לימודים

carey1

New member
לימודים

אני בחורה בת 35 יש לי בגרות מלאה אחרי הצבא שיפרתי את הבגרות והגעתי לממוצא 8.3 אני שואלת לפעמים את עצמי שאלות האם באמת אני רוצה לעשות תואר ?האם תמיד רציתי לעשות תואר האם זה החלום שלי או בגלל שאני רואה אחרים שלומדים, ושהחיים שלהם נראים מלאים יותר משלי ,אז כן אני צריכה לבחור בלימודים? ,אני בתקופה של מודעות עצמית לחזור לאני העצמי שלי האמיתי שיודע מה הוא רוצה , עם כל הרצונות ישנם סיבות שלא למדתי כמו פחדים .מצבי רוח משתנים כלומר אך אלמד כפתאום המוטיבציה תעלם או אך אלמד אך אתמודד עם המבחנים ,נכון אולי אז נהלתי את החיים שלי בבלגן אחד שלם יש בי רגשי אשמה עזים למה אז בצבא לא עשיתי פסיכומטרי למה אז לא המשכתי לתואר אחרי ששפרתי את הבגרויות ,לא יודעת הייתי כבויה ולפעמים חזרתי לעצמי אבל שוב כבויה אז המצבי רוח גרמו לי לא לעשות כלום להשאר בעבודה שאני לא מרגישה סיפוק ולהתעורר בבוקר בחוסר מימוש עצמי ואם כן אני מחליטה ללמוד אז יש כמה דברים שאני צריכה לקחת בחשבון אחד -לימודי ערב כי אני עובדת שניים -המסה של מספר קורסים כלומר השם תואר מלחיץ אותי הכמות .לכן חשבתי על האוניברסיטה הפתוחה,שאתה בונה את התואר לפי היכולת הכספית הנפשית וגם הזמן תלוי בך . אבל שיטת הלימוד לא מתאימה לי שליטה עצמית משמעת עצמית זאת לא אני אני חייבת בית ספר מורים תלמידים . שלוש -לפני כמה חודשים לקחתי אומץ כן כן ונרשמתי לעשות פסיכומטרי, באמצע פרשתי היה ממש קשה ידעתי שאני לא הגיע לציון מהסיבה שבבחינה לדוגמא קבלתי ממש נמוך אז פרשתי .וגם זה בעקבות שפתאום המוטיבציה דעכה לאפס לעומת ההתחלה אולי זה גם משהו שלא אהבתי לעומת בתואר זה קורסים שכן ידברו אלי ארבע -התמודדות עם המשפחה מה לימודים עכשיו בגיל שלך תתחתני תביא ילד ,מה תשקעי את הכסף בלימודים כאלו שאת הולכת להיות פרופסור . וחמישי ואחרון פחדים שתפקידם להשאיר אותי תקועה . אז אך אדע מה אני רוצה להיות כשיהיה גדולה (אני מאמינה שאז לא הייתה לי תשובה האמת) או איפה ללמוד ומה ללמוד או מאיפה להתחיל

