יש לי זמן עד שאכנס לקבע [אם בכלל..] ובכל זאת אני רוצה כבר לתכנן כמה צעדים קדימה. יש אפשרות ללמוד לתואר שלא במסגרת האוניברסיטה הפתוחה? במכללה שליד ביתי יש מסלולים מאוד נוחים [לימודים ביום שישי ועוד יום במהלך השבוע]. מה הנהלים בנושא? חג שמח ותודה רבה.
בהחלט, תקח טפסים מתאימים מהשלישות, תחתים את המפקד שלך, ותתחיל ללמוד, בכניסת לקבע, תצטרך לקבל אישור לימודים מהצבא, ואם תהיה כבר במהלך הלימודים, תהליך האישור יהיה קצר יותר. ליותר פרטים - הכל רשום בטופס שהזכרתי.
זה נכון שאפשר ללמוד מתי שרוצים אך אם אתם מעוניינים שהצבא יכיר בתואר שלכם ותקבלו על כך תוספת במשכורת הוא (הצבא) חייב לאשר את הלימודים גם אם אתם משלמים על כ-ל התואר וגם אם זה ע"ח הזמן הפרטי שלכם בלבד ולא ע"ח שעות מערכת . העיקר לכתוב "שטויות" להזכירכם אנחנו בפורום של אנשי קבע מן הסתם הוא יתעניין בשילוב לימודים עם צבא....ככה אני מבינה את זה .
נא לחזור על ההודעות בשרשור.. הבנת הנקרא לא תזיק. השאלה המקורית היתה על לימודים במשך שירות החובה , אישור לימודים תוכ"ש נדרש לצורך הכרת שכר רק המסגרת שירות קבע, אז עד שהוא ייכנס לקבע....לא סתם רשמתי קשקוש בלבוש...מסתבר שאת לא כ"כ הבנת כמו שחשבת...
בתפקידי הקודם התעסקתי בנושא לימודים. 1.חיילים בשירות חובה יכולים ללמוד אך ורק באו"פ ללא אישור הצבא ולא ע"ח מכסות בסיסיות. 2. קצינים ונגדים בשירות קבע נדרשים לקבל אישור לימודים ממדורי הלימודים (כל אחד ביחידה ובחיל שלו) גם אם הוא לומד ע"ח שעות פעילות וגם אם לומד מחוץ לשעות פעילות. כאשר מסיים איש הקבע את התואר ורוצה להזינו ע"מ לקבל גמו"ש או דירוג מהנדס\דירוג מחקר, יהיה עליו להראות שבמהלך כל שנות לימודיו היה לו אישור לימודים מתאים. לגבי מסלולים- יש את האו"פ, יש מכללות, יש קורסים באונ' בר אילן.. מקווה שעזרתי.
חיילים בחובה יכולים ללמוד גם הלימודי ערב בשלוחות של אוניברסיטאות וזה לא כולל את או"פ. ויש לא מעט שעושים זאת. (בגלל שאין צורך באישור, צה"ל לא מודע לכך, ות'כלס.. זה לא מעניין אותו)
מבחינה פרקטית, חיילי חובה *יכולים* ללמוד בערב בשלוחות של אוניברסיטאות, מבחינת המערכת אסור להם לעשות זאת , אלא רק דרך האו"פ. זה כן מעניין את הצבא במידה וחייל חובה נכנס לקבע , מסיים תואר (שלא באו"פ) ומעוניין להזין אותו ולקבל עליו תגמול.
אין שום איסור על חיילי חובה לפתח כישורים אינטלקטואליים. ואין שום פקודה האוסרת עליהם ללמוד בלימודים, שהם לא באו"פ , מאיפה הבאת את זה ? זה לא מעניין את הצבא , כי עובדה, אני הכרתי לא מעט כאלה, ואף פעם זה לא הפריע להם ולא לצבא. גם אזרחים שחוזרים לקבע והם אקדמאים מזינים לעצמם את התואר אפילו אם עשו אותו בלטביה.
"אין שום איסור על חיילי חובה לפתח כישורים אינטלקטואליים" זו רק אני או שאתה אוהב לפתח פרובוקציות ? קיימת פקודה, לפחות בחיל האוויר שאוסרת על חיילי חובה ללמוד לימודים אקדמאיים בכל מוסד אקדמי פרט לאו"פ. לגבי אזרחים שחוזרים לקבע זה כבר סיפור אחר. צה"ל לוקח בחשבון שבמהלך התקופה שלהם באזרחות הם למדו וכאשר הם אזרחים, כאמור, צה"ל לא יכול להגביל אותם. תעשה שיעורי בית לפני שאתה מחליט לתקוף. G
עסקתי בנושא הזה עד לפני חודשיים, ככה זה היה. עכשיו אני יודעת שהמדיניות השתנתה לגבי הרבה דברים כגון: נגדים יכולים ללמוד לימודי הנדסה , מה שבעבר לא אושר (אלא אם הם לימודי מעבר, כלומר היה להם אישור לפני שהתחילו ה'סנקציות' על הנדסה לנגדים), כל מי שהוא משנת קבע שניה ואילך זכאי להטבת שעות של 4 שעות ע"ח פעילות +10 שעות מחוץ לשעות פעילות וכו'.. על חיילי חובה לא שמעתי שום עדכון, אם זה מהותי אני יכולה לברר
אז הדברים שלך נשמעים אחרת כבר... מכל צה"ל זה כבר הפך ל"לפחות בח"א" ואחרי התגובה של הבחור, את אומרת שאת צריכה לבדוק... אז אני בהחלט אוהב לעשות פרובקציות למי שרושם מידע מטעה כאן - את צודקת. בצבא הירוק אין שום פקודה כזו ואני חותם לך שגם בח"א לא היתה פקודה כזו, אולי רק ביחידה שלך. בפעם הבאה - תעשי את שיעורי בית, כי אם לא , אני אתקוף