לימודים בשנגחאי

leshemd

New member
לימודים בשנגחאי

היי, אני מתחיל ללמוד בFUDAN עוד קצת פחות מחודש. היות ואני נוחת שם בבורות גמורה על שנגחאי וסין (ולמרות 3 שנות לימודי סינית), רציתי לדעת אם למישהו ממכם יש טיפים, עצות או כל דבר אחר שיכול "להכין" אותי לנחיתה הקשה. בין העונים נכונה תוגרל קלטת של דפנה דקל במיטב להיטים. תודה!

yaelisam

New member
מוותרת על הפרס מראש../images/Emo8.gif

אני לא בדיוק הבנתי מה אתה שואל... טיפים? אתה יכול למשל לקרוא את הארכיון של הפורום הזה, זה ייתן לך קצת רקע לגבי המקום שבו אתה עומד לנחות. אתה יכול להתחיל בלקרוא ספרים על סין וכו'... תהיה קצת יותר ספציפי ואולי נוכל לעזור.

leshemd

New member
אוקיי, אני אהיה יותר ברור

אז קודם כל, אם אפשר קצת מידע על תוכנית לימודי הסינית בFUDAN נמשיך במגורים- מעונות או דירה? כמה יעלה (בערך כמובן) חדר ליד האוניברסיטה אבל במרחק סביר מהMETRO? עלויות- כמה (בממוצע?) עולה לחיות שם- לדוגמא: אוכל, בילויים, נסיעות (מונית/מטרו/אוטובוס) יש עוד כל כך הרבה ובגלל שאני נוסע לשנה הבלבול רק גדל. הלם נחיתה יהיה בכל מקרה, אבל אני אשמח לקצת מידע. אני יודע שזה פרוייקט, אבל הקלטת להיטים ממש שווה את זה! תודה.

milindapanna

New member
באיזה קמפוס של פודאן הלימודים?

אם בקמפוס העיקרי - על HANDAN LU - אז אתה מרוחק למדי מהמרכז. בכל מקרה, נתחיל עם מה שטוב - הקמפוס מאוד נעים ונחמד (לדעתי כמובן...), סביבו לא מעט מסעדות לא רעות ולא מאוד יקרות (באזור ה 30 יואן אפשר לסגור ארוחה טובה מאוד, כולל בירה כמובן), ויש גם מרכז קניות חדש לא רחוק. לגבי עלות מגורים בימינו אין לי מושג, ונכון להיום (בעוד שנה או שנתיים אמור להשתנות) המטרו לא קרוב לקמפוס (מה שאומר שאתה צריך לקחת אוטובוס למטרו, או פשוט להגיע באוטובוסים/מוניות למרכז). מונית למרכז (ומאוד תלוי לאן בדיוק, באיזה יום בשבוע ובאיזו שעה) עולה בממוצע באזור ה 50 יואן. באוטובוסים אתה יכול לסגור נסיעה שכזו ב 4 יואן נדמה לי. כך או כך, עם תנועה עמוסה זה יכול להגיע לשעה נסיעה די בקלות. כמה עולה לחיות שם - תלוי בסגנון שלך, אין לי מושג מה אתה אוכל, איך אתה מבלה, וכמה תרצה בכלל לנסוע למרכז העיר. כאמור - לדעתי זה מקום טוב ללימודים, ונעים למחיה בסה"כ (אם לנשום אוויר נקי זה לא אחד התחביבים שלך).

leshemd

New member
תודה [ועוד קצת שאלות]

זה באמת בקמפוס העיקרי, על HANDAN LU. קצת מבאס שזה רחוק ממרכז העיר, אבל לפחות יש מטרו "באיזור". בקשר לאוויר הנקי- זה בסדר, אני מעשן כבר יותר מידי זמן, אז אני ארגיש בבית (אולי לא יהיה צורך בסיגריות). הדבר שהכי מטריד אותי שם הוא המגורים. בעיקרון, קיבלתי מלגה מהסינים אז אין בעיה כי שומרים לי מעונות (סביר להניח שבחדר עם עוד סטודנט אמריקאי שיכור :)) אבל- חברה שלי מתכננת להצטרף אלי מתישהו וזה אומר שאנחנו נצטרך למצוא איזה חדר להיות בו. השאלה היא- כמה זה כבר יכול לעלות? אני באמת חופר את האינטרנט בבירורים על שנגחאי, ופודאן. ראיתי שיש מין מעונות סטודנטים מחוץ לפודאן שנקראים tong he ובעיקרון שווים קצת יותר. יש אולי למישהו מושג מה זה, כמה זה עולה ואיך נכנסים לשם? אני באמת נודניק, סליחה.

leshemd

New member
תשובה

קיבלתי את המלגה ככה: 3 שנים למדתי סינית באוניברסיטת תל אביב, הלך לי סבבה, הגשתי בקשה באמצע שנה ג' ואז חיכיתי עד לפני שבועיים שטרחו להגיד לי לאן אני נוסע. למזלי יצא בסדר. בסה"כ כדי לקבל את המלגה צריך להשקיע המון זמן ומאמץ בלימודים, או לפחות להשיג ציונים טובים וחוות דעת טובות מהמרצים שלך. בהצלחה, ואם יש שאלות בנושא הזה אז אתם מוזמנים לשאול!

למעלה