לימודים ותרגולים

yairino

New member
לימודים ותרגולים

שלום יש לי בעיה הבעיה נקראת: לשבת על התחת וללמוד. אני צריך ללמוד וכל פעם יש לי איזשהו מכשול כל פעם אני מנסה לעשות משהו להעסיק את עצמי כדי למצוא תירוץ לא ללמוד וככה עוברות כמה שעות עד שאני לא לומד בכלל וככה כל יום. אין לי את המשמעת העצמית הזו. יש לזה פיתרון? כיוון? משהו? PLZZZ

zivadina

New member
צריך לברר בדיוק מהי הבעייה

האם הבעייה היא רק חוסר מוטיבציה "לשבת"? האם הבעייה היא גם להתרכז אחרי שכבר אתה יושב? האם יש לך בעייה להתרכז בכתת לימוד/ הרצאה? תנסה להגדיר את כל ביטויי הבעייה, כדי שנוכל לעזור יותר.

zivadina

New member
זאת שאלה אליך

כי יש הבדל אם יש לך חוסר מוטיבציה לשבת, או שיש לך בעייה להתרכז כאשר אתה כבר מצליח לשבת.

yairino

New member
חוסר מוטיבציה לשבת!!!

סליחה,יצא לי סימן שאלה שאלה בטעות במקום סימן קריאה. הבעיה שלי היא שאני לא יושב בכלל! לא מגיע למצב של ישיבה...

zivadina

New member
מציעה לך

לקרוא בקישורים שלנו על מבוגרים עם הפרעת קשב ורכוז, לעשות לעצמך "אבחון ברשת", ולשקול אם כדאי לך ללכת לאבחון יסודי של הפרעת קשב ורכוז אצל פסיכיאטר שמתמחה באבחון כזה. וכמובן, שנשמח ללוות אותך בכל התלבטויותיך, ולהתעדכן במה שהחלטת לעשות.

talia2811

New member
על הספר...

אפלטון במקום פרוזק! של ד"ר לו מרינוף שמעת? 1. "לא ניתן למצוא עובדה כלשהיא שהיא נכונה או קיימת...בלי שתהיה סיבה מספקת להיותה כפי שהיא ולא אחרת..." גוטפריד לייבניץ 2."אנשים לא היו יודעים לכנות בשמו את צד ימין, אילולא היה קיים הצד המנוגד לו" הרקליטוס 3...."אני סבור שלכול בני האדם יש נטייה כללית להיות בעלי תשוקה בלתי פוסקת וחסרת מנוחה לעוד ועוד כוח, תשוקה אשר חדלה רק במוות." תום הובס { 4.אסיים בזה משום שייש עוד הרבה דברים יפים: סנקה:"הטבע לא התכוון שנזדקק לציוד מתוחכם כדי לחיות באושר: כל אחד מאיתנו מסוגל ליצור את אושרו שלו. לדברים החיצוניים חשיבות מעטה בלבד...המיטב שבאדם נמצא מחוץ לשליטם של אנשים אחרים. לדעתי הפתרון הוא ייעוץ פילוסופי.או במקום להוציא כ"כ הרבה כסף פשוט לקרוא את הספרים הנכונים. בשבוע הספר 25% פחות. מה דעתך?

למעלה