לימודים

sarit150

New member
לימודים

משהו יכול לענות לי מה כדאי ללמוד בגילי (43) תואר ראשון או קאוצי'נג ואיפה אפשר לעשות כסף מהמקצועות הנ"ל אשמח לתגובה

טובה52

New member
באוניברסיטה הפתוחה

יש קורסים נהדרים ואולי תתמידי עד תואר ראשון, זה בשילוב עבודה. במכללת רידמן יש מסלול אימון לדעתי מסלול מצוין. תכנסי לאתר שלהם. שווה

sarit150

New member
לימודים

איזה קורסים כמו מה מכללת רידמן אני מכיררה לא מתה עליהם בכל אופן תודה

אז מה חשוב לך יותר - ללמוד או לעשות כסף?

אם חשוב לך לעשות כסף, עדיף קודם כל ללמוד משהו שקשור לעסקים (מנהל עסקים, כלכלה, ניהול...), ומאוחר יותר, אולי, להוסיף לזה עוד תואר באיזשהו מקצוע יותר ספציפי (למשל, פסיכולוגיה מאוד עוזרת לעסקים, בתנאי שלא תשבי בהרצאות ותשנני כמו תוכי, אלא תנסי באמת להבין איך מוח האדם עובד). אם חשוב לך ללמוד משהו לרוחך ולהנאתך, עדיף שתבררי לאילו תחומים יש לך כישרונות. ואז תנסי לא להזניח את הכשרונות האלה, לפתח אותם. בהצלחה

לידול

New member
פסיכולוגיה עוזרת לעסקים??

רק תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית קשור לעסקים. כל שאר ההתמחויות בפסיכולוגיה לא קשורות לעסקים. אני בטוחה שלזה התכוונת, אבל זה לא בהיר כשאתה לא אומר את זה במפורש.

ממש לא לזה התכוונתי ../images/Emo13.gif

הכוונה שלי היתה לכך שכאשר אתה מכיר את נפש האדם, קל לך יותר לכפות את רצונך עליו. פוליטיקאים ואנשי עסקים רבים משתמשים בזה (וגם אנשי פשע לעיתים).

לידול

New member
אני ממש לא מסכימה איתך

עסקים זה לא לכפות את רצונך על אחרים. עסקים זה לייצר מוצר יותר טוב במחיר יותר טוב ולפרסם אותו. אני חושבת שזו צורת חשיבה מעוותת, לרצות לכפות את רצונך על אחרים. אנשי פשע לא משתמשים בפסיכלוגיה, הם משתמשים בכוח ובאלימות. ואני מכירה הרבה מאוד אנשי עסקים. אף אחד לא משתמש בפסיכולוגיה במובן שאתה כותב. כולם מנסים לייצר מוצר טוב ולשווק אותו ללקוחות על ידי ריצוי הלקוחות (הלקוח תמיד צודק וכו').

זכותך לא להסכים איתי, אבל...

לדעתי את תמימה. בתקופה בה אנו חיים אי-אפשר להצליח בלי לכפות את רצונך על הזולת. זה או שאתה כופה או שכופים עליך, "טרטיום נונ דטור" (בלטינית "אין דבר שלישי").

