לימודים?

tomergrl

New member
לימודים?

היי. אני תומר, בת 21. אני מתכננת להתחיל ללמוד בשנת הלימודים הבאה, אך כמה דילמות בפניי, כשהעיקרית מבינהם(וכנראה שגם החשובה מכולם) היא.. מה ללמוד? הנטייה והרצון שלי "אומרים" פסיכולוגיה, אך השכל( או שמא הפחדנות, שייתכן כי נובעת מהרציונל) אומרים שלא, בעיקר משום שאני צריכה לעשות תואר שני בכדי לעסוק בפסיכולגיה( שזו בסה"כ מטרת העל שלי..). אין לי בעיה עם עצם עשיית התואר השני אלא הקבלה אליו.. "מה, אני אחרוש 3 שנים, ואולי בסוף לא אתקבל לתואר שני?!אז בשביל מה?" לעומת זאת, האני האחר "אומר" שאם אני לא אנסה אני אחיה בתחושת החמצה. רציתי לשאול על אופציות נוספות שאפשר לעסוק בהן, בעדיפות בתחום הנפש, ובעדיפות גדולה מאוד נוספת- ילדים. ואם תנאי הקבלה "משחקים כאן תפקיד"(ואני מניחה שכן..), אז: ממוצע בגרות: 106, פסיכומטרי: 672. ו.. תודה מראש.

עזרה נפשית

ישנם מקצועות נוספים בתחום העזרה הנפשית, פסיכולוגיה אינה האופציה היחידה למי שרוצה לעבוד בתחום. להלן מספר דוגמאות: חינוך חינוך מיוחד עבודה סוציאלית תרפיה באמנות, פסיכודרמה יעוץ חינוכי סיעוד (אחות פסיכיאטרית, למשל) בהצלחה!

tomergrl

New member
תרפיה באומנות ופסיכודרמה

האם יש לימודים במקצועות לתואר ראשון, או שמא רק לתואר שני? והלימודים.. באילו מוסדות?

תרפיה באמנויות

הלימודים הם לימודים לאחר תואר ראשון, לתואר שני או ללימודי תעודה שלאחר תואר ראשון. באיזה איזור בארץ את מעוניינת ללמוד?

tomergrl

New member
איפה?

אני חשבתי על הארץ, באופן מעט "אוטומטי. ישנם מוסדות טובים גם בחו"ל? ובארץ?

מוסדות לימוד

תרפיה באמנות ופסיכודרמה: אונ' בר אילן, פקולטה למדעי הרוח, רמת גן אונ' חיפה, פקולטה לחינוך מכללה לחינוך ע"ש דוד ילין, ירושלים מכללת תל חי, לימודים אקדמיים לימודי המשך אונ' חיפה, פקולטה לחינוך, פקולטה לרווחה ובריאות מכללת תל חי, לימודים אקדמיים מכללה לחינוך אורנים, קרית טבעון, השתלמויות, לימודי חוץ לימודי המשך אונ' בר אילן, בי"ס לעבודה סוציאלית, ר"ג סמינר הקיבוצים מכללה לחינוך, בי"ס ללימודים מתקדמים, ת"א מכללת לוינסקי לחינוך, לימודי המשך/ הסבה, תל אביב מכללת בית ברל, בי"ס לאמנות - המדרשה לסלי קולג', מכון לטיפול בהבעה ויצירה, נתניה דרום מרכז לפסיכודרמה ושילוב אמנויות, אייסיס, ת"א לימודי חוץ של אונ' בר אילן, השתלמויות, חברה למחקר ופיתוח, ר"ג מכללה לחינוך חמדת הדרום, נתיבות/דתי לבנות משעולים, המרכז לתרפיה ביצירה והבעה, ירושלים כיוונים, בי"ס לפסיכודרמה, תל אביב מרכז לפסיכודרמה ושילוב אמנויות, אייסיס, ת"א ליצנות רפואית - תיאטרון והומור בשילוב אמנויות. מרכז לפסיכודרמה ושילוב אמנויות, אייסיס, ת"א לימודי חוץ של אונ' בר אילן, השתלמויות, חברה למחקר ופיתוח, ר"ג מידע נוסף במוסד

למעלה