לימודים בקנדה

לימודים בקנדה

הייתי רוצה לקבל כמה שיותר פרטים בנוגע ללימודים בקנדה מה שכר הלימוד לשנה האם יש אפשרות להיתגורר במעונות למי מגיעה מילגה האם הפסיכוטכני בארץ תופס גם שם, אם לא אז איזה מבחנים צריך לעבור האם יש אפשרות לעבוד שם כמובן שאני מדברת על אוניברסיטה או קולג' במילים אחרות כל מידע יתקבל בברכה!

Taliy

New member
איזה תואר ובאיזה תחום

באיזה איזור? יש לך אזרחות? . . . בטח כבר הבנת את רוח הדברים.

תואר ראשון

רפואה אזור טורונטו אולי? אני לא כל כך יודעת איזה אזורים יש שם ואין לי אזרחות

Taliy

New member
אין אזרחות

אז קחי בחשבון ששכר הלימוד הוא גבוה מאוד, ואין מילגות לתואר ראשון. יש מספר אוניברסיטאות טובות, פשוט צריך לחפש בגוגל (מילים כמו university medicine toronto). קחי לדוגמא את אוניברסיטת טורנטו.

Taliy

New member
Toronto univ medicine faculty

אני בהחלט מציעה לך להתחיל להכיר את גוגל, חברו של כל סטודנט מתחיל...

בקשה נוספת

קיוויתי לקבל פירוט של כל הפרוצדורה שצריך לעבור כדי להירשם ולנסות להיתקבל לאחת האוניברסטיאות שבקנדה מכיוון שברור לי שיש שם הרבה אוניברסיטאות , אולי אתם תוכלו להמליץ לי על אוניברסיטה שהשכר לימודים בה הוא לא בשמיים...אלא סביר אני מתעניינת בעיקר ברפואה

Taliy

New member
אז בואי נסביר יותר בפירוט

בכל העולם יש אוניברסיטאות מדינה ופרטיות, כשהפרש העלות ביניהן הוא משמעותי. שכ"ל לימוד של אוניברסיטת מדינה יכול לנוע מ-12K ומעלה, אבל צריך להתחייב על סכום של בערך 24K בשנה, כיוון שזה יכלול את עלויות המימון. בכדי ללמוד בחו"ל את חייבת קודם כל לעמוד במבחני הקבלה שלהם, כולל SAT, TOEFL או IELTS אקדמי (חשוב לבדוק את המבחנים בכל אוניברסיטה). לתרגם את כל התעודות שלך תרגום נוטריוני. להוציא הוכחות יכולת מימון מהבנק (אני חושבת שלשנתיים הראשונות, לא בטוחה). להביא המלצות. לכתוב חיבור (כחלק מדרישות הקבלה). לשלוח את חבילת ההרשמה. קחי בחשבון שויזת סטודנט לא מעניקה לך בהכרח את היכולת לעבוד, וגם אם כן אז השעות , המיקום והתחום מוגבלים. כיוון שאת מדברת על תואר ראשון, קחי בחשבון שמילגה כנראה לא תקבלי, אז תכיני עתודות כספיות... תקראי את הקישור ששמתי בהודעה הקודמת, לאוניברסיטת טורונטו..

אני אשתף אותכם בכל הסיפור

וכמה שיותר עצות יתקבלו בברכה הסיפור בגדול הוא כזה- אני כימעט בת 18 לפני שירות צבאי, לאחרונה חשבתי על זה והיגעתי למסקנה שאני פשוט לא רוצה להיתגייס לצבא, ברור לי שאני לא אעשה תפקיד משמעותי ולבזבז שנתיים מהחיים שלי בהגשת קפה נישמע לי כמו בזבוז זמן יקר שבו אני יכולה לעשות משהו משמעותי בחיי. מה גם שאני לא "ציונית" בנפשי ומאוד רוצה לעבוד לגור בחו"ל לתקופה מסוימת, רק כדי לראות איך זה. חשבתי על האפשרות של להתחיל ללמוד בחו"ל, אבל אני לא כל כך יודעת איך להתחיל את כל הפרוצדורה , לאן לפנות, עם מי להיתייעץ. חשבתי על קנדה-טורונטו,אבל ברור לי שיש שם הרבה אוניברסיטאות ואני ממש לא יודעת מה מציעה על אוניברסיטה, יש לציין שאין לי אזרחות ובהנחה שאני באמת אנסע ללמוד בחו"ל אני מעוניינת לגור במעונות לסטודנטים וגם לעבוד פה ושם אז השאלה שלי זה האם זה אפשרי? אולי אתם תוכלו להמליץ לי על אוניברסיטאות באזור קנדה שהשכר לימוד שלהם הוא לא בשמים אלא סביר, אני מתעניינת בתחום הסיעוד והרפואה אולי יש כאן מישהו שעבר את כל זה ומוכן לשתף אותנו בחוויות שהוא עבר כי ברור שמעבר לארץ זרה הוא קשה ,במיוחד כשאתה לבד בנוסף גם שמעתי שבשנת הלימודים הראשונה אי אפשר לעבוד מסיבה שלא ברור לי, אבל חשבתי על עבודה "שחורה" כמו מלצרות ודברים כאלו, זה אפשרי? או שצריך אזרחות גם כדי לעבוד בעבודות כאלו? במילים אחרות- כל מידע בנוגע ללימודים ומחייה בקנדה באזור טורונטו (לא חייב טורונטו אפשר גם אזורים אחרים) יתקבל בברכה!

