לימודים+מחייה בפריז

Apprehensive

New member
לימודים+מחייה בפריז

מישהו עשה ויכול להמליץ (אני מדבר על סורבון) איך החיים שם עבור ישראלים? יש לי דרכון רומני דרך הספתא, זה יכול לעזור?

viking2005

New member
משיחות שלי עם אירופאים מלאומים שונים על דבר

אחד הם מסכימים... הצרפתים הם עם חרא... וזה לא משנה אם אלה היו אנשים מספרד, צ'כיה, רוסיה או אירלנד. כל מי שדיברתי איתו שיצא לו לגור שם ובמקומות אחרים סיפר שהם פשוט זבל של עם ושהם לא מוכנים להתחבר עם אף אחד. יותר מזה בחור מקבוצה של צרפתים מאזור ארדן שיצא לי לבלות איתה חודש במינכן סיפר לי שהפריזאים התנהגו אליו גם כן חרא. יש לי גם דרכון רומני... לעזור? לפי מה שאני הבנתי שכר הלימוד בצרפת הוא מאד נמוך (כמעט חינם) וגם הצרפתים משלמים. בנוגע לעבודה יש כרגע רשימה מוגבלת של מקצועות שאזרחים רומניים יכולים לעבוד בהם בצרפת... עד הכי מאוחר 2013. בשגרירות הם יזבלו את המוח ויגידו שלא אבל זה לא נכון... באינטרנט בפירוש כתוב שכן ומצורפת רשימה... אני גם חשבתי בזמנו לנסוע לשם לשפר צרפתית. סביר להניח שהם יפתחו את השערים לפני 2013. אולי בתור סטודנט אתה יכול לקבל ויזת עבודה ואז לא להיות מוגבל בכלל בתור אזרח אירופי (עם החוק זהה לזה של הונגריה\אירלנד) (אחי כרגע עם פספורט רומני בהונגריה) אתה לא זקוק לאשרת שהיה או שאתה מקבל אותה הרבה יותר מהר ובתור עם אזרחים אירופאים ולא עם כל האזרחים של העולם... וגם משלם קצת או לא משלם בכלל וכשאתה מקבל אותה אז היא תקפה לתמיד... אתה יכול לפתוח חשבון בנק יותר בקלות... שוב זה בהנחה שכל החוקים זהים לכל האיחוד. והם אמורים להיות.

אחח... איזה אושר

תמשיך לכתוב ככה ותדאג לרחיק את כל הלאומים הנאורים מהעם החרא הזה. ככה נבטיח ששום דבר מהתרבות המחליאה שלהם לא ייטמא בשמץ מהתרבויות העיליות של הספרדים, הצ'כים והרוסים. אה, וכמובן שבלי כל ההשפעות התרבותיות שמביאה איתה הגירה מבחוץ, תישאר התרבות הצרפתית כמות שהיא, ואני אוכל להמשיך ליהנות ממנה ללא הפרעה.

viking2005

New member
העושר התרבותי של צרפת זה משהו שקשה לתאר

במילים ואני פרנקופיל במלוא מובן המילה - סרטים, ספרות,שירים,הסטוריה אבל הפריזאים של היום הם אנשים קרים ומתנשאים.

לא פחות מהפריסאים של פעם, כנראה

אני תמה אם ניסית את הניו-יורקרים של היום, ועוד יותר אם ניסית אותם בלי לדבר מילה באנגלית. ראשית, עיר גדולה זו עיר גדולה בכל מקום. שנית, בניגוד להרבה מקומות שישראלים נוהגים לטייל בהם, הרבה צרפתים לא דוברים אנגלית ומתביישים בזה, וכשתייר פונה אליהם הם מסתלקים במבוכה, מה שגורם לתייר לראות בהם מתנשאים. מי שדובר את השפה המקומית, ועוד יותר מי שמכיר קצת את התרבות המקומית העכשוית עשוי לגלות אנשים חמים שיצאו מגידרם כדי לעזור לו.

