לימודים בתחום

לימודים בתחום

זו לא הפעם הראשונה שאני מעלה את השאלה, אבל עכשיו חקרתי קצת יותר לעומק לגבי מוסדות הלימוד. אני רוצה להתחיל ללמוד לתואר ראשון ואני מעוניינת לעסוק בתחום הפרסום- תקשורת חזותית- קופירייטינג יש לי מס' שאלות לבעלי נסיון כמוכם :)... 1. האם זה נחשב מקצוע שניתן להתפתח בו ויש מספיק מקומות עבודה בתחום זה? 2. האם שמעתם על מכללת תילתן ומה אומרים עליה? 3. האם תואר עם תעודה מאוניבסיטאות בחו"ל זה משהו שנחשב? או שבכלל לא מומלץ?.. 4. מהו המוסד לימוד שלעשות בו את התואר הנ"ל הכי נחשב? סליחה על השאלות קיטבג... זה פשוט כל מיני דברים שעלו... תודה!!!

blimp

New member
פעם שלישית גלידה

השאלה שלך כללית מדי ולא ממוקדת מספיק, למרות מחקר העומק שעשית לימודי פרסום, עיצוב תקשורת חזותית וקופירייטינג יובילו אותך לתפקידים שונים במשרד מפלנינג דרך תקציבאות ועד תפקידי קריאייטיב (קופי וארט) הייתי ממליץ לך להתמקד במקצוע ספציפי, בפורום יש הסבר על מקצועות הפרסום השונים ושאלות נפוצות שנשאלו ע"י גולשים כשהשאלה שלך תהיה ממוקדת יותר ותתייחס למקצוע מסויים. נוכל להשיב לך באופן קונקרטי לכל אחת מהשאלות שהעלת אז, יאללה תחקרי עוד קצת ולא לשכוח, פעם שלישית גלידה* *הכותב אינו גורם מוסמך בפורום ואינו אחראי על טיבה טעמה ותאריך תפוגתה של הגלידה ** הפורום רשאי להחליף בכל עת את הגלידה לפיסטוקים סגורים ללא התראה מקודמת.

אני חושבת שאני יודעת

אני חושבת שזה נקרא- ארט דירקטור- "ארט דיירקטור - בעברית: מעצב. אחראי על הפן החזותי של הקמפיין, ועל הרעיונות הוויזואלים, הקריאטיב" עוד שאלה- הבנתי שקופירייטר נותן רק את הרעיון? אז איפה נכנס הארט דירקטור שגם נותן את הרעיון? עכשיו זה יותר ממוקד?.. :)

גת וייס

New member
הקופי והארט חושבים יחד על הרעיון

אחרי שהם מוצאים רעיון טוב, הם ניגשים ומאשרים אותו עם מנהל הקריאייטיב. אם הוא נותן OK כל אחד מהם הולך לפתח את הצד שהוא אחראי עליו: הקופי הולך לכתוב את הטקסטים המלאים והארט הולך לעבוד על החלק החזותי של הקמפיין. לשאלתך הראשונה - אין צורך בתואר ראשון על מנת לעסוק בקופי. גם בתחום הארט יש מוסדות שמעניקים תעודה, ולא תואר ובוגריהם משתלבים בענף.

אז בתור אחת שמעוניינת לעסוק בתחום..

מה מומלץ לעשות תואר ראשון? הרי הקופי או הארט הם עניין של לימודי תעודה או השתלמויות...

אני ינסח את זה אחרת

אני מעוניינת לעסוק בתחום אבל ממה שמשתמע אין צורך לעשות תואר ראשון בזה. בתור אחת שמחפשת עכשיו לימודים לתואר ראשון, איזה תואר כדאי לי לעשות, על מנת שבעתיד לימודי התעודה שאעשה בנוסף בתור קופי או ארט ישלימו לי כדי לעסוק בתחום?

enwhysea

New member
ארט מול קופי

בלימודים (לפחות כאלה שאני מכיר) קופי בדרך כלל לומדים בקורסים של פחות משנה, נונתים יותר דגש על רעיונות, קונספטים, קהל היעד, קצת רקע בשיווק, איך מגיעים לרעיונות, כתיבה, חשיבה מחוץ לקופסה, מה מדבר על אנשים, קצת פסיכולוגיה בשקל (לא מזלזל) וכו' ... קורסים די כיפים למי שקצת יצירתי.. (אני אישית לא עשית קורס כזה אבל עברתי מספר הרצאות בנושא מהטובים בתחום ומאוד נהנתי ושמעתי ביקורת די חיובית על הקורסים בכלל מ-4-5 חברים שהלכו) ארט אפשר ללמוד בקורסים קצרים, או תארים של שנים. זה תחום יותר רחב ויכול לכלול יותר תחומים מחוץ לעולם הפרסום. בקשר לנושא הזה אני ממליץ לקרוא אחורה בפורום תקשורת חוזתית כאן בתפוז בהצלחה!

מאוד נחמד מצידך... אבל

מן הסתם אני שואלת את השאלות לאחר שכבר עיינתי בשאלות הנפוצות ואני זקוקה ליותר מיקוד.

למעלה