לימודים מול עבודה.

פנינה21

New member
לימודים מול עבודה.

לא יודעת כמה השאלה לפה אבל בכל זאת.

קוראים לי פנינה.אני בת 24 כרגע במחיפה.

לקח לי המון זמן להשתלב במקום עבודה שאני מסוגלת להחזיק בו מעמד..בעוד כמה שבועות יהיה לי ותק של שנה-זה בחיים לא קרה לי קודם.(בדרך כלל זה היה בין 4 חודשים לחצי שנה).
אני מאוד אוהבת את העבודה שלי ובסך הכל מרוויחה יפה מאוד ונמצאת כרגע בקורס שיקדם אותי בעבודה ויעלה את השכר בכמה עשרות שקלים ליום.

אני סטודנטית באונברסיטה הפתוחה כבר כמה שנים-לפני שנה עשיתי הפסקה כי הלימודים פגעו בעבודה.חזרתיח בסמסטר קיץ עם קורס 1 בסמסטר -מה שאומר שיקח לי עוד כמה שנים לסיים את התואר.

עכשיו נוצרה לי בעיה שאולי יותר מהכל היא חברתית כולם מסביבי חושבים שאני צריכה להציב את הלימודים כעדיפות ראשונה בחיים.

אני קצת אובדת הצעות כי בתכלס הלימודים שלי לא יביאו לי כלום מבחנת תעסוקה (ראה גל האבטלה הטרי-כולם כמעט הם בוגרי מדעי החברה לסוגיהם) ואני לא רוצה להרוס לעצמי אבל נראה שהבחירה שלי מאוד לא פופלרית.

חברות כועסות עלי ממש
לציין שהבחירה לעבוד הביאה למצב שבין החברות אני כמעט היחידה שעובדת כרגע.

רציתי לדעת מה נכון לעשות?
האם נכונה הגישה שקודם כל לימודים,בכל מחיר?
או שאולי אני בכל זאת קצת צודקת שצריך לאכול בזמן הלימודים, ואפשר לעבוד תוך כדי לימודים גם אם זה אומר שהתואר יקח יותר זמן??

Columbina

New member
לא חושבת שיש גישה נכונה,

יש את המציאות. א

מה את מצפה להשיג באמצעות התואר? מה את חושבת שיקרה כשתסיימי? האם את זקוקה לו כדי להתקדם בעבודה? אבל את יכולה להרשות לעצמך לשים את הלימודים במקום ראשון?

פנינה21

New member
התואר לא נותן כלום

גם הם מסתכלים בטבלאות שכר של הלשכה המרכזית לסטסטיקה ..רוב התארים מובילים בסופו של דבר לשכר מינמום בקושי באיזה מקום..
להתקדם בעבודה הכי טוב היה לא ללמוד בכלל..

דעתי

אני גם סטודנטית למדעי החברה בתואר לא פרקטי בעליל. התחלתי את הלימודים לתואר פרקטי [בערך] ולאחר שנה הבנתי שמאוד קשה לי ועברתי.
ברגע שהבנתי שהתואר שלי לא ייתן לי יותר מדי מבחינת תעסוקה ישר העבודה שלי תפסה מקום מאוד מרכזי בחיי. לפני כן לא עבדתי הרבה.
אני מאוג מאמינה שכשלומדים לתואר לא פרקטי [שזו טעות,אגב] צריך להתרכז כמה שיותר בעבודה ובצבירת ניסיון תעסוקתי. לכן גם אני לוקחת כמה שפחות קורסים בשנתיים האחרונות, כדי לפנות לעצמי זמן לעבודה [ואני לא לומדת בפתוחה].

זה ממש טוב שמצאת סוף סוף עבודה שאת מרוצה בה ויש לך ניסיון תעסוקתי. אל תוותרי על זה. נכון שחברות שלך יסיימו את התואר מוקדם יותר אבל לך יהיה ניסיון תעסוקתי גדול מאוד, שבתואר לא פרקטי זה הכי חשוב. במידה וחברות שלך עושות תואר פרקטי [מחשבים,הנדסה וכו'] זה מובן שהן לא עובדות, אבל אם התואר אינו פרקטי כמו שלך זו טעות והן יגלו את זה בהמשך, נלווה לזה גם חוסר עצמאות כלכלית ברוב המקרים ולא קל להתמודד עם זה בגיל 24.

גם אני ספגתי ביקורת על מתחית הלימודים והעדפת העבודה, אבל במצב הכלכלי של היום לא כולם יכולים לא לעבוד בעבודה נורמלית כמה שנים. כל עוד הם לא יהיו במקומך הם לא יבינו את העניין, הכי קל לשפוט..

בקיצור המון הצלחה

למעלה