לימודים

nuritGer

New member
לימודים

שלום אני חדשה בפורום הזה, ובכלל ברעיון הוירטואלי של פורום, אבל אני אנסה בכל זאת אני שוקלת לעשות שינוי מקצוע לריפוי בעיסוק ויש לי כמה שאלות: 1. אני אמא חדשה לילדה בת 6 חודשים. האם הלימודים (אני חושבת על ירושלים) מאפשרים להיות עם הילדים במשך השבוע או שאני נכנסת למסלול של עינים טרוטות ולימודים בתוך הלילה. 2. אני באה מלימודי ביולוגיה. האם מישהו/י מכיר/ה מישהו/י שעשה מסלול דומה? 3. אני חושבת ללמוד את המקצוע כי בעיקר עבודה (הקשורה לריפוי בעיסוק) עם ילדים ניצבת לנגד עיני. האם זה נכון ללכת ללמוד את המקצוע הזה כשכ"כ ממוקדים? 4. למטפלים שלמדו בירושלים, האם יש לכם הארות, הערות, טענות המלצות לגבי הלימודים שם? תודה מראש. נורית
 

y o l u

New member
ברוכה הבאה, נורית ../images/Emo140.gif

אנסה לענות על חלק מהשאלות: 1. בהנחה שתכנית הלימודים דומה בשלוש האוניברסיטאות, המסלול אכן מותיר מעט זמן פנוי. יש הרבה קורסים ומטלות רבות להגיש. כפי שכבר צויין בשרשור קודם שעסק בנושא, זה לא בלתי אפשרי אם יש כוח רצון, תמיכה ואמצעים (גם כלכליים) מספיקים. רוב הלימודים מתקיימים בבוקר עד אחה"צ. מלבד זאת, יש תקופות של הכשרה מעשית (גם בחופשים). שווה לך להיכנס לאתר של החוג ולעבור על תכנית הלימודים והמערכת. זה יכול לתת לך מושג טוב במה מדובר. 2. לא מכיר מישהו שעשה מסלול דומה אבל בין היתר, יש קורסי יסוד במדעים כך שמאוד ייתכן שתקבלי פטור מחלק מהקורסים. שווה לך לפנות לחוג ולברר מאיזה קורסים תוכלי להיפטר. 3. הלימודים, ההכשרות ואפשרויות התעסוקה מתפרסים על תחומים רבים ושונים זה מזה. לכן, במהלך הלימודים וההכשרה זמן לא מועט תצטרכי להקדיש לתחומים שאינם קשורים, בהכרח, לעבודה עם ילדים. מניסיוני, כל הידע והניסיון מתחברים בסופו של דבר ומעשירים זה את זה. לא יודע למה את מתכוונת כשאת אומרת "עבודה עם ילדים" כיוון שגם זה נראה לי עדיין כללי מידי. יש מרפאים בעיסוק שעובדים עם ילדים שסובלים מפיגור שכלי, מאוטיזם, מעיכוב בהתפתחות. יש כאלה, לעומתם, שמתמקדים בשיקום של פגיעות פיזיות כגון כוויות וקריעות גידים. עבודה עם ילדים יכולה גם להתמקד בפן הרגשי. אני ממליץ לך לעבור על רשימת הקורסים ועל תוכנם. 4. לא יודע. לא למדתי שם. בהצלחה!
 

1ron

New member
הסבה מקצועית

אני עשיתי מסלול דומה,ומתוך הנסיון שלי-חלק מן הקורסים הבסיסיים יוכר לך ותוכלי להיות פטורה מהם. השאלה היא באיזה תחומים התמחית (עד כמה שאפשר) בתואר הראשון.אני חושבת שלימודי הביולוגיה הם בסיס נהדר לריפוי בעיסוק ונותנים מבט רחב על המקצוע.הידע הכללי שכבר יש לך הוא יתרון גדול למשל,אפילו בהבנת השפה המקצועית שמגיעה מלטינית.(דורסלי לטרלי וכו') אין ספק שעם תינוקת זה לא פשוט-אבל זה אפשרי עם תמיכה. רוב הפטורים שלך יהיו בשנה הראשונה של קורסי היסוד כך שעשוייה להיות לך שנה קלה יחסית.
 
למעלה