viking2005

New member
כשדיברתי על אנשים... אז התכוונתי לאנשים שחיו

שם ודיברו את השפה שלהם איתם (עם הצרפתים), לא דיברתי על תיירים שבאו לכמה ימים ולא היו מסוגלים לתקשר בצרפתית. ואגב, זה שמישהו מנסה לעזור לך למצוא רחוב או מקום זה ממש לא מעיד שהוא נחמד ופתוח... זה מעיד שהוא לכל היותר מנומס... מנסיון (לא רק בצרפת). דווקא אנשים חסרי סבלנות ונאסטי מתגלים לעיתים כאנשים הכי חברותיים ופתוחים. כשאני מדבר על פתיחות אז אני מדבר על להתחבר עם זרים... אם רוסי שחי בפריז, ספרדיה שחיה בפריז ואירית שחיה בפריז מדברים על זה שלא היה להם במשך כל התקופה ולו חבר צרפתי אחד... והיו להם חברים מלאומים שונים וגם מדובר באנשים שחיו במקומות שונים באירופה... וחוו את זה רק בפריז אז כנראה שזה מעיד על משהו. כמו שאמרתי לך פגשתי גם צרפתי ממחוז שמפיין- ארדן שסיפר לי על אותה המנטליות ותאמין לי שהוא מדבר צרפתית ברמה מספיקה ;). להגיד שכל הצרפתים הם חרא אולי זה היה מוגזם... בדרום צרפת המנטליות שונה לגמרי. ועיר גדולה זו לא עיר גדולה בכל מקום... יש ערים כמו שיקגו, סן פרנסיסקו, ברלין ואמסטרדם... ויש ערים כמו פריז, למרות שהבנתי את כוונתך ואני מסכים איתך שכפרי בעיירה בדרך כלל יהיה יותר נחמד כל עוד הוא לא ממזרח גרמניה ואתה לא צפון אירופאי ;) . אתה בעצמך חיית בפריז?

בוא נגיד ככה

אין לי מושג מי הם אותם רוסי, ספרדיה ואירית שעליה אתה מדבר. הרבה מאוד אנשים שאני מכיר הגיעו לפריס בגישה של מאמץ מינימלי להשתלבות. לסטונדטים זרים היה קל יותר להתרועע עם סטונדטים זרים אחרים (וכנראה גם לשוחח איתם באנגלית, ממילא הם בפריס לתקופה מוגבלת אז לא צריך להתאמץ וליצור קשרים חברתיים עם מקומיים. לעובדים היה קל להתרועע עם קולגות-הגירה אחרות ולחלוק איתם את חווית ההגירה וההסתגלות, מאשר לשוחח עם יליד המקום שלא יבין מה ואיפה החוויה הזאת. הדבר דומה לגישה של מבקרים בפורום 25 השכן, שנכנסים ושואלים ישר "איפה יש קהילה ישראלית ב...". מי שמגיע עם הגישה של לעבור מדינה ולהישאר בגטו, פשוט יישאר בגטו, אבל יקרא למקומיים מתנשאים ולא-חברותיים. בגישה כזאת יהיה מאוד קשה למהגר להתחבר לצרפתים ילידי המקום. ועוד נקודה למחשבה: כמה מהאנשים שאתה מכיר בארץ התחברו (חברות ממש, לא נימוסים) למהגרים שהגיעו לישראל ללמוד או לעבוד בה? והאם זה אומר שאנחנו הישראלים מתנשאים ולא חברותיים?