לידול

New member
היי

צר לי מאוד שאתה חושב ככה. אני חושבת שאפשר להצליח בלי לכפות את רצונך על אחרים, ואני אכן מצליחה בחיים שלי תוך כדי שאני משתדלת לא לפגוע באחרים. ויש הרבה אנשי עסקים שמצליחים מאוד ואינם כוחניים. אני מכירה כמה כאלו אישית. אכן, יש אנשים שמשתמשים באלימות ובכוחניות כדי להשיג דברים. אבל גם במקרים שבהם אנשים כופים דברים על אנשים אחרים, זה לא בעזרת פסיכולוגיה אלא בעזרת כוח ממשי (לא פסיכולוגי). לדוגמה, חברה גדולה יכולה להגיד לחנות שקונה ממנה אני לא אמכור לך מוצר א, אם תקנה מוצר ב מהמתחרים שלי. אבל גם אצל אנשים כוחניים, פסיכולוגיה היא ממש לא שיטה שמשתמשים בה. אני ממש לא חושבת שכוחניות היא הדרך היחידה להשיג דברים. וגם אם לפעמים כוחניות עוזרת לאנשים, לא הייתי ממליצה עליה כי אני חושבת שזו דרך לא נכונה. הרבה פעמים אנשים שהם קורבן לכוחניות של אדם מסויים, רוצים להפעיל כוחניות על אנשים אחרים כדי "לפצות" על הפגיעה שהם נפגעו. אבל זו לא דרך נכונה להתגבר על הפגיעה למרות שהיא מאוד נפוצה. הייתי רוצה לשכנע אותך לנסות להשיג את מטרותיך בחיים בלי כוחניות. כי זה אכן אפשרי לדעתי.

לידול

New member
היי

יש אנשים שמתנהגים בכוחניות, אך לא כולם כל הזמן. אפילו רוב הזמן רוב האנשים אינם כוחניים. אל תשווה בין החיים העסקיים לבין הירושימה. לא כל בעל עסק רוצה להטיל פצצת גרעין על מתחריו ועל לקוחותיו.

כסטודנטית לפיסיקה את אמורה להבחין בין פצצת...

...גרעין לבין פצצת אטום. אינני פיסיקאי, אך אם זכרוני אינו מטעני, פעולתה של פצצת אטום מבוססת על "השלם גדול מסכום חלקיו", ואילו פעולתה של פצצת גרעין מבוססת על "השלם קטן מסכום חלקיו". אשמח אם תתקני אותי בתור פיסיקאית לשעתיד

לידול

New member
ואני אכן מבחינה

שני סוגי הפצצות הם פצצת מימן ופצצת פלוטוניום/אורניום. שניהם פצצות שמשתמשות בגרעין. לפעמים מכנים את הסוג של פלוטוניום/אורניום פצצת אטום.

השוואה ממש לא טובה אתה משווה כאן שני סיטואציות שונות לגמרי. הירושימה קיבלה פצצת אטום כי זו היתה הדרך של ארצות הברית לחסוך בנפגעים. הירושימה היא לא לקוחה של ארצות הברית, הם היו במלחמה. עולם העסקים אינו מלחמה כוחנית והיא לא מלחמה של מניפולציות שליליות. האנשים שמצליחים בעסקים הם כאלו שיודעים לבצע מניפולציות חיוביות, ליצור קשרים נכונים, לייצר מצבי winwin. אדם כוחני יכול להצליח לזמן מוגבל, אבל לאורך זמן אנשים שנפגעו או מרגישים פגועים ישיבו לו באותה המטבע (אלא אם כן מדובר בשלטון פחד דיקטטורי שנכחד יותר ויותר מעולמנו).

שכחת שבנוסף ללקוחות יש גם מתחרים, ...

...ואם לא תשים להם רגל במקום הנכון ובזמן הנכון, הם ישימו לך רגל וישמחו לראותך גוסס. וזה לא רק בעסקים, זה למעשה בכל מקום (למשל, ראה את יחסה של מדינת ישראל כלפי אזרחיה הנכים).

היית רוצה לשכנע אותי לנסות להשיג את מטרותי...

...בחיים בלי כוחניות. כי זה אכן אפשרי לדעתך. ומי אמר שמטרתי בחיים היא כסף? יותר מכך, לו היית מציעה לי מיליארד יורו במזומן, לא הייתי לוקח (מתערבים?).

לידול

New member
היי

אמרתי להשיג את מטרותיך בחיים. לא אמרתי שמטרותיך הינן כסף. מה שלא יהיו מטרותיך, עדיף שתשיגן ללא כוחניות.

למעלה