לימודים-חור בהשכלה!!!

לימודים-חור בהשכלה!!!

חלק גדול מאתנו לא זכה ללמוד בתיכון גם לאחר היציאה לא ממש נכנסו ללימודים, התחושה של חור בהשכלה אינו זר בפורום הזה. גם אלו שהשלימו לימודים כמו כלכלה וניהול עסקים אינם משוחרים מהתחושה שהם פספסו משהו וחסר להם ידע תחומים בסיסים רבים.
הנה אנוכי איש בשורות חברים וחברות
הספר שאני עומד לספר עליו מכיל 700 עמודי כרומו עם תמונות צבעוניות ואיורים מדהימים, הספר נכתב בשפה פשוטה וברורה ללא כל משוואות מתמטיות מסובכות, תענוג של קריאה. הספר נכתב ע"י מורה תיכון דגול מורינו ורבנו P.G.Hewitt שליט"א מורה אנגלי מפורסם, ספרו תורגם לשפות רבות ומהדורות נרחבות, המהדורה בעברית יצא ע"י המכון לטיפוח החשיבה ובסיוע של המרכז להוראת המדעים במשרד החינוך ושמו בישראל היא:
"פיזיקה לכל" עקרונות מדע החומר והאנרגיה
בספר תמצאו תשובות כמו: - איך ידעו היוונים לפני אלפי שנים מה הקוטר של כדור הארץ. - איך הם מדדו את המרחק לירח ולשמש ללא כל מכשור אלקטרוני. - מה זה כוח המשיכה ואיך הסביר ניוטון כבר לפני 300 שנה את תיאוריית שיגור לוויינים לחלל. כל תופעות הטבע מוסברים בשפה פשוטה וקלה מאריסטו דרך גלילאו ועד לתורת היחסות של איינשטיין ממש ספר מדהים. הספר כשמו כן הוא "פיזיקה לכל" , כל אחד יכול לקבל מושגים ולהבין איך פועלים תכונות החומר, מה זה חום, וקול, מה זה האור וכיצד אנו רואים, על חשמל ומגנטיות, ואפילו על מבנה האטום והגרעין, יתרונו של הספר שגם ללא לימודיים מעמיקים ניתן לקבל תמונה כללית על העולם הפיזי ועל עולם המדע כולו. ניתן להשיגו ב"אקדמון". אני מציע להחברים בפורום להמליץ בפני אירגון "הלל" שיחלקו את הספר כמתנה וכסיוע לכל יוצא.

ידו בכל

New member
חחחחח ../images/Emo13.gif

רוב מסיימי התיכון לא מכירים את התכנים בספר ההוא למרות שמדובר בנושאים מרתקים. רוב מסיימי התיכון חסרים גם את הסקרנות לנושאים הללו. תיכון זה בעיקר תעודות בגרות ולא לומדים שם הרבה. לוקח שנתיים שלוש לקבל את התעודה אבל זה לא עושה אותך ידען גדול. ניכנס באוזן אחת ונישכח שעה אחרי הבחינה. אין תחליף לסקרנות ולאוטודידקטיות.

נכון

וכאן יש יתרון קל לבחורי ישיבה לשעבר, יכולת הלימוד העצמי שלהם מפותחת יותר. לו רק לא היו משקיעים את זמנם בפלפול על ההוא שנפל מהגג ונתקע ביבימתו.... (קוצץ, זה היה בשבילך...)

../images/Emo6.gif תודה, אני רוצה לחזק את דבריך...

אני מכיר מישהו מהפורום שבא מהציבור החרדי, אך ההשכלה שלו היא רחבה הרבה יותר משרוב החילונים יכולים אפילו לחלום ... שלא לדבר על הסקרנות.

ברוריה2

New member
אני מכירה כמה חילונים שההשכלה

שלהם מדהימה הרבה יותר מרב החרדים. אני גם מכירה כמה חילונים מוכשרים כשדים וכמה עם יכולות אוטודידקטיות מפותחות שהביאו אותם להישגים מעולים. ורב חברי החילונים התברכו בסקרנות, באינטיליגנציה, ביכולת התמדה, בנכונות לעבודה קשה ו-you name it. ויש להם גם יתרון: הם לא חושבים שהם יותר טובים בגלל זה ממישהו אחר תגידו, למה השחצנות הזו? איפה מוטלה כשצריכים אותו. מוטי, אתה זוכר מה אמרת לגבי שחצנות של בחורי ישיבה? >לברוריה קר פה
<

שטויות בריבוע../images/Emo163.gif

ברוריה יקרה זה לא עניין של שחצנות! זה פשוט שטויות בריבוע שסיפרו לנו בישיבה שדרך הלימוד שלנו הכי טובה. אז מה את מתרגזת הוא חושב כך בתמימות.

אל תתחנף סתם

ידו בכל כתב שאין תחליף לסקרנות ואוטודידקטיות. ועל זה כתבתי, שבלימוד עצמי (אוטודידקטיות) יש יתרון קל לתלמידי ישיבה לשעבר. זה עדיין נכון, זה לא אומר שזו דרך הלימוד הכי טובה, וגם לא אמרתי את זה.

