לימודים

gilstar

New member
לימודים

שלום אני רוצה ללמוד מזרח אסיה באוניברסיטה ורציתי לדעת מה דעתכם על הלימודים באוניברסיטאות השונות (ת"א, העברית, חיפה) מכל הבחינות... תודה

GnomeBubble

New member
אני מניח שמגמת יפן?

בכל האוניברסיטאות המגמגה הזאת קיימת, אבל האמת שלצערי אני לא מודע להבדלים ביניהם היום. אני מניח שמבחינת השפה עצמה (בין אם זאת יפנית או סינית), תוכניות הלימוד שלהם די זהות. ממה שראיתי באוניברסיטה העברית לפחות, לומדים את השפה בצורה די סטנדרטית של לימוד, תרגול וקריאת טקסטים. אין הדגשה של ממש על שפה מדוברת, אבל גם אין הרבה עם מי לדבר את השפה הזאת בארץ. בסופו של דבר, מי שרוצה להגיע לרמה של דיבור שוטף ביפנית (או בסינית - זה נכון לגבי שתי השפות), חייב להמשיך להמשיך הלאה בלימודים, ואין פיתרון טוב כמו לסוע ליפן. אבל אל תראה את כל השנים האלה כמבוזבזות - יש בפורום כמה אנשים שלמדו לימודי מזרח-אסיה ואח"כ נסעו ליפן, והאוניברסיטה הקנתה להם בסיס מצויין. בקשר לקורסים של התרבות, יש הבדלים יותר גדולים כמובן בין הקורסים שמציעה כל אוניברסיטה. כדאי להסתכל על תוכניות הלימודים שלהן באינטרנט. וחוץ מזה, צריך גם לקחת חוג שני עם לימודי מזרח-אסיה, ככה שזה עוד שיקול שצריך להביא בחשבון בבחירת האוניברסיטה.

ToHrU

New member
אני התרשמתי מאוד מאוניברסיטת ת"א

למרות שאני לא יכולה להשוות לאחרות כי לא בדקתי . . . פשוט באתר של תלמידי החוג בת"א מפורטים מפגשים מטורפים שהיו להם כמו עם הרצאה של הנספח הצבאי של שגרירות יפן בישראל, מפגש טקס תה וכו' . . . הם גם ארגנו מסיבת פתיחת שנה מדליקה לפני כשבועיים :) בקיצור נראה לי שהם ממש פעילים מעבר ללימודים ה"יבשים" (והמעניינים לא פחות!!!)

GnomeBubble

New member
באוניברסיטת ת"א

יש את ארגון הסטודנטים ישראל - מזרח-אסיה, שדואג לארגן מפגשים עם סטודנטים יפנים וסינים, וכל מיני פעילויות מעניינות אחרות. בירושלים יש פעם בשנה את יום מזרח-אסיה - שזה גם דבר די נחמד. בת"א יש גם יום מזרח-אסיה (אפילו שניים כאלה), אבל הוא דווקא מתמקד בהרצאות "יבשות", בעוד שבירושלים יש גם סדנאות (שנה שעברה היה קליגרפיה והכנת סושי למשל) והרצאות יותר "עממיות". אני לא יודע מה יש בחיפה, אבל אולי גם שם יש פעילויות כאלו.

Fantasy WRC

New member
וואלה? אני כבר הרבה זמן מחפש את זה

אולי גם בירושלים? אני אומנם לא סטודנט של אונברסיטה העברית, אלא של מכללה ספציפית, אך אני מאוד רוצה לפגוש יפניים וסיניים או קוראניים אמיתיים בירושלים .. יש מצב כזה או שזה נשמע מטופש?

GnomeBubble

New member
יש בירושלים הרבה תלמידים מחו"ל

וביניהם גם ממזרח-אסיה (נראה לי שבעיקר קוריאנים), אבל אין אף גוף שמארגן מפגשים. לא שאני יודע על משהו כזה.

Fantasy WRC

New member
אז זהו, זה הבעיה ../images/Emo10.gif

הלוואי היה קם אחד שהיה מארגן מפגשים כאלה.. אני אומנם לא סטודנט של אוניברסיטה העברית, אך מכללה שלי פועלת בשיתוף פעולה עם אוניברסיטה, אז כנראה שאני יכול לבוא לשם.. רק שחסרים מפגשים מסוג זה

tals56

New member
אני פעם ראיתי קבוצה של יפנים בירושל

ירושלים! היינו בטיול והם עברו לידנו (30 אנשים בערך) זה היה טיול מאורגן (שלהם) אני חושב שהם יפנים כי הם ממש נראו ככה (אבל הם לא דיברו) וזה היה בעיר העתיקה בירושלים (איפה שהחומה)

Fantasy WRC

New member
טוב, זה לא זה מה שאני מחפש, חח ../images/Emo13.gif

זה טיול מאורגן, לשבוע אולי ואז הם טסים הביתה.. מה שאני מתכוון, הזה שלהכיר מישהו יפני/ית שגר/ה בירושלים תקופה ארוכה או מהשהו כזה.. לא סתם זבנג וזהו.. מהשהו רציני..

tals56

New member
מצאתי יפנית חמודה להכיר לך!

