לימודים

gillyr

New member
לימודים

שלום. אני פעם ראשונה בפורום זה. אני לא יודעת אם אפשר לעזור לי, אבל זה בקשר לבעלי. בעלי למד רק 9 כיתות בבי"ס. הוא עבר בתי ספר שונים ומכל בי"ס נזרק. יש לו טראומה ממש ממורים ומלימודים. עלי לציין שהוא אינטיליגנט מאד ואוטודידקט. כל מה שלמד, למד באופן עצמאי. אבל מבחינה פורמלית לא למד. הוא עובד היום בעבודה שלא דורשת תעודה מאיזה מוסד. האמת לא מפריע לי שהוא לא למד שום קורס בחייו, אך בכל זאת מעניין אותי לדעת האם אפשר לגרום לו ללמוד בכל זאת איזה שהוא קורס. הוא לא רצה ללכת לטיפול בעקבות ההרגשה שלו בקשר ללימודים. אני אוהבת אותו גם ככה אבל בכל זאת אולי מישהו יכול להציע לי איזה שהיא עצה ... האם הוא יכול להתגבר על הטראומות שלו וללמוד משהו ?

אפשר להתגבר בדר"כ על טראומות

אבל בשביל כך צריך גם לרצות בכך וגם לעבוד על כך במסגרת רלוונטית. אי אפשר להכריח אדם מבוגר לעשות משהו שהוא לא רוצה. את כן יכולה אם מתאים לכם לברר עימו מדוע הוא לא רוצה, לנסות להפיח בו תקווה ששינוי אפשרי (אם האמונה בכך ששינוי איננו אפשרי היא מה שפוגעת ברצון שלו) ולעזור לו בהנגשת סיוע אם הוא יהיה מעונין באחד.

גרא.

New member
gillyr,כל אחד יכול ללמוד בהתאם ליכולתו.העובדה

שבעלך לא למד,אינה מוכיחה שהוא לא יכול ללמוד,אלא היו נסיבות שבעטייו הוא למד כםי שתארת.אם הוא באמת רוצה להתחיל ללמוד משהוא,כדאי שילד למכון לבדיקת התאמה למקצוע ,ויש כאלה כמה בכל עיר.במכון כזה הוא יעבור יום גדוש בבחינות מכל סוג ,ובסיומו הוא יפגש עם פסיכולוג תעסוקתי ישמע ממנו על היכולות וההכשרים לו בצירוף המלצה ללימודים בכמה תחומים את התחום המסויים הוא יחליט על סמך השיחה.מנסיוני,יום הבדיקות מעניין מאד,קל וחומר /שיחת הסכום שתתן מלא מענה לגבי היכולת והכדאיות שלו ללמוד.

yonadavg

New member
של מי הצורך שהוא יילך ללמוד?

האם היום נגרם לו צער כלשהו מכך שהוא לא למד? האם יש משהו שהוא היה רוצה ללמוד ונמנע מכך? האם הוא מוותר על דברים בחייו בשל חוסר בקורס כלשהו? האם הערך העצמי שלו נפגע מכך?

גרא.

New member
yonadavg,לא נאמר בשום מקום,מהו גילו של הגבר

הזה,אם איני טועה,הוא משהוא בין 40-50 לערך הזמן,שבו כמחצית החיים עברה,ועוד נותרה מחצית לערך,בגיל כזה,גבר ממוצע,שלמד,שבנה קריירה כלשהיא,נכנס לגיל המעבר הפוקד גם גברים,ומניע רבים מהם,לעשות חשבון נפש,לבדוק את עצמם ואת מקומם,ולהתחיל לעיתים בתהליכי שינוי,זה יכול היות בקרירה,בזוגיות,ובכל דבר.הגבר עליו עסקינן,לצערו לא עבר את השלב הזה,עקב הנסיבות,אבל כנראה כן הגיע לשלב השני,בו הוא מבקש לממש את עצמו,להספיק לעשות עוד משהוא בחיים החשוב לא רק לא וודאי גם לבת זוגתו.לא בטוח שהוא יכול,לא בטוח שהוא יודע מה הוא יכול לעשות ומהו הגבול שהוא לא יוכל לעבור,לכן ההמלצה שלי לעבור אבחון והערכה של התאמה ללימודים ולמקצוע. את זה לפחות הוא חייב לעצמו,לדעתי.

מעניין...

בדיוק בעמוד הזה של הפורום, היום, גבר בן 45 סיפר כמה קשה למצוא בגילו עבודה בלי השכלה.

למעלה