לימודים

לימודים

שלום לכם, אני מתלבטת מאד בזמן האחרון מה ללמוד, אני מאד מתחברת לעבודה עם אנשים, תחום הפסיכולוגיה, סוציולוגיה וכו'.. מאד יעניין אותי להיות מעין מטפלת זוגית, או לילדים וכו'. השאלה היא האם לימודי פסיכולוגיה הם חובה בשביל זה או שיש סוג של לימודי אימון/טיפול שיכולים להתאים לזה (ללא שום תואר נוסף)? אם כן, איזה מקומות מומלצים? מה סוג הלימודים? האם יש ביקוש בתחום הזה? תודה!

maytalesh

New member
לימודים

היי תחום הטיפול לא מחייב תואר בפסיכולוגיה. השאלה היא מה בדיוק את מעוניינת ללמוד. יש אימון לזוגיות למשל שלא דורש תואר. בפורום זה איני יכולה להמליץ לך היכן ללמוד. תצטרכי לכתת רגליך ולבדוק תכנים שונים באינטרנט.

אימון לזוגיות

זה לדעתי התחום המעניין ביותר.. ואשמח אם בכל זאת יש למישהו הכוונה בנוגע למקומות לימוד מומלצים..

bridges

New member
לימודים אקדמיים...

שלום רב לך, אכן ניתן ללמוד סוגים שונים של טיפולים, כולל טיפולים או אימונים זוגיים ללא תואר. בעיניי תואר אקדמי הוא הרבה מלימוד של מקצוע (למרות שיש מקומות שבהם זה בדיוק מה שקורה). התארים האקדמיים, גם הראשון אבל בייחוד השני והשלישי מלמדים אותנו דרך חשיבה עמוקה ובעיקר ביקורתית. אני אישית לא מוכן ללכת למטפל או למאמן שלא למד לימודים מעמיקים של לפחות 3 שנים. לא משנה לי איזה תחום הוא למד. משנה לי לדעת שאותו אדם היה מסוגל להיות מחויב לתכנית לימודים ארוכה. רונן

לימודים אקדמאים כבסיס

ללימודי אימון, לדעתי, ומצטרפת בכך לרונן, הם בסיס חשוב ואף הכרחי. אמנם לא כל קורס אימון דורש זאת. אגב, "לשכת המאמנים" שפועלים כעת לכתיבת תקן - מחייבים מאמנים להיות בעלי תואר אקדמאי. לימודים אקדמאיים, בעיקר במקצועות העוסקים באנשים, נותנים ידע חשוב ומועיל. בנוסף - לדעתי, צריך איזו שהוא ניסיון חיים ובגרות בכדי לעסוק במקצועות העוסקים באנשים, ולימודים אקדמאים יכולים לתרום לכך. אני לא הייתי הולכת למאמן שאינו אקדמאי ושאין לו ניסיון חיים מוכח. ולשאלתך הנוספת - לגבי ביקוש בתחום - אחוז קטן בלבד מבין מסיימי הקורסים לאימון אכן עובדים במקצוע. כמה מהם גם מרוויחים היטב מכך? לא יודעת, רק משערת שלא הרבה. בהצלחה בבחירת הכיוון המקצועי. יעל

לא מתוך מחקר אלא להערכתי,

חלק מהלומדים עושים זאת עבור עצמם ולא כמקצוע. חלק מהלומדים אינם מתאימים באמת לעיסוק במקצוע. חלק מהלומדים אינם מתאימים לעבוד כעצמאיים ולשווק עצמם. חלק מהלומדים מנסים לעבוד כעצמאיים ולא מצליחים מסיבות שנות, בין היתר בגלל שוק מוצף. או בגלל שבעיני לא מעטים בציבור יש זילות של מקצוע האימון ואינם פונים לאימון. לא כל אחד יכול לשלם עבור אימון. יש המאמינים יותר בפסיכולוגים (למרות שזה שונה). יש כל מיני שיטות ודרכים אחרות שאנשים פונים אליהן לטיפול.

אולי יש מקומות מעטים שמעסיקים

אני לא מכירה, אולי מישהו אחר בפורום מכיר.

Edna Maimon

New member
ממליצה לימודי NLP

זהו תחום שנותן הרבה כלים לטיפול באנשים החווים קשיים. אחד הדברים החשובים בתחום הוא שהתוצאות מהירות מאוד. אם תרצי, אתן לך קישור למאמר שלי (במסר אישי), ולתכנים הנלמדים בקורס.

מצטרפת להמלצה על לימודי N.L.P., אך

כל מה שנכתב לגבי השכלה אקדמית וניסיון חיים - תופס גם פה.

למעלה