לימודי גישור פלילי

• פותח הנושא INZ1
  • פורסם בתאריך

INZ1

New member
לימודי גישור פלילי

שלום, אני מסיימת בקרוב תואר ראשון בקרימינולוגיה ואני מעוניינת ללמוד גישור פלילי. יש לי מספר שאלות בנושא: מה מקומו של הגישור הפלילי בארץ? האם עדיף ללמוד גישור ולא גישור פלילי? בנוסף, שמעתי שיש תוכנית ללימודי תעודה בגישור פלילי באוניברסיטת בר אילן. האם זה מקום טוב ללמוד בו? וכן, האם לא יעדיפו משפטנים על פני קרימינולוגים בגישור הפלילי? מודה מאוד לתשובתכם

גישור פלילי וגישור בכלל

הגישור הפלילי מכונה במקומותינו "צדק מאחה". אחד המומחים בעניין זה הוא עו"ד בני שטיינברג (ייתכן שהוא בינתים גם ד"ר...).הדיסציפלינה הזאת קיימת בארץ- אך אינני בטוח שהיא מפותחת דיה. גישור בכלל היא דיסציפלינה מעניינת ומאתגרת (הרבה יותר מליטיגציה לדעתי...). אוניברסיטת בר אילן ידועה כמי ששמה דגש על לימודי הדרכים האלטרנטיביות ליישוב סכסוכים- כך שנראה לי שלימודי תעודה בנושא שם הם באכסניה מעולה. אם שת מתעניינת בגישות האלטרנטיביות ליישוב סכסוכים- כדאי שתלמדי גיחשר בכלל ותבצעי גם פרקטיקום- ומי יודע אולי תוכלי להשתלב בקהיליית הגישור המקומית... בהצלחה!

עמותת קד"ם

עמותת קד"ם זכתה במכרז וכיום עוסקת בתוכניות קד"ם (שהן נגזרת של הצדק המאחה) לנוער עובר חוק. מדובר במפגש בין פוגע לנפגע עבירה, אשר יש לו שתי מטרות מרכזיות: פיצוי ותיקון לנפגע העבירה. בניית תוכנית למניעת עבירות חוזרות (עבור הפוגע כמובן). מטרה נוספת, חשובה לא פחות הינה, שיחה פתוחה במפגש על העבירה וכיצד השפיע על האנשים השונים המשתתפים בהליך. במפגש משתתפים הפוגע, ההורים, תומכים, הנפגע והוריו (אם מדובר בנפגע שהוא קטין), קצינת המבחן, חוקר נוער מטעם המשטרה ולעיתים גם אנשי מקצוע נוספים. התוכנית נבנית ע"י המשפחה והתומכים. במידה והנער הפוגע עומד בתוכנית, אזי התיק נסגר ויש רק הערה שהנער עבר קד"ם. התועלת לנפגע - יש לו הזדמנות לאמר את אשר מרגיש, ויכול לקבל פיצוי. כדי להיות מתאם קד"ם - יש להיות מגשר, בעל תואר אקדמאי וללא עבר פלילי. מכאן, שבלי קשר לגישור הפלילי, יש צורך קודם כל לעבור קורס גישור. התמחות בגישור ונסיון, כמובן שתמיד משפרים.

INZ1

New member
תודה על התשובות ושאלה נוספת

מודה לכם על התגובות. על פי הבנתי, בלימודי התעודה בבר אילן אין צורך לעבור קודם קורס גישור, אלו לימודי צדק מאחה בלבד. לכן שאלתי אם כדאי ללמוד רק את זה או ללמוד קודם כל גישור.. באחת התגובות לשאלות קודמות פה ראיתי כי לא ניתן להתפרנס מגישור. האם זה נכון?

גישור- לימוד ופרנסה

כדאי מאד לעבור קורס גישור בכל מקרה. כיום- קשה להתפרנס מגישור, אך יותר ויותר נזקקים לכלי זה לפתרון סכסוכים. עניין הגישור אינו מוסדר כמעט בחוק, וגם תקנות הגישור ומרשם המגשרים של משרד המשפטין בוטלו. יש לצפות כי גם זה ישתנה, אך כפי שקראת וציינתי- לא כדאי כעת לבסס את הפרנסה על גישור...

למעלה