אבל היא לא גרה בירושלים, היא גרה בתל אביב...

ToHrU

New member
יכול להיות כי . . .

בירושלים יש את בית מקויה, שמארח יפנים האוהדים את ישראל ואת היהדות למשך שנה-שנתיים לצורכי לימודי עברית ואהבת הארץ . . . אולי היה להם שם סיור או משהו. כשהייתי בקורס בצבא היינו בסיור בירושלים והיו הרבה אסייתים שביקשו לצלם אותנו אבל אז לא ידעתי בכלל מה זה יפנית (זה היה לפני שנה ועשרה חודשים בערך . . .) אז אני לא יודעת אם הם היו יפנים.

Satou

New member
למה לא מקימים כת ישראלית כזו?

אני מאמין שהיפנים הם העם הנבחר. הם הביאו לנו את האנימה והמנגה, את סוני, ואחלה בחורות

GnomeBubble

New member
אז זה לא אומר שהם יפנים

מכיוון שרוב הישראלים לא יודעים להבדיל בין יפנית, סינית וקוריאנית, ובטח שלא להבדיל בין העמים האלה בתווי הפנים (את זה גם הסינים/יפנים/קוריאנים עצמם לא יכולים לעשות), הרבה פעמים מתבלבלים ביניהם. אתה אולי מסוגל להבדיל ביניהם בדיבור - אבל לא שמעת אותם מדברים
אז נכון שתיירים סינים אין הרבה בארץ (פועלים זרים יש, לעומת זאת), אבל יש הרבה מאוד תיירים קוריאנים.

Fantasy WRC

New member
אני חושב שדווקא אפשר..

לפי עניים, אפשר בהחלט.. אני 90 אחוז ניחשתי נכון שזה יפנית או לא.. בירושלים הלכתי לבר שנקרא OSHO, לפני שטסתי ליפן, הבר היה כמו בר, מלא עובדים ישראלים טיפוסיים אחרי זה, הלכתי עם חבר שלי לבר הזה ונדהמתי.. פגשה אותנו קוראנית אמיתית שמתחילה ישר לדבר באנגלית ושואלת אותי כמה אנחנו.. אני כמון ישר חשבתי שהיא קוראנית.. אחרי זה שדיברתי איתה 15 דקות שלמות, היא אמר לי(בהתחלה) שהיא אכן מקוראה) הבחורה הזו מה זה ניראת טוב.. ולא רק אני אומר את זה:) - תפקיד שלה בבר - למצוא מקומות פנויים למבקרים.. דרך אגב, יש שם גם מלצרים זרים מארגטינה ועוד מדינה.. בחורים.. קיצר, מי שגר בירושלים, ורוצה לראות אסיאתית אמיתית, אפשר ללכת לבר הזה :) - בימי חמישי ושישי.. כי הלכתי בימים האלו יומיים רצוף רק בשביל לראות אותה
.. אני ממש לא נורמלי...

Satou

New member
אם אתה רוצה לפגוש יפנים

סע לים המלח. ההורים שלי חזרו משם לפני שבועיים ואמרו שהייתה שם קבוצה די גדולה של תיירים יפנים והם ממש התרשמו מהם. בעיקר בגלל שהם כל הזמן זזו ללא הרף, המדריך שלהם היה אומר להם משהו והם לא היו מצייצים אפילו ומקשיבים להוראות שלו, אשכרה חיילים. אבא שלי אפילו סידר להם את הפעפוע של המים בג'קוזי והם קדו לו
אם אתה יותר בקטע של סינים אז בוא לת"א, כבר נמאס לי לראות אותם.

Fantasy WRC

New member
חחח... סיפור מצחיק

אני גר במעלה אדומים, גך שזה לוקיח לי 25 דקות להגיע לים המלח
אבל ספק אם אני אראה שם אותם
נמאס לך מסינים.. איך שלא, הרי יש אותם מיליארד וחצי.... אבל אני דווקא בקטע של יפנים

למעלה