לימודים

חיים 1990

New member
לימודים

בשעה מוצלחת התחלתי ללמוד (כבר יותר מחודש אני לומד) להשלמת בגרויות. אני עשה את זה במסגרת פרוייקט היל"ה שקיים בכל עירייה. המעלות של פרוייקט היל"ה הם: א. בחינם. ב.מורים פרטים בשעות שאפשר להתגמש איתם. ג. מורים פרטיים שמתחילים מהרמה שלך ומתקדמים בקצב שלך (הרמה שלי במקרה הייתה נמוכה מאד והיתקדמנו מהר מאד). הדרישות להתקבל לפרוייקט הם: א. לא להיות בישיבה. ב. להיות בטווח הגילאים 15-18. ג. לקבל אישור של עובד קידום נוער (הם תמיד נותנים). בקיצור רציתי להמליץ לכל מי שבגיל המתאים ומעוניין ללמוד שירוץ על זה. רציתי גם להודות לכל מי שעזר ועוזר לי (לא דווקא בלימודים) למי שדחף אותי (כמעט בכח ללימודים) הסמסטר הזה אני ניגש יבחינות בגרות ב: 2 יחי' מתמטיקה. 1 יחי' אנגלית. 3 יחי' מחשבים 2 יחי' תנ"ך הבעיה שלי עם האנגלית זה פשוט לא נקלט למי שיש פתרון אשמח לשמוע. ושוב תודה לכולם

גרזילה

New member
לגבי האנגלית

תקשיב למוזיקה באנגלית, תראה סרטים ותוכניות טלויזיה (בלי תרגום) וכמובן שקריאת ספרים עוזרת. לא פשוט ללמוד שפה חדשה בגיל לא צעיר ובלי רקע, אבל זה אפשרי.

לגבי אנגלית הפתרון הוא אינטרנט

פשוט תחפש נושאים שמעניינים אותך, ותקרא בסיוע בבילון. בלי שתרגיש תשתלט על השפה.

חושבת דווקא הפוך

תצפה בסרטים עם תרגום ותקשיב לנאמר. מכירה מישהו שלמד ככה אנגלית - היום הוא חי בארה"ב ונושא משרה ציבורית.

אבזץ

New member
בוש?

בוש והכלם! או בוש או כלום. לגבי השפה התחתונה, ממליץ בחום להזדיין עם שוודיות דוברות אנגלית. מכיר מישהו שהקיר בדרך זו את שאקיר. הוא לא דיבר אל הקיר. באשר לשפה העליונה.... מעדיף צרפתיות. זו בהחלט העדפה אישית. אתה כמובן יכול לנסות שפות אחרות. רק לא ספות עור ולא נעליים - "בשר זה רצח"...

mirmiyam

New member
ואו איזה יופי ובהצלחה!

אני נתקעתי עם אנגלית במשך שנים עד שעשיתי איבחון ללקויי למידה ואז נכנסתי לקורס אנגלית באוניברסיטה וקיבלתי תוכנת הקראה זה מדהים! פתאום אני מצליחה להתקדם באנגלית יש כל מני פתרונות למתקשים באנגלית, השאלה באיזה תחום באנגלית הקושי שלך שוב בהצלחה!

Le Fay

New member
נהדר!

טיפים אנגלית: לשמוע הרבה. בטלויזיה. בתחנות זרות, בלי כתוביות, ובעיקר בסרטים ותוכניות מלל עם אנגלית תקנית (לא אופרה וויינפרי ולא סדרות נעורים). למצוא מילים של שירים שאתה אוהב לשמוע, לקרוא אותן, להבין, ולשיר אותן עם המנגינה. ליאונרד כהן, מכיר? אחראי לנתח הגון מהאנגלית שלי. לקרוא ציטטות של מארק טווין (מצרפת למטה גם לינקים של ). לקשקש עם דוברי אנגלית. שיתקנו אותך, לא נורא (האמריקקית הראשונה שפגשתי היתה משקפופרית. אמרתי spectacles במקום glasses. היא נקרעה מצחוק). תרגיש כאילו המוח התכווץ לך לשמינית, וזה יאלץ אותך להתאמץ. לקרוא עיתון באנגלית. כתבות קצרות בנושאים שמעניינים אותך. לא תבין הכל, אבל תתרגל לתחביר. אם אתה אוהב - גם אגדות מעובדות לילדים. יש סידרה כזו, 5 כרכים של Fairy Tales. חמוד, והורגים שתי ציפורים במכה: גם מתרגלים אנגלית וגם משלימים חורים בעולם הדימויים האוניברסלי. לבחינה הקרובה אמנם תצטרך לחרוש, אבל פני שתדע כבר תהיה חצי מוכן ל-2 יחידות.

