לימודים בשוויץ

לימודים בשוויץ

אני בן 28, גר בארץ וכנראה שבעוד חצי שנה אני טס לשוויץ לעשות דוקטורט במשך 3 שנים בציריך מעולם לא הייתי שם, ואין לי מושג איך להתכונן למעבר הזה איפה אפשר ללמוד את השפה? מה כדאי לדעת/לברר/לעשות בחצי שנה שיש לי לפני שאני מגיע? המון תודה מראש!

נ ע מ ה ק

New member
הו שוויץ

השפה המדוברת בציריך היא swiss german והיא למעשה דיאלקט של גרמנית. לכל עיר/עיירה/כפר בחלק הגרמני יש דיאלקט משלו ולכן קשה לי להאמין שתוכל ללמוד את הדיאלקט לפני שתגיע לכאן. אם אתה דובר גרמנית, יש לך כבר יתרון, כי שוויצרית גרמנית היא לא שפה כתובה ולכן השפה הרשמית היא גרמנית. כולם מדברים גרמנית שוטפת, אבל לא מאוד ישמחו לקראתך. בציריך יש המון המון זרים ובעיקר המון גרמנים והשווצרים לא ממש אוהבים אותם. אבל, לעובדה שיש המון זרים יש גם יתרונות - כולם מדברים אנגלית. הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו שכדאי לך לעשות לפני שאתה מגיע, זה את כל הבדיקות הרפואיות האפשריות כדי להמנע מחיפוש רופאים בהתחלה (המערכת שונה מזו של הארץ ולוקח זמן להבין מי נגד מי). בעיקר, תעשה את כל טיפולי השיניים שאתה זקוק להם בארץ, כי בשוויץ המחירים אסטרונומים ממש. יש המון ישראלים בציריך, כך שאם תרגיש צורך בתמיכה ישראלית, לא תהיה לך בעיה למצוא אותה. איחלתי לחייל בהצלחה!

תשובה יפה

היתי ממליץ לחזזק את הגרמינת שלך השווצאית של הציריכים לא כל כך רחוקה מגרמנית גבוהה אני חושב שהיא הקורבה מכל התת ניבים והאמנטל (איזור ברן) היא הרחוקה ביותר איחלתי לנעמה בהצלחה לאיחולים של החייל

../images/Emo41.gif עלויות מחיה בשוויץ/ציריך

האם אפשר להתקיים מ 3000-3500 פרנק בחודש? אמרו לי שזה בערך מה שאני אקבל שם

כמה אנשים ?

3000 זה בערך השכר של מנקה או חנוונית בסופר יאני כמו שכר מינימום (בשוויץ אין דבר כזה באופן חוקי לכן המדד הוא חנווני/ת בסופר) בהנחה שאתה לבד ושכר דירה של 1500 (1300 + Nebenkosten 200) + חשמל אוכל רכבת/אוטו, וביטוחים וכו לחויות בכבוד אין בעיה השאלה היא אם אתה רוצה לחסוך ? ואיפה תגור שוויץ היא אחת המדינות היקרות בעולם ...... ירון

נשמע על הפנים האמת

אני לא מצפה לחסוך אבל מצד שני אני לא ילד ואין לי כוח להתכלב עכשיו בציריך 3 שנים אני אמור לגור בציריך לבד עם התקציב הזה, אני מבין שאין לי סיכוי להחזיק אוטו בתקציב הזה.... מהה הגדרה שלך ל "לחיות בכבוד"? אני אוכל לגור במרכז ציריך ולחיות כמו בנאדם - ללכת למסעדות, לטייל בסופ"ש - עם משכורת של מנקה?

מזג אוויר

זה די חידה בכל מיקרה בגדול קיץ - גשם / שמש 15-25 מעלות בדרך כלל שבוע שמש שבועיים גשם או ההפך סתו - קרררררר וערפילי חורף - שלג / גשם וממש קרררררררררר
אביב - גשם / שלג(מעט לפעמים) שמש יש להזהר מהרוחות היבשות שגורמות למיגרנות עצבניות כרגע 6 מעלות וערפל כבד עוד משהוא ?

ירון תודה על התשובה המפורטת

רציתי לשאול אותך, אם אתה מכיר אולי חברות ישראליות שפועלות בשוויץ? בתחום מנהל עסקים-מחשבים. אני לקראת סיום תואר עם רקע ונסיון בעבודה במחשבים, הייטק. תודה

למעלה