לימודי אדריכלות

לימודי אדריכלות

שלום לכולם :) אני בת 25 משוחררת חצי שנה מקבע
אחרי המון המון זמן של לבטים בנוגע למה ללמוד ובמה לעסוק כולל ייעוצי לימודים ללא החלטות..
חשבתי על מקצוע של אדריכלות נוף. אני בנאדם מצד אחד שמאוד אוהב להשתמש בראש, לחשוב,לתכנן, להיות משימתי ולהוציא לפועל דברים ולראות תוצאות, ומצד שני אני יצירתית ומוכשרת (בצניעות חחח), אוהבת להשתמש בדימיון ולעבוד מהנשמה , אני מציירת, מנגנת ומבשלת..
אני חושבת שאדריכלות נוף יכולה לחבר בין 2 העולמות האלה שציינתי. קראתי קצת שהמקצוע לא ממש מבוקש, אין כסף,אנשים מצטערים שלמדו את זה, אין עבודה וזה די מבאס אותי...
האם מישהו יודע באמת מה קורה בשוק ומה השכר? האם ניתן להתקבל לעבודה כאדריכלית ברשויות/ערים? האם תעודה של הנדסאית נוף פחות נחשבת בערך שלה מאשר תואר באדריכלות נוף, או שמא למעסיקים זה פחות קריטי?
אשמח לכל שביב מידע מי שמכיר, תודה..

התיחסות לתחום ההנדסאות

בגיל 25, כשאת בלי ילדים, ובהנחה שיש לך יכולת להתקבל ולסיים את הלימודים,
וכשאין לך מאחוריך שום תואר ושום לימודים בתחום אחר,
אז לדעתי - אל תשקלי בכלל הנדסאים. חשבי אך ורק על לימודים לתואר.
&nbsp
בעיקר בתחום הנוף - ההבדל בין הנדסאי אדר' נוף לאדריכל נוף זה לא רק יוקרה נמוכה יותר. זה יותר מכך.
כשכירה (בהכללה כמובן) את מוגבלת בהתקדמות שלך במשרד, וכל אדריכל יקודם יותר.
כעצמאית זה גם עיסוק אחר. כלומר - לא בתחום הציבורי אלא בגינון הפרטי, וזה תחום שבו באמת רק יחידי סגולה מצליחים להתפרנס, וגם זה אחרי כמה שנים קשות.
&nbsp
אגב, התיאור שלך את עצמך "מצד אחד שמאוד אוהב להשתמש בראש, לחשוב,לתכנן, להיות משימתי ולהוציא לפועל דברים ולראות תוצאות, ומצד שני יצירתית ומוכשרת , אוהבת להשתמש בדימיון ולעבוד מהנשמה" - זה מתאים להמון המון תחומים
. לדוגמה, זה נשמע בדיוק מה שמישהי בדרגת ניהול בהייטק צריכה , שם לפחות מרוויחים טוב...
(ומי שנדמה לו שאין שם יצירתיות - טועה. היצירתיות מתבטאת אחרת לגמרי אבל היא שם).
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

היייטק-נשמה? :)

אם היה בי את החיידק הזה החיים שלי היו יותר קלים... לא מתחברת לדברים האלה, לשבת מול מחשב ולכתוב תוכנות. אני יודעת שגם בתחום האדריכלות יושבים המון מול מחשב אבל זה קצת יותר מגוון...
&nbsp
אז, את לא במקום של לומר לאנשים לברוח מזה, נכון? ומבחינתך אדריכלות עדיף בהרבה? אני יודעת שרק בטכניון ניתן ללמוד את זה כיום, נכון?
יש עבודה במקצוע? איך השכר?
&nbsp
תודה!!

כן, תתפלאי, יש תחומים מסוימים של הייטק שהם גם "נשמה", ולא כולם "יושבים מול מחשב וכותבים תוכנות". בטח לא בדרגים הניהוליים. אבל עזבי, זה לא רלוונטי עבורך. סתם נתתי את זה כדוגמה שתאור היכולות שלך יכול להביא אותך לדברים שונים לגמרי.
&nbsp
אני במקום בו אני אומרת לאנשים ללכת אחרי הנטיות שלהם, ואם אתה טוב אתה תצליח.
&nbsp
לדעתי תמיד השכלה גבוהה עדיפה על השכלה בדרג נמוך יותר.
גם ההעמקה בלימודים גבוהה יותר, גם האוכלוסיה של הסטודנטים היא ברמה גבוהה יותר ויכולות גבוהות יותר.
&nbsp
אני חושבת שהזמן ללמוד לתואר ראשון שדורש כל כך הרבה השקעה כמו אדריכלות, הוא כאשר אתה נטול ילדים צעירים. מה שלא תעשי עכשיו אחר כך יהיה קשה מאד מאד לביצוע, וסביר שלא תעשי.
&nbsp
לא יודעת לאמר לך אם אדר' נוף או אדר' בנין יתאים לך יותר.
לגבי השכר חפשי כאן
http://www.archijob.co.il/archijob_sallary_poll/PollView.aspx
&nbsp
&nbsp
בהצלחה

אוקיי... ואמשח להסבר קטן

אם אני מתעניינת פחות בעבודות פרטיות ויותר באדריכלות של שטחים ציבוריים - פארקים, מתחמים, טיילות, גינות ציבוריות וכו', זה יותר רלוונטי אני מניחה לתואר ולא לתעודת הנדסאי, אבל איך הדרך להגיע לשם? בתור שכירה במשרד אדריכלים ניתן לעסוק בזה?

אדריכל נוף - שכיר או עצמאי.

אני "מנחש" שגם באדריכלות נוף יש הבדל רציני בין להיות שכיר לעצמאי.
כשכיר הרבה יותר קל להושיב אותך על תקן "השרטט" שלא זז מהמחשב, לא יוצא לשטח, לא נהנה לפגוש את פרי עבודותו.
כעצמאי אתה נפתח לספקטרום הרבה הרבה יותר רחב של אחריות וגיוון בעשיה שלך.
הרבה יותר מעניין, הרבה יותר קשה, אבל זה שלך.

למעלה