שלום

שלום לך, נשמע שאת נמצאת בעיצומו של תהליך התבגרות, התפכחות, עושה קצת סדר בחיים, מנסה לברר עם עצמך מה היה עד עכשיו, ומה יהיה מעכשיו. במקביל לבלבול ואולי קצת לייאוש, אני מזהה גם אופטימיות, התחדשות ואולי גם התרגשות לקראת משהו חדש. אני צודקת? התהליך שאת עוברת הוא חשוב ואף בלתי נמנע. כדי לעבור את תהליך החיפוש באופן יותר ממוקד ובהיר, הייתי ממליצה לך להתמקד קודם כל בתחום העיסוק המעניין אותך. עזבי רגע בצד את כל "המינהלות": האם ללמוד, איפה ללמוד, מה תגיד המשפחה. אלא הם רעשי רקע. הרבה פעמים קל לברוח ל"תירוצים" האלה כדי להימנע מהשינוי הלא פשוט. אחרי שיהיה לך ברור מה העיסוק שיספק אותך, יגרום לך להתעורר בבוקר בתחושת מימוש - גם המוטיבציה תגיע. אולי כבר תרגישי פחות כבויה. ייתכן ותגיעי למסקנה שאין צורך בלימודים אקדמאיים ארוכים כדי להכשיר את עצמך למה שתבחרי. אולי תמצאי קורסים מקצועיים או מסלולי תעודה. אם בכל זאת תחליטי ללמוד באקדמיה, ישנן מסגרות שאינן מחייבות תעודת בגרות אחרי גיל 30. ראי תשובה שלי בעניין זה: http://sf.tapuz.co.il/shirshur-1624-138911264.htm בנוסף, אוניברסיטאות ובעיקר מכללות רבות מקיימות לימודי ערב עבור אנשים עובדים. כמו כן, מאפשרות פריסה של התואר על פני כמה שנים, כך שלא תצטרכי להעמיס על עצמך. מה שאני מנסה להגיד - יש הרבה פתרונות. כשתדעי מה תרצי לעשות - יהיה לך גם קל יותר להתמודד מול המשפחה שיפגשו אדם החלטי שיודע לאן מועדות פניו. מאחלת לך המון בהצלחה! גלית

carey1

New member
שלום גלית

האמת אני כרגע בתוך התהליך ונכון שהוא לא קל בייחוד שאני צריכה להשיל מעלי הרבה דברים או התנהגות שהתחלו מילדות . או להפסיק הרגלים מאוד קשים ,ולכן עם כל זה אני מנסה לפרוץ למשהו שיעשה לי טוב לגבי מכינה 30 + יש לי הרי בגרות מלאה לא נראה לי שאני צריכה לעשות את זה האם זה מעין תחליף לפסיכומטרי ? ולגבי קורסים אין משהו שדיבר אלי נכנסתי לאתר שנתן את כל הקורסים האפשריים ולא היה משהו שדיבר אלי ,לא מחשבים,לא קוסמטיקה ,או הנהלת חשבונות וכו' האמת רציתי עבודה סוציאלית עמוק בתוכי ,אבל לצערי אני לא עומדת בקרטריונים ניסתי לעשות פסיכומטרי ולא הלך לי ויש דרישה לציון של 580 או 600 מה גם שתנאי הקבלה מאוד קשים ,או הייתי רוצה לעבוד עם אנשים, נמשכתי תמיד לאנשים החלשים עם בעיות נפשיות כמו לעבוד בבתי חולים איתם עם אותם חולים בבעיות נפשיות אבל תביני אז אני רוצה להיות רופאה או חוקרת במשטרה אבל זה הרצוי ויש את המצוי , מה היכולות של הבן אדם ואני מודעת לעצמי שבמבחנים טכניים החשיבה שלי מאוד בעייתית לעומת למידה בהיסטוריה אם תתני לי ללמוד למבחן במקצוע מסויים אצליח ,לגבי חשיבה זה יותר מורכב .חשבתי תמיד שיש לי בעיה של קשב וריכוז שאני לא קולטת מידית . אז אולי אני יותר הבהרתי את עצמי ועכשיו יש לך אזשהו רעיון מה כן יתאים לי ומה דעתך על מה שכתבתי תודה (ונכון הפעם נגמרו התירוצים תמיד תרצתי למה לא ללמוד ,למה לא להשתנות,)

mosdan

New member
בהירות שם המשחק

שלום לך אני מאד מסכימה עם גלית, נקי את כל רעשי הרקע שכוללים גם את הדעות שלך על עצמך, ומה את יכולה או לא יכולה.... ותנסי להתרכז במה שמעניין אותך ונותן לך סיפוק, אין הכוונה שתדפדפי בידיעון של המכללה או האוניברסיטה אלה שתתבונני פנימה, זה יכול להיות לבד, או בסיוע גורם מקצועי. התחילי עםהשאלות, שאני מציעה לענות עליהם בכתב, זה כבר יכול לתת כיוון התחלתי מצ"ב קישור להודעה אחרת שכתבתי שם http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=1624 לאחר שתהיה לך בהירות במה שמשמעותי עבורך וגורם לך סיפוק, התחילי לראות מה חסר, מה ההזדמנויות שעומדות בפנייך איפה ומה ניתן ללמוד, הוסיפי את החוזקות וכיצד הן יכולות לשרת אותך מה את צריכה לפתח ותצאי לדרך! - וזה כמובן כמו שכתבה גלית לא תמיד חייב להיות תואר מורכב באוניברסיטה.... בהצלחה אריאלה מוזדן