ChooX

New member
תגידי

זה לא מאוחר מדי? אם אני זוכר נכון, בגיל של כמעט 18 את חייבת בשירות צבאי, ותהיה לך בעיה לחזור לארץ אם תעזבי עכשיו ותפספסי את השירות.

Taliy

New member
לא הכוונה שלו היא אחרת

אם תצאי ללמוד ולא תעשי צבא , בלי אישור הצבא כמבון, תהיה לך בעיה לחזור, כי זו עריקות. לדעתי אין בעיה, כי אם אני זוכרת נכון, אי אפשר לצאת בלי אישור מהלשכת גיוס, או פטור מהצבא...

berlinale

New member
אני מבינה אותך

בנושא הצבא, אבל אני לא ממש ממליצה ליישם את הרעיון שאת חושבת עליו. ישנן דרכים להשתחרר מן הצבא - למשל, נישואין ועוד דרכים שאת אולי יכולה ללמוד עליהן בפורומים אחרים, כמו בעיות בריאותיות או הצהרה על דתיות. לעומת זאת, נסיעה לחול ללא אישור בשביל ללמוד לא תפטור אותך משירות צבאי אלא רק תגרום לזה שאת תוכרזי כעריקה - אם תנסי לבקר בישראל יעצרו אותך (ואל תגידי אז אני לא אבקר - מה אם אמא שלך חולה? ההתיישנות על עבירת עריקות היא אם בכלל רק אחרי מספר רב של שנים). יש לי שתי הצעות - הראשונה היא אכן, להשתרר מן הצבא, בהתאם לפטורים הקיימים בחוק, למשל, למצוא מישהו שיתחתן איתך. אפשרות אחרת, היא מה שנקרא לקחת את הבאסה בסבבה. זאת עובדת חיים שאת תתגייסי ויש הרבה שחוששים להתגייס. הצבא נותן תפקידים שווים ומעניינים בעיקר למי שמראה מוטיבציה. את חייבת להתגייס - תוציאי את המיטב מזה.

לא חושבת שהבנת אותי...

הרעיון בלילמוד בחו"ל זאת לא עוד דרך להישתמט מצה"ל אלא זה משהו שרציתי הרבה זמן וזה עוד סיבה בשבילי לנסוע ללמוד בחו"ל בנוסף, אם אני באמת איישם את הרעיון שלי אני אעשה זאת בדרך מסודרת ולא סתם אברח מהארץ אני לא חושבת שהבנת אותי כי אני לא מחפשת דרכים להישתמט מהצבא אלא העבודה שאני סתם אבזבז שנתיים מהחיים שלי זה גורם נוסף שגורם לי לרצות לעבור לחו"ל

berlinale

New member
אז למרבה הצער אין דבר כזה

אי אפשר לצאת ללימודים בחו"ל לפני הצבא והדרך היחידה לצאת היא לקבל פטור משירות צבאי - בין אם תקראי לזה "השתמטות" או בשם אחר, זאת הדרך היחידה לצאת ללימודים בחו"ל אם את מחוייבת שירות ביטחון: אחרי שקיבלת את הפטור. יש אפשרות ללמוד לפני הצבא ואחר-כך לשרת במקצוע שלמדת באוניברסיטה - בעתודה האקדמית (יש גם פורום מיוחד לזה בתפוז - כדאי לך לבדוק אם את מתעניינת). הצבא בד"כ גם עוזר בתשלום שכ"ל, אך עליה וקוץ בה - את צריכה להתחייב לחתום קבע. כמובן, שזה לא מיועד למי שבעצם בכלל לא רוצה לשרת בצבא, אלא למי שרוצה לשרת תפקיד משמעותי ולא להיות "סתם" פקידה. לא ניתן לעשות עתודה בחו"ל. אפשר גם ללמוד באוניברסיטה הפתוחה אם משרתים בתפקיד "קל" (פקידה וכו') וככה לצבור נקודות קרדיט (או אפילו לסיים תואר, למרות שזה נשמע לי קצת דמיוני) לקראת האוניברסיטה.

אני רואה שאנחנו ממש לא באותו ראש

אתם לא ממש עזרתם לי חוץ מלהסביר לי איך אני יכולה להישתמט משירות צבאי ובמקום לעשות עתודה או משהו כזה ואני שוב מסבירה שמה שאני רוצה זה ללמוד בחו"ל ושום דבר לא ישכנע אותי להישאר ללמוד בארץ לכן מה שאני מבקשת מכם זה פשוט להסביר לי את הפרוצדורה מההתחלה קודם כל צריך לפנות לנוטריון ? כי אני לא ממש מבינה איך כל העניין פועל, אני יודעת מה זה עתודה ואני לא מעוניינת בזה מה שאני כן רוצה זה הסבר פשוט של התהליך זה הכל

לפי מה שהבנתי...

אתם חושבים שכל מה שאני רוצה זה פשוט לא לשרת בצבא וזה ממש לא הקטע שלי

berlinale

New member
לא ברור לי על מה את מתרגזת

את זאת שאמרת שאת מעדיפה ללמוד בחו"ל בזמן שאת אמורה לשרת בצבא (כלומר - עכשיו). הסבירו לך שזה לא אפשרי, אלא אם תקבלי פטור מהצבא. לא יעזור לך שום נוטריון - רק פטור מהצבא. את כמובן יכולה ללמוד אחרי הצבא, אבל זאת כבר שאלה אחרת.

לזה היתכוונתי

שאם אני אחליט לנסוע לחו"ל אני אעשה זאת בצורה מסודרת ואשיג פטור מהצבא אני לא סתם אברח מהארץ ואני לא מתרגזת פשוט היבהרתי את כוונתי כי לא ניראה לי שהבנתם אותי זה הכל

למעלה