לימודים

גני87

New member
לימודים

היי , אני מתעניינת בלימודי התחום של הריפוי בעיסוק . לאחר מחקר מעמיק ראיתי שאני צריכה לשפר מאודדד את הפסיכומטרי שלי ולפחות 4 מקצועות בתעודת הבגרות שלי . רציתי לדעת אם אני מתחילה ללמוד מדעי ההתנהגות ואח"כ עוברת לריפוי בעיסוק, מה הדרישות במצב כזה והאם אחרי תואר ראשון במדעי ההתנהגות אפשר לעשות הסבת מקצוע ללימוד ריפוי בעיסוק . בנוסף רציתי לדעת אם אלמד לימודי תעודה של נטורפתיה , האם זה ישנה עבורי משו מבחינת תנאי הקבלה ללימודי רפואה משלימה ? ועוד , איזו מכללה בתחום לימודי תזונה קלינית ונטורופתיה נחשבת לטובה ? אני פשוט חדשה בתחום ורואה מלא מלא פרסומות על מכללות שלכולם פחות או יותר יש את אותו המצע אבל אני לא יודעת במי מביניהן לבחור . תודה רבה :]

0 אור 0

New member
קצת סדר בסלט

ריפוי בעיסוק אמנם קרוב מאד מבחינת התפיסה לרפואה משלימה, אבל "רשמית" הוא לא שייך לתחום, מהסיבה הפשוטה שהוא מקצוע מוכר במדינה ואנחנו לא מוכרים ... אני לא מומחית , אבל נדמה לי שהלימודים הם לימודי תעודה שמיועדים לבעלי תואר ו/או יש אופציה להרחבה של תעודת הוראה לכיוון של ריפוי ועיסוק , אבל רק במכללה או שתיים שהתחילו עם זה לפני שחסמו את האופציה (תבדקי בדוד ילין וסמינר הקיבוצים). בכל מקרה כדאי להכנס לפורטלים של לימודים ולבדוק חלופות. לגבי רפואה משלימה - נטורופתיה היא אחד מתחומים של רפואה משלימה, לכן אם את מסיימת נטורופתיה אין צורך שתלמדי עוד פעם רפואה משלימה. אם סתם התבלבלו לך המשפטים והתכוונת לריפוי בעיסוק, אז כדאי שתדעי, שהלימודים בנטורופתיה לא מוכרים כרגע כלימודי תואר ולכן לא יקלו על תנאי הכניסה לתעודות שיש להן סף כניסה אקדמי כלשהו.

למעלה