carey1

New member
זה פשוט נכון

הבנתי שישנם דברים שהם אולי ישארו חלק ממני ואולי פחדים מסויימים לא יעלמו אבל למה שזה ימנע ממני מלהתקדם .למה הם מנהלים לי את החיים.

carey1

New member
הקישור ששלחת לא עובד אני לא מצליחה לראות

מה שכתבת

mosdan

New member
העתקתי את השאלות לכאן

אמנם רשום כזכר אך הרעיון אותו דבר... "מזמינה אותך לעשות תרגיל בכתב שיכול לתת לך את ההתחלה של התבוננות - רשום דברים שאתה אוהב - רשום דברים שאתה נהנה מהם - רשום דברים שכשאתה עושה אותם אתה מרגיש משמעותי - הסתכל במקומות שעבדת גם ללא תשלום - התנדבות בתנועת נוער, עבודה בחופשים, - רשום דברים שאתה מרגיש סיפוק כאשר אתה עושה אותם - איזה חלומות ילדות היו לך - אנשים שאתה מכיר שאתה חושב שהעשייה שלהם משמעותית. - רשום דברים שאתה לא אוהב נראה לי שזה מספיק כרגע, תרשום בפירוט רב, תקרא כמה פעמיים, בטוח שתמצא שם דברים מעניינים.... זה יכולה להיות התחלה לחקירה מה אני רוצה להיות כשאהיה גדול....." בהצלחה אריאלה מוזדן

carey1

New member
התקשרתי לבית ברל

וזה תואר בהתמחות של קרימינולוגיה אני לא יודעת אם זה די מעניין אותי כלומר אם הקורסים עצמם התוכן של התואר מעניין אותי למרות שהתוצאה היא די אפשר לאמר מדברת אלי .האמת עמוק בתוכי מדברים אלי גם נושאי האומנות או ביולוגיה או קצת היסטוריה השאלה מה התוצאה הסופית .אני גם שמה דגש על הגיל שלי אני בת 35.איפה ניתן לעבוד? אבל זה קצת נראה לי בייחוד שזה מרכז פעם בשבוע אני יכולה לחמוק פעם בשבוע מהעבודה אבל אני לא יעשה זאת בפזיזות אני אקבל את הערכה ואבדוק .. אשמח לקבל את דעתכם אם אני בדרך הנכונה תודה

rubi9992

New member
לקרי

היי.. האמת, אולי זה ישמע לך מוזר- אבל יש לי פתרון שאני חושב שהוא הכי מתאים שיכול להיות בשבילך. את רוצה מאוד ללמוד לתואר אך יש לך בעיה עם פסיכומטרי ופרשת ממנו. יחד עם זאת, את לא מעוניינת ללמוד בפתוחה בגלל בעיית "החוסר מסגרת". הפתרון שאני מציע לך הוא מה שעבד בשבילי אישית- לימודים בתחום חברה וממשל בבית ברל. הלימודים אינם דורשים פסיכומטרי כיוון שהתואר שמקבלים הוא של האוניברסיטה הפתוחה. למרות שהתואר הוא של הפתוחה, הלימודים מועברים במסגרת ברורה בשיעורים פרונטאליים וכולם מתקיימים כאן בבית ברל בקמפוס אמיתי.ישנם מספר תחומים שבהם ניתן להתמקד בלימודים: מנהל ציבורי, קרימינולוגיה, שלטון מקומי ומנהל וניהול ידע.

carey1

New member
תודה רובי אתה לומד שם?

אני אכנס ואבדוק את הנושא מה אתה לומד?

למעלה