סידארתא

New member
אגב קריאה באנגלית

כמעט בכל חנות ספרים יש ספרונים דקים באנגלית, מסודרים לפי רמות. (הוצאת "עופרים" בעיקר, יש גם אחרים) בחלקם יש גם פירוש לעברית לחלק מהמילים בצד, והם מיועדים במיוחד ללימוד השפה - אמנם הם מכוונים לילדים, אבל זו דרך מצוינת להתחיל לקרוא.

אנגלית - אודיגו, ספרים והרצאות

קודם כל, בהצלחה. לגבי קריאה גם אני ממליצה לקרוא ספרים בנושא שמעניין אותך, אבל רק בנושא שממש מעניין אותך. כי אחרת זה סיוט, נראה לי. תיכון למדתי באולפנא, והמורה שלי היה דרך קבע מעיף אותי משיעור אנגלית (גם לא הייתי מכינה שיעורים, כמו תמיד, וגם הייתי סורגת בשיעור) אז האנגלית שלי הייתה דפוקה לגמרי. אבל מתישהו נדלקתי על סדרת ספרים בפסיכולוגיה, שלחלקם לא היה תרגום, או שהמקור היה זול במיוחד, בקיצור, "ישבתי" על הספרים האלה עם מילון. המילים חוזרות על עצמן אם זה בנושא מסויים. ואז זה כבר רץ.... עוד שיטה, להתכתב באנגלית. כנס לאודיגו למשל (זה צ'אט בינלאומי odigo), או לפורום ביאהו בנושא שמעניין אותך, או בנושא שאתה לומד גם ככה, תדבר עם אנשים. בהתחלה זה בטח יהיה קשה, אבל תמיד תוכל לשאול את האנשים למה הם מתכוונים וכו'. אני מתכתבת עם ידיד שלי, גם הוא חרדי חוזר בשאלה (אתם לא מכירים). אנחנו מתכתבים בכוונה באנגלית כדי לשפר את האנגלית שלו (וואו, מזמן לא בדקתי מייל) אם יש לך משהו מעניין לספר, אתה יכול לכתוב לי ואתקן אותך. (אני נקרעת מצחוק מהאנגלית של הידיד המתוק שלי הזה. וידיד אחר שלי, אמריקאי שבודק את האנגלית שלי, הוא נקרע מצחוק מהאנגלית שלי. הוא אומר שהאנגלית שלי היא תרגום ישיר.אבל.... לצחוק זה בריא, אז יאלה תכתוב. במחשבה שנייה, אתה יכול את ההודעות הבאות בפורום לכתוב באנגלית, כולם יעזרו, וכולם ילמדו מזה. מה עוד אני יכולה להציע לך...? היה לי חבר בריטי שנה, זה גם עוזר. להסתובב בחברת תיירים ... אהם... מה עוד? הרצאות באנגלית. ישנה חברה של הרצאות באנגלית בנושאים מגוונים. אני ממליצה את זה לכולם. גם בתור השלמת השכלה. לחברה קוראים TTC. סדרות הרצאות לדוגמא: the joy of science' the joy of thinking and mathematics, understanding the universe, biology and human behaviour, abnormal psychology ועוד רבים. אפשר להוריד באמיול או לבקש ממני. וכמובן לתרגם מילים שלא מבינים ולשנן את המילים האלה. לסיכום, מה היה לנו: לקרוא ולשמוע הרצאות באנגלית בנושאים שמעניינים אותך, לדבר עם אנשים שיודעים אנגלית - אודיגו, יאהו תיירים וכו'.

מתלבט13

New member
בהצלחה ../images/Emo49.gif

רציני הילד..... ובקשר לאנגלית יש לי הרצאה, אם תרצה תרים טלפון.

למעלה