ידו בכל

New member
שום שחצנות

הכותב הראשון כתב כי יש לחרדים שלא שלא למדו תיכון תחושה של חור בהשכלה. הוא הפנה לספר מסוים שאמור לתת קצת השכלה כללית. על זה הייתה תגובתי מלשון ביקורת על מערכת החינוך התיכונית ולומר לאנשים שלא למדו בתיכון שני דברים מלשון דיברי עידוד. 1. לא הפסדתם הרבה מבחינת השכלה. 2. כן הפסדתם תעודת הבגרות שגם אותה תוכלו להשלים במשך שנתיים שלוש. ושלא יהיו אי הבנות לימודים אקדמאים הם משהו אחר לגמרי מלימודים תיכוניים ושם אני לא רואה שום יתרון לתלמיד ישיבה לשעבר. גם בלימודים אקדמאים אפשר להיות ממוקדים בתחום הספיצפי ואז נהיים טכנוקרטים. מצד שני סקרנות טיבעית ולימוד עצמי פותח אופקים ומקדם את היצירה הדיספלינרית. יתרה מזו אף אחד לא קבע כי לתלמידי ישיבה לשעבר יש סקרנות ויכולת לימוד עצמית גבוהה יותר מאנשים אחרים. יצא לי לשמוע ולקרוא מספריו של אדם אחד אשר הצליח גם לקבל דוקטורט ומישרה אקדמאית ללא השכלה פורמלית כל שהיא וללא תואר ראשון וללא תואר שני. לדעתי הוא היחידי בארץ עם רזומה כזה. ספריו בנושאים שונים ומגוונים מלאים בגאונות תוססת ופראית ומרתקים את הקורא מהרגע הראשון. האיש הזה, במיקרה, למד בחיידר בילדותו אבל הוא בהחלט לא דוגמא מיצגת.

אבזץ

New member
השם ירחחחם

מילא להיראות כחילוני, אך לחשוב כחילוני ? < להסיר מכשול אני ציני- ציוני >

נכון, ורק אם לא הרגו להם את הסקרנות

ורק אם לא החניקו בהם את הצורך לשאול לבד ועוד הרבה דברים חשובים. בטח שמערכת ה"חינוך" החרדית היא חשוכה ומדכאת. אבל אם יש משהו טוב בשיטת הלימוד שלהם, לא חייבים להתעלם. ורגע, זה הרי ברור, שכל מי שרוצה שילדיו יהיו רופאים/מהנדסים/חוקרים או כל דבר טוב אחר, לא ישלח אותם לישיבה כדי "לפתח" להם את כושר הלימוד העצמי... (דעות קדומות, זה גם לקרוא כל הודעה של פלוני בעין שמאל...)

ברוריה2

New member
אוי ויי איזה שם-אולי תמציא שם יותר

פריינדלי? קצר? אולי נקרא לך "אוי" או "ויי" טוב, הביקורת שנרמזה התקבלה. רות עבור.

סוכן מכירות יקר, מה הענינים.

בחורי ישיבות אין להם השכלה? הנה חומד פרק קצר במכירות. הקדמה, מה קורה לך כשמישהו מזלזל בך, אתה לא אוהב לשמוע, נכון? מה קורה כשאתה יודע שעומדים לזלזל בך, אתה בורח, נכון. יופי. כשאתה אומר דברים רעים על חברה שלמה, גם אם הם נכונים, אוטומאטית, החברה אומרים (כך אני לפחות אמרתי) הוא לא מתכוין אלי, ואז, אני לא קונה את הספר שמיועד לאנשים שאני לא רוצה להיות כמותם. הנה, בלי לימודים בלי אוניברסיטה, ובלי תשעה מליון. <הקדוש כתב הודעה ארוכה וקיצר אותה בגלל ידישיסט>

כמה שאנחנו טובים

בלזהות את המגרעות של אחרים... מותק, תרגיע. האמת? אני די מסכימה עם ההודעה הזאת, אבל עדיין יש לי את טעם גועל נפש מהודעה אחרת שכתבת לבני. בעעע. אתה מכיר את המימרה - הפוסל במומו פוסל - זאת אחלה מימרה! אני שמה אותה כנר לרגלי, בכל פעם שאני רואה משהו לא בסדר אצל מישהו אחר, אני מיד (טוב, אולי לא מיד, לפעמים לוקח לי כמה דקות) בודקת את עצמי, כי אם זה בלט לי סימן שאני יודעת לזהות את זה, וזה בגלל שגם אני ככה. תגובה זאת נכללת. >פארנויה בעבודה<

מוטב היה אם היית שמה את המימרה כנר

בוער תמיד לרגלייך. ולא מדליקה אותו מתי שבא לך. אם הוא היה בוער תמיד, הרי שאת המשמעות שלו היית מפיקה גם בנוגע להתיחסות אלי. אני לא חושב שפסלתי, לא הסכמתי עם מעשה שלו, לא יותר מזה. אם הפוסל במומו פוסל, הפוסל בשמם של אחרים על אחת כמה וכמה. אני מחבב מאוד את בני כבן אדם, אני חושב שהוא אפי´ יודע את זה.

בן הרב

New member
תגיד רבי

שמת לב שאתה סוחב אש לכיוונך אולי כדאי שתבדוק את עצמך סתם נקודה למחשבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה