לימודים

baysap

New member
לימודים

היי אני אני מתעד ללמוד באב"ג מדעי המחשב. האם כדאי לי ללמוד מתמטיקה ומדעי המחשב או רק מדמח ? האן יש דרישה בשוק גם לאנשים בלי ממוצע סופני ... תודה
 

tamirshai

New member
לימודים

אם אתה נטול ניסיון כמתכנת, חברות רבות ידרשו ממוצע מינימום 85 (ורצוי 90+). כדאי מאד לעשות את המאמץ ולסיים בהצטיינות. לגבי המגמה - באופן כללי לימודי מתמטיקה הם קשים יותר ולא מתאימים לכל אחד. אני לא יודע איך מתייחסים לתואר המשולב הזה במקומות עבודה (אני באופן אישי הייתי מעריך את זה יותר, למרות שיהיו חסרים לך כמה קורסים חשובים). תשתדל להנות ובהצלחה.
 

baysap

New member
קשה לדעת

יש לי נסיון כסיסטם יוניקס מהצבא .. ובכל זאת אני לא מאמין שאגיע לממוצע 80-85. האם עדיין יש עדיפות לאחת המגמות על השניה ?
 

tamirshai

New member
אם ככה

מי שמחפש עבודה בפיתוח בלי ניסיון ויש לו ממוצע נמוך מ-80, זה לא עושה רושם מי יודע מה (אל תשכח שיש לך הרבה מתחרים בשטח). מה שכן, אם יש לך ניסיון בסיסטם, אתה יכול להשתלב בתחום הזה קצת יותר בקלות (וגם להרוויח קצת פחות בד"כ).
 

baysap

New member
זה ממש כך ?

אתה חושב שרוב האנשים שמסיימים מדמח .. ורובם מסיימים עם ממוצע של פחות מ80 לא מוצאים עבודה ? לפי מה שהבנתי מאנשים שהם בשנה 3 זה ממוצע שנורא קשה להגיע אליו.
 

tamirshai

New member
תראה...

אין לי נתונים מדויקים על מה שקורה. אני רק יכול להגיד לך מה אני רואה - לי יש ממוצע מאוניברסיטה מעל 80 + ניסיון בתכנות ובכל זאת אני לא בדיוק הסחורה הכי מבוקשת בשוק. יש אפשרות נוספת והיא להתחיל לעבוד במשרת סטודנט וכך לצבור ניסיון.
 

pixiER

New member
למה להתפזר?

אלא אם כן אתה מתכנן תואר שני במתמטיקה, או עיסוק באלגוריתמיקה שממילא כנראה תדרוש תואר שני במתמטיקה, אין שום סיבה לתואר המשולב. דרישות הקבלה אליו נמוכות יותר, וזה ידוע בשוק, ולכן יש מעין סטיגמה על אלו שלומדים את זה, שהם פשוט לא היו מספיק טובים להתקבל למדמח. בנוסף, הרקע שתקבל במדמח יהיה קטן יותר, והרוחב של התחומים שתיגע בהם כנ"ל, וזה יהיה שיקול משמעותי אח"כ כשתנסה להתקבל לעבודה. למרות שהתואר הזה יותר קשה, הוא פחות מוערך בשוק, ואני מכירה לא מעט אנשים, שסיימו את התואר הזה ומתקשים פי כמה למצוא עבודה מאלו שסיימו מדמח בלבד. (כל מה שאמרתי פה נאמר בהתיחס לתואר שנקרא מתמטיקה ומדמח המבוסס על חלוקת נקודות של 80 מ"מ ו 40 מדמח. אם זה פשוט תואר דו חוגי של 60 מ"מ 60 מדמח, המצב יותר פשוט...)
 
למעלה