viking2005

New member
1. אני חושב שחלק גדול מהישראלים בת"א הם

אכן אנשים מתנשאים ומשדרים חברותיות רק בכאילו (ואני מדבר בעיקר על העליתה).... אחת מהסיבות שמעולם לא מצאתי את מקומי כאן ובעוד חודש (לאחר סיום התואר הכפול שלי) אני עוזב את הארץ והפעם באופן סופי. עם כל העצב שבדבר כי את הארץ עצמה אני מאד אוהב. במיוחד הבחורות (המתנשאות) כאן שקצת נראות טוב... ושבהשוואה לאירופה בכלל לא נראות טוב... אבל זה כבר נושא לדיון אחר. 2. לי אישית כרגע יש חברים גרמנים ואמריקאים שחיים ועובדים כאן ובמהלך לימודי באוניברסיטה היו לי חברים שבאו לתקופות מוגבלות ועם חלק מהם אני עדיין שומר על קשר ואף ביקרתי אותם בחו"ל . דווקא הם הכי רצו להתחבר עם המקומיים... הם בחרו ללמוד בארץ כי הם שמעו על הארץ כמקום אקזוטי (עם חום תמידי) או כי (למרות שזה נשמע מגוחך) היהודים נתפסו אצלהם כאנשים שאפשר ללמוד מהם איך לעשות עסקים ולהצליח בחיים. 3. האנשים שדיברתי עליהם (שוב קפצת למסקנות) לא היו סטודנטים וחלק מהם לא היגיעו לפריז לתקופות מוגבלות... למרות שבתור סטודנט לשעבר באוניברסיטה אירופאית בנושא הזה אני יכול מאד להצדיק אותך... מדובר באנשים שבאו נטו לעבוד ובאמת רצו להתחבר עם הצרפתים, גם בגלל הערצה לתרבות שלהם. זאת חלק מהמטרה שהם בחרו בפריז ולא ברומא... הם יכלו לבחור בערים אחרות בחלק מהמקרים. ולא ענית לי לשאלה אם יצא לך לגור בפריז ;) .

דרך הספתא זה לא יעזור.

אני מקווה שבצרפתית אתה כותב יותר נכון. מה נהיה עם השגיאות כתיב האלו בזמן האחרון?!...אתם עושים את זה בכוונה או מה?!

תשובות

1. כן. 2. ממליץ. 3. תנסה לא לחפש ישראלים בפריס. יש מספיק מכל העולם, כולל ממדינות שבתור ישראלי לא תגיע אליהן. 4. כדאי להתאמץ ולהיפתח אל השפה והתרבות הצרפתית. קצת השקעה, ותגלה שהצרפתים נפתחים גם אליך.

CeruleanCat

New member
להמליץ על מה?

מדובר בתוכנית תאורטית או שכבר התקבלת ללימודים? באיזה תחום, לאיזה תואר? אין לי מידע ביחס לבירוקרטיה הדרושה כדי להתקבל ללימודים, או כדי לקבל את האישורים הנחוצים, אבל בטוח יש די הרבה ניירת מסוגים שונים, ובטוח שכל מסמך שאולי יידרש צריך להיות מתורגם לצרפתית. באופן מאוד כללי: א. צרפת והצרפתים are an acquired taste. אין ספק שאם דוברים את השפה, הרבה יותר קל באופן כללי והצרפתים מגיבים באופן חיובי יותר. למטרות בירוקרטיות צריך צרפתית או מלווה/מתרגם צמוד ולמטרות לימודים חיוני לדעת את השפה - כי מספר הקורסים שאינו בצרפתית זניח. וזה כולל שמיעת הרצאות, קריאת חומר הלימודים וכתיבת עבודות. ב. למטרות חברתיות, גם במקרה שלא יוצרים הרבה קשרים עם צרפתים, האוניברסיטאות מלאות בני לאומים מגוונים, אז לא חייבים להסתמך על קשרים רק עם ישראלים או עם צרפתים.

viking2005

New member
הבנתי מהתגובות המקצועיות שלך שאת חיה בצרפת.

רציתי לשאול אותך אם יש לך מושג אם יש בצרפת אפשרות לקבל מלגה ללימוד השפה כמהגר... ז"א אזרח של האיחוד האירופי... מה שנקרא בגרמניה מלגת אינטגרציה. כמובן לא מרמה בסיסית של צרפתית אלא רמה בינונית. תודה.

