לימודים

oreni6

New member
לימודים../images/Emo131.gif

השאלה שלי היא מעט כללית אך אודה על כל תגובה. אני בחור כבן 30 . מעוניין ללמוד מחשבים בכדי להיכנס להולם ההי טק (כן , הכסף הוא שמוביל אותי...). הידע שלי כיום הוא אינטרנט ברמה בסיסית וכן וורד. איזה תחום הייתם ממליצים לי לבחור. ללא צורך בפסיכומטרי. המון תודה

Ido MCSE

New member
תפרוש בשיא

לא נעים.. אבל אני יגיד לך את האמת אולי הכואבת! אתה מבוגר! זה לא תחום שאפשר להתחיל ללמוד אותו בגיל 30... מרבית ההתפתחות בתחום מסתמך על נסיון של הרבה שנים ולאו דווקא ידע פורמלי.. דיברנו פה ולא פעם אחת שהצלחה בתחום הזה תלויה באופן גדול בנסיון של שנים.. בוא נגיד ככה! עד שתלמד ותעשה את כל ההרשכות המתאימות יקח לך שנים.. מה גם שתגדל ותתבגר! ואז אולי תיהיה כבר בן 34-5 וחסר נסיון.. וקשה לי להאמין שתמצא עבודה בגיל כזה וללא נסיון! , אולי בתור טכנאי מחשבים.. ושם לא תרוויח את מה שאתה מצפה אולי רצת מעבר למינימום. דבר נוסף לא בוחרים מקצוע לפי כסף! לעולם לא תצליח ככה בכלום בחיים! עשה מה שאתה אוהב באמת ואז תוכל לעשות אותו טוב! האמן לי ידידי.. זו העצה הכי טובה והכי כנה שקיבלת בחייך!

ezaton

New member
הסמכות? שמעתי על זה.

חבל שלא ממש עשיתי (למעט אחת). באמת לא נראה שהעניין עבורו, אבל מה הקשר להסמכות? יעשה את ההסמכות ויהיה מובטל כמו המון אנשים אחרים, מוסמכים לעילא ולעילא, ושאין להם טיפת נסיון. אם מתחילים במחשבים מלמטה, מתחילים בספק אינטרנט גדול בתמיכה, או בארגון דומה (ספקי האינטרנט מקבלים בקלות, ולכן זה יחסית קל). משם צומחים טכנית ומקצועית, כאשר אתה מוקף בכל הידע שבעולם, פחות או יותר. הסמכות, אם אתה רוצה, אתה כבר יודע אילו אתה רוצה.

טופי

New member
בגיל שלושים אתה מנבא לו

איך להצליח ואיך לא להצליח? אולי עד עכשיו הוא בנה קשרים? וכמו שהרבה אנשים אומרים "מי צריך קשרים כשיש פרוטקציה?", אתה לא יכול ממהלך אחד של בנאדם מי הוא באמת. אבל אכן זה לא יהיה קל להכנס לתחום בגיל 30. מה עשית עד עכשיו?

antidot

New member
כאן נמחקה הודעה

אתם מוזמנים לחפש חמורים בגן חיות ולא כאן. מי שלא מסוגל לנהל דיון תוך שימוש בלשון נאותה, מוזמן לשמור על זכות השתיקה.

iiolan

New member
אכן יש בעית גיל וחחוסר הנסיון

שלום אורן!מנסיון אישי יכולה לומר לך שאם אין לך יום אחד של נסיון בתעשיה וגם עברת את גיל 30 - אתה לא תעבור את הכניסה הראשית שבה יושבת המרכזנית של החברה (ואני אומרת - נסיון אישי
). יש בעיה בתחום ההי טק - רוצים אותך מנוסה רצוי עם תעודות בגיל 21, אבל, וזה אבל גדול, כיוון שלא כולנו כאלה, אז תמיד יש יוצאים מן הכלל. נניח אתה יודע איך מחברים חששמל ומקלדת למחשב ואיך מורידים דרייבר למדפסת - תמצא את האנשים הנכונים שיכניסו אותך לתמיכה בחברה גדולה (כמו שקודמי בפורום כבר אמר) ותמשיך משם. אני עצמי מהנדסת תוכנה, אוהבת ללמוד ומעריכה השכלה אקדמית ובכלל כל רצון ללמוד ולהתקדם, אבל, במחשבים הידע "מזדקן" מהר יחסית, ונניח שלמדת (לקח לך שנה בערך?) ואחרי זה חיפשת עבודה זמן מה - ואוופס!! הגירסה השתנתה, המודול עודכן וההסמכה השווה הלמדת כבר זה לא מה שהיה פעם... אני עצמי הצלחתי להשתלב רק בעזרת קשרים, ואני אפרט : פתחו לי את הדלת הנכונה , כאשר חיפשו במקום איש מקצועי. באתי, הוכחתי את יכולותיי במבחן מעשי רציני - בנית תוכנה מ-א עד ת', ואז קבלו אותי. אז כן, ידע זה כוח, אבל לא רק. המון בהצלחה, במה שלא תבחר בחיים שלך. יום מקסים לכולם

E z e r

New member
סליחה, אבל אני ממש לא מסכים../images/Emo70.gif

חוסר נסיון אכן מהווה בעיה מסוימת, אך גיל 30~ בחלק מהמקומות יחשב דווקא יתרון. לא מדובר באדם בן 70 - וכאן צריך לציין שפגשתי אנשים בני 70-95 שיכולים ללמד פרק או 2 בהילכות IT - הרבה מקומות מעדיפים אדם בשנות ה-30 לחייו, שהוא כנראה בוגר יותר מבחור שרק סיים צבא למשל. אני, לדוגמה, גייסתי לפני מספר חודשים עובד בן 40 (אמנם עם נסיון), סוגיית הגיל מעולם לא עלתה.

טופי

New member
זה 30 לפני לימודים ונסיון

אני לא מכיר את הבחור, אבל אם הוא יגיד לנו מה הרקע לפני אולי נוכל לכוון אותו יותר לכיוון אפקטיבי.

iiolan

New member
בדיוק - לבן 40 היה נסיון! האם

היית מגייס בלי? אני אומרת שלמי שלא רשומה שורה אחת של נסיון בתחום והוא בתחילת דרכו בגיל "מופלג" כזה - זו לא נקודת פתיחה סימפטית במיוחד. אבל, שוב, תמיד יש יוצא מן הכלל וזה בדיוק מה שאני מאחלת לבחור.

E z e r

New member
לתפקיד הספציפי דרשתי נסיון רב, אך

אני בהחלט הייתי שוקל לגייס גם "צעיר" בן 40

למעלה