לימודים, צבא או...

מורן 108

New member
לימודים, צבא או...

כמו שחלקכם יודעים, ישנה אפשרות לעשות עתודה או יג יד במקצוע שאותו למדת בתיכון(לא חייב...) ולהתמקצע במקצוע ולעשותו בשירות הצבאי.(במרה שלי זה תקשורת) אפשרות נוספת, וההגיונית בינתיים, היא כמובן הצבא. ששם מוצעת לי האפשרות לשרת כלוחם ביחידה קרבית,דבר שאני מאד רוצה. והאפשרות השלישית קצת שונה, דבר שלא הרבה מכירים שנקרא "שנת שירות". למי שביננו שלא מכיר את זה אז שנת שירות זוהי שנה מלאה של התנדבות למען הקהילה, שנעשית שנה לפני הצבא(מיד כאשר מסיימים יב'.), ולא להתבלבל זה לא אותו הדבר כמו "שירות לאומי. שנת שירות זה דבר אחר,שונה, שבו ניתנת לנוער אפשרות לתרום קצת יותר לחברה בארץ. בקיצור, אני עדיין לא יודע מה לבחור, לאן ללכת, ופוחד לקבל החלטה שגוייה. מה אתם אומרים?

Bartleby

New member
לא ממליץ לעתודה.

נכון שהעתודה מאפשרת לך להיות בעל תואר ראשון כבר בגיל 21 או לחלופין מהנדס בגיל 22 או אפילו רופא בגיל 25. אבל אחרי זה הצבא לוקח אותך לעוד תקופת קבע ארוכה (תלוי מה למדת במסגרת העתודה) + השלוש שנים שאתה גם ככה חייב לשרת. וזה זמן שאתה כבר היית יכול (אם לא היית עושה עתודה) לנצל כדי להשתלב בשוק האזרחי. לדעתי הכי כדי לעשות את שלושת שנות השירות הצבאי ולגמור עם זה ואז לצאת ללמוד באזרחות בלי להיות חייב שום דבר לאף אחד.

p i n g o

New member
"להשתלב בשוק האזרחי"

זה לא כל כך פשוט כמו שנראה לך. ה"שוק האזרחי" הוא שוק מוכה אבטלה ושממש קשה למצוא עבודה נורמלית שבשבילה למדת שלוש או ארבע שנים באוני', שלא נדבר על כל הכסף שתצטרך להוציא על זה (הצבא מממן את הלימודים). בעתודה אתה מרוויח נסיון ומשהו מכובד להוסיף לקורות חיים, ככה שיהיה יותר קל להשתלב בשוק האזרחי אחרי השירות שלך בקבע

אף החלטה היא לא שגוייה

שמע אני אחרי ספקות ולבטים רבים החלטתי לצאת לשנת שירות בגלל שהגעתי למסקנה שזה הרבה יותר חשוב לי מהצבא כרגע. מה שחשוב זה שאתה מסתדר עם הגרעין שאיתו אתה יוצא לשנת שירות - אם אתה רוצה לצאת. מה שחשוב זה שתבחר באמת את ההחלטה שהכי תתאים ותהיה נוחה לך, אתה לא חייב כלום לאף אחד ד"א גם אני לומד תקשורת ואצלינו אי אפשר להמשיך לעתודה, איזה בעסה :(

Silence Thunder

New member
בקשר לעתודה...

יש פורום מאוד נחמד בתפוז בשם פורום עתודה... שם תוכל למצוא מאמרים על היתרונות והחסרונות שבמסלול ולראות מה מתאים לך.... למרות שבעיקרון מי שבחר ללכת למסלול הזה כבר היה צריך להירשם לאוני' ולעשות פסיכו' (ד מועד אפריל...) כך שנראה לי שאת המסלול המסוים הזה כבר לא תוכל לבחור... תבחר מה שתבחר... אני מאחלת לך בהצלחה!

למעלה