ריניני

New member
לימודי צרפתית

כשעברנו לכאן מתוקף עבודה של בן זוגי, ללא אזרחות, היינו במין יום קליטה לחדשים, ומשם הפנו אותנו ללימודי צרפתית בחינם. ממש כמו אולפן בישראל. אפשר ללכת אפילו 4 פעמים בשבוע ליום שלם, יש חלוקה למתחילים ומתקדמים, מקבלים חומר לימוד. גם מי שרשום כדורש עבודה ב-pôle d'emploi יכול ללמוד שם בחינם. וגם דרך עוד כל מיני גופים. (אני למשל לומדת שם עכשיו סתם, אין לי מושג מי משלם על זה, המורה המתוקה שלי הבטיחה שזה יהיה בסדר, וזה מספיק
).

viking2005

New member
תודה על התשובה אבל לא הבנתי באיזה גוף

ממשלתי את לומדת. אם את יכולה בבקשה לפרט יותר? או אפילו להביא איזשהי כתובת אינטרנט או שם?

ריניני

New member
אז ככה:

חיטטתי עבורך במסמכים ובאינטרנט, כי ברור שאני לא זוכרת את כל הראשי תיבות הצרפתיים של הגופים האלו, והנה מה שמצאתי. כשאתה מגיע לצרפת אתה עובר מין יום קליטה כמו שמתואר כאן http://www.ofii.fr/article.php3?id_article=21 במהלכו עובר בחינונת שקובעת את הרמה שלך בצרפתית ובדיקה רפואית סמלית וחותם על Contrat d’Accueil et d’Intégration. בעקבות היום הזה (שאנחנו עברנו בגוף שנקרא ANAEM), תוזמן לשני דברים - 1. formation civique - קורסון מזורז של יום צפוף בו מספרים לך מה זאת רפובליקה, טיפה הסטוריה, טיפה אזרחות. נחמד דווקא. 2. formation linguistique - בהתאם לרמה שלך, קובעים לכמה שעות לימוד צרפתית אתה זקוק, ומפנים אותך לגוף שדרכו אפשר ללמוד, שהוא יכול להיות גוף פרטי, רק שהמדינה משלמת לו על לימודיך. אצלנו למשל זה נעשה ב-ADREP http://www.adrep.fr/lieux/AI_CF_adrep.htm וכמו שהסברתי, גם כשגמרתי את שעות הלימוד שהייתי זכאית להן, המורה שלי מצאה דרך לשלב אותי בקורס מתקדמים, למרות שאין לי רשיון עבודה וכאלו. כי יש מלא גופים ממשלתיים שמוכנים לשלם, איכשהו. בנוסף, כל מהגר שרשום כמחפש עבודה דרך ה-pôle d'emploi (לשכת תעסוקה) יכול לקבל לימודי צרפתית בחינם. אוקיי, יותר ברור עכשיו? (השקעתי בשבילך!)

viking2005

New member
תודה רבה :) את ממש חמודה.

אני אשמח לעזור לך אם אני אוכל באיזה שהיא דרך. כרגע אני על תקן של מהגר לעתיד חהחהחה.

redaresg

New member
תגידי..

אולי את יודעת, יש לי אזרחות צרפתית ותמיד עניין אותי לדעת מה היא 'שווה', אפשר לקבל משכנתא מוזלת? דמי אבטלה? לימודי צרפתית? יש לך מושג? אם לא, יש לך מושג למי יש מושג? תודה..

ריניני

New member
שווה לשאול בפורום תרבות צרפת, בטח יודעים יותר

אני, אין לי אזרחות כזאת, אז מה אני יודעת. 1. משכנתא - אין לי מושג 2. דמי אבטלה - בעלי, שיחיה, היה מובטל במשך 4 חודשים לאחר שעבד כאן שלוש שנים. קיבל דמי אבטלה (ויותר, האמת, בתכנית שנקראת CRP), וזה בלי שום אזרחות. 3. לימודי צרפתית - כמו שהסברתי, בלי אזרחות ואפילו בלי רשיון עבודה הוזמנתי ללמוד צרפתית בחינם. אז מה כן - שאתה יכול לעבוד איפה וכמה שאתה רוצה, שלא צריך לבקר בפרפקטור ולהביא כל פעם מחדש אלפי מסמכים שונים רק בשביל שתוכל להשאר שנה נוספת. כבר יתרון גדול. ובטח עוד מתנות שאני לא מכירה - לימודים באוניברסיטה או הכשרה מקצועית וכאלו.

למעלה