לימודים

meromi

New member
לימודים

שלום לכולם. אני חדשה בפורוםוצריכה עזרה ממי שמכיר טוב את הולנד. אנחנו בודקים אפשרות לעבור לגור בהולנד מטעם עבודתו של בעלי. מקום העבודה יהיה בעיר Enkhuizen. יש לנו שני ילדים בגילאי בי"ס יסודי (כיתה ה' וכיתה ג') וילדה בגן חובה. הילדים יודעים עברית בלבד. איזה אפשרויות חינוך קיימות עבורם ? לא אכפת לנו לגור במרחק סביר ממקום עבודתו של בעלי ע"מ להיות קרובים לבי"ס. האם יש בי"ס צפונית לאמסטרדם שלומדים בהם ישראלים ? היכן יש ריכוז ישראלים חוץ מאמסטרדם? אודה לכם על כל אינפורמציה שתעזור מאחר ואחד התנאים לשקול מעבר להולנד הוא חינוך הילדים והתאקלמותם במסגרת חדשה. האם מישהו עם ילדים בגילאים דומים לשלי יוכל לספר על המעבר, הקשיים עם השפה ? ההיקלטות בבית ספר חדש וכו' ?

בעצמי טרם עברתי לשם (עוד 30 יום!)

אבל בי"ס היהודי נמצא באמסטלפיין וכך גם הריכוז הישראלי/ יהודי. בבית הספר חלק מהצוות והילדים דוברים עברית, ויש שיעורי תגבור מיוחדים בהולנדית לילדים החדשים (היינו שם לביקור לפני חודש והתרשמנו מאוד!). לילדים זו נחיתה מאוד מאוד רכה. הבעיה היא שהעיר Enkhuizen נמצאת בערך 70 ק"מ צפונה, כלומר כשעה נסיעה בלי פקקים. בסדר העדיפות שלי- הייתי גרה באזור ישראלי שקרוב לבית הספר ושבעלי יסע שעה לעבודה (לא נורא, בישראל הוא היה נוסע יותר), מאשר שהוא יהיה צמוד לעבודה אבל לילדים יהיה יותר קשה. אבל כמובן שזו אני, והבחירה כאן היא שלכם...

meromi

New member
תודה על התגובה. אני מסכימה איתך ב 100%

גלשתי הרבה באינטרנט וקראתי בפורום על הבי"ס באמסטלפיין (אודה לך אם תוכלי לשלוח לי את הלינק לאתר בי"ס.... להיות בטוחה שמה שראיתי הוא הבי"ס עליו את מדברת) חשבתי שאולי יש עוד בי"ס כאלו עם תלמידים ישראלים. אני ובעלי לא מוכנים לצאת להרפתקה הזו אם ישנו צל של ספק שזו תהיה חוויה לא טובה לילדים ואם אין מסגרת אחרת אזי נצטרך באמת לשקול מגורים ליד הבי"ס ונסיעה של בעלי לעבודה (להערכתי יותר משעה). קראתי בפורום תכתובות קודמות שלך ואשמח אם תוכלי לספק לי פרטים שכבר הספקת לאסוף על המעבר כגון גובה שכירות בית (לא דירה) של 5 חדרים, שכירות רכב, ביטוחי בריאות וכן הלאה. תודה.

שמחה לעזור

בית הספר נקרא ROSJ PINA (ראש פינה), אבל אם אתם מתכננים עליו תתחילו כבר את תהליך ההרשמה! זה לוקח הרבה זמן! צריכים ת.לידה של הילדים באנגלית (אפשר להוציא דרך משרד הפנים, ואם כבר אז תוציאו כמה), וצילום של הכתובה שלכם+ מילוי טפסים. לגביי שכירות- לכל אחד יש צרכים אחרים, אנחנו חיפשנו בית- לא דירה, 5-6 חדרים, עם גינה קטנה, כמה שיותר קרוב לבית הספר. בפועל היה זול שראינו היה 1500 (מיושן למדי ובקצה השני של אמסטלפיין) ומרבית הבתים היו בין 1800 ל-2300 (אבל הטווח היקר היה הכל חדש ומשופץ להפליא). זה לא כולל מיסים וחימום (וזה לפחות עוד 300 לחודש על פי כל החברים והמתווכים). שכירות רכב- לצורך מה??? למה שכירות? אם את מתכוונת לליסינג- אין לי מושג, אנחנו קנינו רכב כבר פה (גרמניה) , השאלה היא איזה אוטו תרצו .... , קניה- רכב יחסית חדש או משנתונים אחרונים יעלה בין 15000 ועד 30000 (ומעלה כמובן.... חחח ), בתוך העיר אין מה לעשות עם אוטו, אבל להגיע לעבודה זה משהו אחר (אף כי ברכבת אני חושבת שיותר מהר אולי...). רכב משפחתי מצויין שקנינו פה - אופל צפירה שנפתח ל-7 מושבים אם רוצים (ונהדר לטיולים), עלה בגרמניה 16000, שנת 2006 , בהולנד בטח קצת יותר יקר. ביטוח בריאות- לנו יש מהעבודה את דיוויד-שילד, לא אנחנו משלמים להם. בכל מקרה תכינו את עצמכם לגעגוע מסיבי לרפואה בישראל
תוכלי למצוא עוד כל מיני פרטים שאולי שכחתי בבלוג שלי, גם לגביי רילוקיישן (אותו כבר עברנו בשנה שעברה) כללי לאירופה. (אפשר לעשות חיפוש לפי תגיות)

meromi

New member
נהנתי מאוד לקרוא בבלוג שלך

לגבי הבי"ס, ראש פינה, האם הוא בי"ס דתי כלומר בהשוואה לבי"ס בארץ הוא מקביל לבי"ס ממלכתי דתי או חילוני (באתר נראה שזהו בי"ס דתי).

בהתרשמות הזריזה שלי

הוא נוטה לדתי, בואי נגיד שהוא דתי מדי לטעמי.... אבל אני מבינה שמכיוון שיש בו תלמידים שהם באמת דתיים (ולא יהודים חילוניים) יש בכך צורך. מעבר לזה, מכיוון שהשנה הילדות שלי בגן גרמני רגיל, וכולם פה קתולים, הן למדו בגן לברך לפני האוכל ולהודות לישו.... אז עם כל הכבוד, אם כבר להיקשר לדת, לפחות שזה יהיה לדת הנכונה...
אני מעריכה שיהיו לנו דיונים בבית בהם נאלץ להסביר לילדות שאנחנו בבית לא שומרים כשרות ולא מפרידים בשר וחלב ולא צמים ביום כיפור, אבל במקום מסויים אני שמחה שלפחות הן יכירו את השורשים שלהן, כי די בטוח שממני בבית זה לא היה מגיע.

meromi

New member
מה לגבי בתי ספר בינלאומיים

ולאו דווקא יהודיים? ראיתי שיש הרבה בי"ס בינלאומיים שגם בהם יתכן ולומדים ישראלים. אולי מישהו בפורום מכיר בי"ס כזה באמסטרדם וצפונה מאמסטרדם ?

למעלה