגליה, כשלוש שעות נסיעה מלונדון. ההתנסות שלי עם האנגלים דומה לזו שתיאר TRIGATUSA. לא פגשתי במהלך ארבע שנים אדם אחד ששפט אותי על היותי זרה. לכל היותר הביעו התעניינות.

Nobilis

New member
כנ"ל...

ואני חושב שזה לא כל כך שונה במדינות אחרות באירופה. בוא נגיד את זה כך - היחס שתקבל יהיה טוב, כנראה, מהיחס שמקבל מהגר (לא יהודי, כמובן) בישראל. ובמילים אחרות - לא זה מה שצריך להטריד אותך. יש שאלות הרבה יותר כבדות שקשורות בהגירה, שכבר הזכירו בהודעות אחרות בעץ הזה.

egozi13

New member
ומהגרים יהודיים כן מקבלים יחס טוב?

עזבו רגע את חוק השבות והעזרה שמקבלים מהמדינה. אני מדבר על היחס שמקבלים מהאנשים ברחוב. עולה שמגיע לארץ, אם הוא לא סטנלי פישר אז הוא יקבל יחס מעליב, יצחקו עליו על שגיאות בעברית, יהיו לו בעיות בקבלה לעבודה, והוא יתקשה להתאקלם לתרבות ההידחפות בתורים. ואני כבר לא מדבר על אתיופים ורוסים שבכלל עושים להם את המוות

yoav7777

New member
יש הרבה אנגלים ואמריקאים שבאים לכאן כשקרובי

המשפחה או החברים שלהם כבר קנו הרבה חברות והם מסדרים להם ולחברים שלהם לעבוד בחברות האלה. וכמות הכסף שהם מביאים מחול מאפשרת להם לחיות כאן כמו מיליונרים. ממש אין להם בעיות בקבלה לעבודה.

TrigATUSA

New member
אני חושד שהמקורות שלך לא ממש מעודכנים

הביטוי פקיז יצא משימוש אי אז בשנות השבעיםהמאוחרות אני מעולם לא נתקלתי בשום שימוש שלו, ובוודאי לא בלונדון שממילא המהגרים מהיבשת ההודית נחשבים בה ל"וותיקים"/מקומיים (שאני לא אתחיל לספר על החברים ההודים שלי שהלכו ל PUBLIC SCHOOL ומעקמים את האף על כל ה"עניים" שלא יודעים לאכול נכון עם סכין ומזלג) ממזמן המהגרים לבריטניה הם ממקומות אחרים לגמרי אמרת שיותר קל להרגיש זר באירופה מאשר בצפון אמריקה, וזו לדעתי קביעה שגוייה אני חושב שכשבוחרים מקום לדוקטורט, מה שצריך להכריע זה איכות המוסד והתואר האם המוסד נמצא בארץ בה רוצים לחיות (כי אחרת זה קצת בזבוז של משאבים) בגדול - המחסום הכי גדול הוא המחסום של השפה, ואלא אם כן מישהו מוכן לתפקד בתור חצי אדם באופן חברתי במשך הרבה שנים (לא באמת להבין את הדקויות או להצליח להתבטא בצורה מדוייקת) לא הייתי ממליץ ללמוד במדינה שאינה דוברת אנגלית

להפתעתך

New member
המקור שלי הוא אנגלי בן 60 בערך

יכול להיות שהסלנג שלו לא עדכני-לגבי כל השאר אני די מסכים איתך... אגב, למדת בחו"ל?

שלום לך להפתעתך

ורגע לפני שתגלה להפתעתך שלונדון (או אמסטרדם) לא מחכה לך לך דבר עם מי שהיגר פעם ומבין דבר שניים בלימוד שפה, תרבות וכו קיצור לך דבר עם איזה עולה חדש\ה מרוסיה בבקש מימנו לספר לך על ההתאקלמות שלו אחר כך אתה תשכנע את עצמך שאצלך זה יהיה אחרת אז גם בבקשה לעולה חדש אחר ותשאל אותו תגלה שיש המון קווים משותפים בסיפורים שלהם אחר כך תחזור לפה ותגלה שגם לנו יש בערך אתת אותם הבעיות רגע, אני לא מנסה לשכנע אותך לא לעשות את מה שאני עשיתי (ירדתי מהארץ) ולא מנסה לספר לך כמה רע בנחר (לי טוב) רק שתבין מה עומד לפניך

למעלה