לימודי אימון - איפה?

נדיה35

New member
לימודי אימון - איפה?

שלום לכולם,
אם אני שואלת שאלה לא אתית מספיק - קבלו את התנצלותי הכנה.
ברצוני ללמוד אימון אישי. ערכתי מספר בדיקות באיזור המרכז וצמצמתי את האפשרויות שלי ל 2, כאשר ההבדל הגדול הוא בכך שמקום אחד נותן תעודה של מאמן עם אפשרות להירשם ללשכת המאמנים בישראל (כולל כל התהליך המלא של סופרוויז'ן) , והמקום השני - נותן את התעודה של לשכת המאמנים הבינלאומית. ההבדל הנוסף הוא שבמקום השני מאפשרים שני תהליכים בלבד של סופרוויזן כאשר לפי מיטב ידיעתי יש צורך בשישה כאלה על מנת לעמוד בכל הדרישות של הלשכה.

אשמח לעזרתכם.
תודה רבה
נדיה35

תהליכי אימון תחת סופרויז'ן

היי,
למיטב ידיעתי בכל הקורסים להכשרת מאמנים מאפשרים 2 תהליכים בלבד, על מנת לעשות עוד ארבעה צריך לקחת קורס המשך.
בברכת שנה נפלאה...

Optimistic Girl

New member
היי

לדעתי אם כבר אז ללכת לתעודה הבין לאומית ...
גמני בקרוב מתחילה ללמוד אימון, ואחת ההחלטות שלי היתה ללכת רק למקום שבו נותנים תעודה בינלאומית.

אגב, לפני שאת משלמת להם כסף,
תבקשי מהם לתת לך מייל ש2 או 3 תלמידים שלהם, ותשאלי אותם את השאלות הנכונות...
וגם תלכי לערבי מבוא ותתרשמי מהמורים !

לדעתי הכי חשוב קודם כל זה כימייה עם המורה שלך,
ואחכ דברים אחרים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
יש הבדלים נוספים

יקירה,
אני לא יודעת לאילו שני מקומות את מתייחסת, אבל ההבדלים בין קורסים שונים גדולים מהבדל בין התעודות. שתי התעודות טובות.
מה שיטת הלימוד? באיזו גישה הם עובדים? האם שוחחת עם המורים והתרשמת אצל מי היית מעדיפה ללמוד? האם שוחחת עם בוגרים ובדקת עם איזה מטען הם יוצאים?
את מתעכבת הרבה על הפרטים הטכניים, ומנסה לתת ציון לכל בית ספר לפי הסקלה שלך. בעיני הדבר הכי חשוב בלימודי אימון הוא דווקא החיבור האישי - להרגיש שהשיטה שאת לומדת מתאימה לך ומדברת אלייך. את שאר הדברים אפשר לסדר אחר כך - סופרויז'ן תמיד אפשר לקחת נוסף למשל.

נדיה35

New member
תשובה ושאלה לענבל

תודה רבה ענבל,
האמת שבזמן שרשמתי את השאלה באמת קלטתי שהעברתי את המיקוד שלי לעניין טכני...
לגבי השיטות - שוחחתי עם כמה בתי ספר שמלמדים את השיטות שלהם, אך השיחה הייתה רק עם המשווקים (למרות שהם כולם בוגרי קורסים, לפי דבריהם).
לפי איך שאני רואה את הדברים נכון לעכשיו ולפי התחושות שלי, הייתי רוצה לשלב מספר שיטות שמעניינות אותי. דרך אגב, גם זה שאלתי את אחת המשווקות, אך לא קיבלתי תשובה.
השאלה הייתה-אם לומדים אימון בין אם לפי שיטה מסוימת בין אם אימון נטו, ואח"כ ממשיכים ללמוד שיטות נוספות בבתי ספר אחרים, האם זה מקנה את האפשרות/זכות להשתמש באותה שיטה.

אשמח אם תוכלי להבהיר לי קצת.
תודה רבה
נדיה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שילוב שיטות

נדיה יקרה,
ברגע שלמדת שיטה או דרך אימונית, היא שלך להשתמש בפרקטיקה שלך, לשלב בשיטות אחרות וכל מה שתרצי לעשות איתה כמאמנת. לא תוכלי ללמד אותה כשיטה מקורית שלך כמובן, אבל כמובן שמותר לך לאמן אין שיראה לך. אני למשל משלבת כמה שיטות כמאמנת. הרבה מאמנים בוחרים ללמוד תוכנית נוספת על התוכנית הראשונה שלמדו, וזה מעשיר מאוד.
עדיין, עלייך לבחור מאיפה להתחיל, כי השיטה הראשונה תהיה הבסיס שלך - וכאן חשוב לבחור משהו שאת מתחברת אליו ויכולה לעבוד איתו, ושנראה לך בסיס טוב להעשרה בהמשך.

AlexCoaching

New member
נקודת מבט נוספת

אני לא יודע האם התעודה זה הדבר העיקרי מבחינתך.
אבל כדאי לבדוק מי המדריכים בקורס.
האימון צמח מהשטח, מאנשים שעסקו באימון ועזרו לאנשים להגיע תוצאות.
תעודה זה טוב ונחמד אבל כדאי לבדוק שהמדריכים עוסקים באימון ולא רק מלמדים.
מה גם שמי שרוצה לעסוק באימון יצטרך לעשות את זה כעצמאי(אין ממש משרות אימון כשכיר).
ובתור עצמאית את נמדדת בקריטריונים שהם שונים מאשר קריטריונים לכניסה כשכירה בארגון.
לפי דעתי התעודה היא באמת משהו מאוד טכני במקרה שאת מתכוונת להיות עצמאית.

נדיה35

New member
מודה על עזרתכם

תודה רבה על התשובות ונקודות למחשבה.
עד שאתחיל את הקורס יש לי עוד קצת זמן (אני מתכננת תחילת הלימודים במהלך חופשת הלידה שלי),
כך שבהחלט משאיר לי זמן לשוחח עם המרצים והמאמנים.
טוב לדעת שיש את מי לשאול :)

תודה רבה ושנה טובה,
נדיה

למעלה