לימודים ומגורים

itayla

New member
לימודים ומגורים

תגידו בדרך כלל ישראלים שנוסעים ללמוד בארה"ב למשל ישנים במעונות של האוני'/קולג' או מעדיפים לשכור דירה משלהם לא רחוק מהמקום לימודים? פשוט מסקרן אותי לעתיד מה יותר כדאי... תודה ויום טוב.

2F2F1

New member
זה תלוי

ישראלים שאוהבים מזג אוויר חורפי שוכרים דירה פרטית. כאלה שמאזינים בעיקר לרוק ו/או יורופופ (יש כמה כאלה) יעדיפו מעונות, בתנאי שמוסד הלימודים הוא באחת מהמדינות ממערב למיסיסיפי, אחרת זה דירה בקומפלקס עם עוד 2 שותפים (אחת בת). לישראלים שלא עשו צבא, יש בעיה, כי הם לא יכולים לבחור לפי קרטריון המוזיקה, אז או שהם בוחרים לפי צבע הקירות בקמפוס או שבמקרה שאחר מההורים שלהם אינו יהודי, אז מעונות. אלו הכללים המרכזיים לבחירה של סטודנטים ישראלים במגורים. לאיטלקים יש שיטה מסובכת יותר שאולי נפרוש אותה בהזדמנות אחרת.

John the Savage

New member
אתה רציני?

אתה רוצה לומר לי שיש סטודנטים אוהדי יורופופ שמגיעים לאוניברסיטות בארה"ב? זה לא סיבה לפסילה אוטומטית של ויזת הסטודנט? חשבתי שבשבילם המציאו את אוסטרליה.

לא יקום ולא יהיה

אוהדי יורופופ שנוחתים באוסטרליה מזוהים מיידית (לפי אם הם מזיזים את הגוף לפי מוזיקת הרקע) ונזרקים לתעלה עם הקרוקודילים. אוסטרליה היא מדינה ליברלית ומעודדת הגירה, אבל יש גבול.

John the Savage

New member
רגע,

אז מה זה "פרסיליה מלכת המדבר", "חתונתה של מוריאל" וכו', תרגיל הטעיה מתוחכם? תשקורת עויינת?

אההההה excuse me!

מה לא בסדר ביורוטראש בדיוק?

רגע רגע! סדר שיהיה פה

יש יורוטראש (עיין ערך "האח לואי-לואי-לואי") ויש יורופופ שבדי של שנות השבעים שזה ז'אנר בפני עצמו. עכשיו, למי שיש בעיה עם הז'אנר השני כל מה שיש לי להגיד זה knowing me knowing you (ahaaa there is nothing we can do Knowing me knowing you you'll just have to take it -this time we're through!!! חוץ מזה, כדי להציל את כבודי, אני יכול רק לומר להגנתי שיש לי עוד טעמים במוסיקה...

d a p h n a

New member
אני איתך במאבקך הצודק

ישנם מצבים בחיים שבהם רק אבבא עושים את העבודה, וגם יורו-טראש כבודו במקומו מונח.

מה..

גם אתה הומלס ולא מצליח למצוא כרטיסים חזרה לניו יורק במחיר נורמלי?? דווקא במקרים כאלו, דרך אגב, האפשרות למצוא ויסקי גרוע הופכת להיות כמעט לא קיימת (פעם אפילו שתיתי ויסקי קנדי, עד כדי כך!)

Franz Biberkopf

New member
לא מצחיק

וכן, גם אני לא מוצא כרטיס במחיר נורמלי - הכי זול לשיקגו (כיוון אחד!) דרך פאריס - יותר מ-1300$, ימ"ש

מצחיק.. מצחיק..

מתי מגיע לתל אביב (חייבת לך בירה, אם אינני טועה..)? למה לא תעלה על טיסה לניו יורק ומשם תתארגן? זה לא זול, אבל רבאק 1300? תנסה גם כרטיסיםמהארץ ללונדון ומלונדון לשיקאגו..אולי יותר ידידותי?

John the Savage

New member
תוספת למה שאמר 2F2F1

מה שהוא ניסה לומר לך זה שאין כזה דבר "בדרך כלל" וכל אחד עושה את השיקול שלו. אבל מעבר לזה, באופן כללי פרט למספר מצומצם של יוצאי דופן (לדוגמה עבור חלק מהסטודנטים ב- NYU), המעונות באוניברסיטאות בארה"ב לא זולים ולעיתים קרובות גם יותר יקרים מאשר השכרת דירה מחוץ לקמפוס. היתרון הוא בד"כ שיקולים של נוחות כולל המיקום בתוך הקמפוס עצמו והעובדה שלא צריך להסתבך עם כל מיני בעלי דירות. כשזה יהיה קונקרטי, תוכל להשוות בין עלות המגורים במעונות לעומת אלו בדירה מחוץ לקמפוס באוניברסיטה בה תרצה ללמוד, ותעשה את השיקול שלך (ואם תרצה, תוכל לשתף אותנו גם בהתלבטויות, ואז אפשר יהיה לענות בצורה יותר עניינית).

למעלה