לימודי אילוף סוסים

stenke

New member
לימודי אילוף סוסים

אני מעונין לברר על לימודים בנושא אני גר בצפון ובנוסף האם יש למישהוא איזה קישור לאתר שאפשר ליראות בו קיטעי אילוף אני אשמח ליראות אגב הלימודים הם לשימוש עצמי לא משהוא עם תואר הקדמאי וכו.. סתם בא לי להעשיר בנושא ומשם אולי להתפתח

אילוף סוסים לא לומדים מצפיה בקטעי

וידאו. הכי טוב-להצמד למאלף שמוצא חן בעיניך,ולהיות השוליה שלו למשך זמן ארוך.

peligrosa1

New member
מסכימה איתך ולא..

הכי טוב להצמד למאלף במיוחד לקבלת הבסיס נכון אחרי זה כן ועוד איך אפשר ללמוד מקטעי וידאו וכמה שיותר תראה יותר טוב.

fliperit

New member
אי אפשר ללמוד רק מוידאו

זה מוביל לטעויות. עם עובדים צמוד למאמן, ובמקביל רואים וידאו זה סבבה...אבל לא בלי מאמן

kar2

New member
היייי...ממליצה לך

על שני דיסקים של אילוף תקשורת ורכיבה של אורי פלג מזה לא תצא מאלף אבל זה בהחלט מעשיר את הידע ומרענן את הזיכרון למי שקצת שכח... את הדיסק אפשר למצוא ב"הרוכב" ב-150 שקל בהצלחה..:)

../images/Emo31.gifלא אוהבת את הקלטות שלו

יש קלטות יותר מוצלחות,שהכינו אנשים עם יותר "קבלות",לפי נושאים. אבל גם הן לא יחליפו לימוד בשטח.

kar2

New member
גם אני לא התלהבתי

הכל חובבני... כל שניה המסך קופץ והאיכות היא מקסימום של צילום במצלמת וידאו בפלאפון חיחי אבל מה לעשות שבמדינה שלנו אין תרבות סוסים עשירה וזה הדיסק היחידי שקיים בעברית... לי אישית זה מאוד עזר לרענן את הידע שלי... אבל לי יש ידע.... אם אין ידע קודם אז באמת חבל להתאמץ ולקנות את הדיסק!

fliperit

New member
אני גם לא חושבת

שמה שהוא אומר נכון לגמרי. בקלטת שאני ראיתי הוא דיבר לא מעט שטויות...

../images/Emo75.gifראיתי את הקלטות. לפני

שבכלל עשו את זה על דיסק. האיכות- גרועה. ולא ממש מבינים מה הוא אומר. הקלטת יותר מיועדת לאנשים שמבינים בסוסים ולא לאלה שרק ממש ללמוד ממנה משהו.

dixie chick

New member
קישורים קישורים....

אז אם כבר מדברים על אורי פלג יש לו גם "קורסי אילוף". אינני יודעת עליהם כלום מלבד עצם קיומם (אני מניחה שדרוש נסיון מוקדם ברכיבה ורמה גבוהה בתקשורת עם סוס), בכלמקרה זה האתר שלו אפשר לבדוק |לינק| http://www.ramotranch.co.il/ |סלינק| עוד קישור מועיל זה רשימת מאמנים ומאלפים באתר ההתאחדות, שים לב שמדובר ברשימת "פרסומת" בלבד (זה לא המלצות של ההתאחדות והם לא לוקחים אחריות על התוכן, זה פשוט מפרסמים שמנצלים דף זה כדי לקבץ רשימה מסודרת) |לינק| http://www.ief.org.il/ief/services.asp?cat=37 |סלינק|

NTL

New member
מומלץ

מומלץ בחום הקורס מאלפים של אורי פלג.

peligrosa1

New member
שוב...

אין בתגובה שלי בשום מקום כוונה ללמוד רק מוידיאו, אלא ללמוד אם מאמן וכן אחרי שמבינ ים לפחות את הבסיס כן כן כן הוידאו תורם.

stenke

New member
תודה לכולם

מסתבר שזה עסק יקר שאין לי תקציב בשבילו כרגע. לשלוח את הסוס לאיליוף יהיה יותר זול אבל המטרה היתה להקנות לעצמי את הידע הדרוש בכדי לעשות זאת בעצמי מה שעושה את זה ליותר מעינין וכיף שזה מה שמניע את כולכם פה אני מקווה. אז בכל זאת אם יש למישהוא/י משהוא מעינין על הנושא של אילוף אני אשמח. ועוד דבר " יש תרופה לגרדת" אבל ממש תרופה ?????

popi199

New member
יש תרופה לגרדת

והתרופה היא- טיפול שוטף נגד גרדת. לשמור על נקיון הסוס כל הזמן (!), למרוח אותו בחומרים נגד גרדת ונגד זבובים ויתושים.

אין פתרונות קסם

ניתן להזריק תרופות סטרואידליות שיכולות לעזור בהפחתת הצורך בגירוד, אבל למיטב הבנתי (הצנועה והבלתי מקצועית), הן עובדות על דיכוי מערכת החיסון (ובכך מפחיתות את הזיהוי של הגוף את עצמו כגורם זר, דר המתבטא בפריחה וגירודים). יש לזה תופעות לוואי לא רצויות, והשאלה אם רוצים בכלל להתחיל עם זה. הקלד במנוע החיפוש של הפורום "גרדת" ותקבל שפע עצות על טיפול שוטף (וסיזיפי, יש לומר).

למעלה