לימודי גרמנית.

לימודי גרמנית.

שלום, זה הפורום הכי קרוב למה שחיפשתי, סו בר וויט' מי. אני מעוניינת ללמוד גרמנית, מעדיפה לעשות זאת אינטרנטית. מישהו מכיר אתרים/תוכנות העוסקות בלימוד גרמנית ? תודה מראש.

מה שמוזר בגרמנית זה

שעד כמה שזה קרוב ליידיש אני כדובר יידיש שפת אם כשאני רואה טלביזיה בגרמנית אני לא מבין כלום חוץ ממילה פה ושם למה זה באמת ככה ? זה בגלל שהם מדברים מהר מידי ?

חייםלוי

Member
מנהל
אתה לא מבין, לא משום שהם מדברים

מהר, כי אם משום שזאת שפה בעלת תחביר ואפילו אוצר מילים שונה מזה של יידיש. ביידיש אוצר המילים נלקח, אמנם ברובו מן הגרמנית אבל יש בו מלים רבות הלשונות הסלביות, מלשון הקודש - עברית וארמית. בגרמנית, המרכיבים האלה, כמובן חסרים. ברור שדובר יידיש יהיה לו קשה לעקוב אחר דובר גרמנית שבה אין המילים העבריות ומבנה המשפט הרבה יותר מסובך מאשר ביידיש. אגב לדובר גרמנית קל הרבה יותר לעקוב אחר דובר יידיש. עבדה אתי, לפני שנתיים בחורה גרמניה נוצריה. כשהייתי מקריא לה קטע ביידיש היא הבינה הכל, מלבד המילים העבריות.

אז אולי תתפלא לשמוע

ראיתי עכשיו סרט ישן נושן הנושא את השם "מבצע שטריימל" שיש שם קטעים בגרמנית והבנתי ממש כל מילה פשוט כי זה שמדבר שם מדבר לאט מאד. ואני לא מתכוון למילים "שנעלער" או "ראוס". אלא משפטים שלמים ! לדוגמא: שיס ניכט ! (אל תירה) איך בין גיפאלן פון הימל (נפלתי מהשמים). אבל כמובן שגם אם ידברו לאט אני לא בטוח שאני יבין הכל. במיוחד קריאה בגרמנית היא מאד קשה המילים הכל כך ארוכות שלה...

מוזר

New member
ס'םונקט אזוי ווי דער אונטערשייד

צווישען חסידישע יידיש מיט ליטווישע. אז דו וועסט אביסעל צוהערען וועסט זיך קענען צוגעוואוינען. איך פארשטיי דוקא יא און ס'גארנישט אזוי שווער. גמדה. תלמדי כמה מילים בסיסיים ואז תלכי לאתר של איזה עיתון גרמהי ותשברי את השניים. זה הדרך הכי קל וזה מה שאני עשיתי.

גאטליעב

New member
דויטש איז נישט זוי אנדערש אלץ יידיש

נור זי רעדן שנעלער מיט אנדערע אויסדרוקען, און זעלבסטפערשטענדליך דאס זי האבען נאך ווערטער וואס ביי יידיש נוצט מען שוין גאנץ לאנג נישט. פראביער אויף דויטש לייזען וועסט דו פילייכט מער פערשטיין. איך בין אין דויטשלאנד געוועזעהן אויף אונגעפאר איין מאנאט, אונד איך האב גאנץ שנעל די שפראך געלערענט. מען בראוכט איינפאך פיל די שפראך הערן. איפה ללמוד אני לא יודע

למעלה