לימודי אומנות...

Warby Parker

New member
לימודי אומנות...

שבת מקסימה
לאחרונה אחרי שעשיתי הרבה הרבה חושבים עם עצמי (והוצאתי הרבה הרבה כסף על תואר לא ממומש) הבנתי מה אני רוצה לעשות בחיים. אני רוצה להיות אומן מיוסר. הקטע של המיוסר הוא מולד אצלי אז רק נשאר לי להפוך לאומן. ועכשיו ברצינות: אני באמת מעוניין ללמוד אומנות. אני מתחבט קשות בין תחום האומנות הויזואלית שטעימה ממנו יש לי, לבין תחום הקולנוע שמרתק אותי עקב היותו הכי קרוב לחלום מבין שאר האומנויות, לבין אדריכלות. למרות שאני בעיקר כותב, אני לא מוצא את המדיום הזה מיידי מספיק כדי להביע רגשות. המטרה שלי היא לקחת את הדברים שאני כן יכול להביע במילים ולהפוך אותם למשהו ויזואלי, משהו שעוקף את דרך המחשבה היומיומית שתשתיתה שפה. מממ, כן. כל המקומות דורשים תיקי עבודות בתחום הויזואלית. בתחום הקולונע ספיר זו אופציה מאוד קוסמת. אדריכלות: רק לגשת למבחנים ולקוות שאתה יודע מה אתה עושה (עברתי מכינה בשביל להבין את זה). הצעות, טיפים ופתקיות של עוגיות מזל סיניות יתקבלו בברכה.

infatuation

New member
אתה מתלבט בין כמה נושאים.. אז קודם כל נסה

הכל. ככה שיהיה סיכוי גדול יותר להתקבל לאנשהו. קולנוע ותקשורת יש לך גם בסמינר הקיבוצים וקמרה אובסקורה (קמרה זה בלי תואר). אדריכלות הוא תואר יותר ריאלי, מבחינת תוכן. עשית מכינה שמלמדת לקראת זה? או רק לתיק עבודות? לגבי תיק עבודות אני ממש לא יודעת להגיד לך לגבי קולנוע ואדריכלות.. למרות שבאדריכלות בטח דורשים הרבה רישום. באמנות בד"כ דורשים לראות בין היתר את יכולות הרישום שלך, ובנוסף עבודות מהשנה האחרונה. תיק שיהיה מעניין רעיונית ולא רק טכנית. ושיהיה בהצלחה.

roni yoffe

New member
תיק עבודות

צריך להכיל מגוון רחב יצירה. וכמה רעיונות מבריקים. אין שום מקום בישראל שמתייחס ליכולות הטכניות שלך. לפחות לא במחלקות האמנות השונות. הכי חשוב הוא שהעבודות יבלטו - צבעים חזקים, קונטראסטים דרמטטים, יחסי גדלים קיצוניים ושוב - רעיונות מקוריים. והכי חשוב הוא שכל עבודה שאתה מציג - תהייה ברורה. יש לך קונספט? אז שיהיה ברור. ולא משנה איך תעשה את זה בכלל. ממליצה מאוד להיות סגור וממוקד כמה בדיוק אתה רוצה ללמוד - אומנות? אדריכלות? קולנוע? ורק אחרי שאתה סגור על זה ב100 אחוז - להתחיל לבנות תיק עבודות ולברר על עוד תנאי קבלה ומבחנים שונים. בהצלחה.

rozmari100

New member
אני דווקא בדעה שאתה כן צריך להתמקד

כי בעוד שאמנות משיקה גם לקולנוע וגם לאדריכלות יש פער מאוד גדול בין העיסוק בקולנוע לבין העיסוק באדריכלות (לא רק בלימודים עצמם). המשותף הוא כמובן הצורך בראייה וביכולת האמנותית שלך שתגרום לך לבלוט מעל כולם. ואם יש לך את זה – אז אני מאמינה שכל תחום שתבחר בו ותאהב אותו יאפשר לך לפרוח ולהתבלט. ד"א – קולנוע אפשר ללמוד לתואר גם בעוד מקומות שיש להם נטייה יותר אמנותית כמו המדרשה לאמנות (שגם לומדים שם אמנות ברמה גבוהה). אני חושבת שהדגש בספיר ובסמינר הקיבוצים במקרה הזה הוא יותר מוטה לכיוון התקשורתי (מלשון "תקשורת" - שזה תחום פופולארי בימינו אבל אם הבנתי נכון פחות קשור לנטייה שלך). שווה בדיקה. אחרי שתתמקד אני מציעה לך בחום לבקר בימים פתוחים במוסדות הלימוד הרלוונטיים – שם תוכל לקבל הרבה מידע נוסף ולהתרשם באופן אישי. שיהיה בהצלחה
. ההתלבטויות האלו בהתחלה תמיד קצת מבלבלות..

למעלה