לימודים בקנדה

NRG17

New member
לימודים בקנדה

שלום לכולם, אחלה פורום :)

אני מתכנן לסיים צבא ולאחר מכן לטוס לקנדה למטרת לימודים, וגם כדי להשתקע שם ולהפוך לאזרח מן השורה.
השאלות הן כאלה (מצטער מראש על החפירה):

1. האם ממוצע נמוך בתעודת הבגרות עשוי להפיל אותי במקצוע אליו אני מכוון? או שזה יותר כמו תעודה כדי לסמן V?

2. היכן ניתן לראות עלויות מחייה? (מגורים, אוכל, בילויים)

3. היכן אני יכול לבדוק מה ההכנסה הממוצעת למקצועות שונים?

4. מתעניין בלימודי רפואת שיניים (בעיקר), הנדסת תוכנה, רשתות אינטרנט, גרפיקה, שפות מחשב. איך אני יודע מה הקריטריונים לכל מקצוע?

5. איך ההרגשה באופן כללי בקנדה, מרגישים שאתם משתלבים? הסביבה נחמדה?

6. על איזו פרובינציה בקנדה הייתם יכולים להמליץ לי ללימודים וגם למטרת מחייה? חשוב לי יוקר מחיה נמוך עד סביר, ומזג אוויר נוח יחסית

7. בתור סטודנט למקצוע כזה או אחר, האם זו פרוצדורה קשה מאוד לקבל אזרחות לאחר מספר שנים של לימודים \ סיום תואר?

מעריך מאוד את העזרה שלכם, זה מידע שלא הצלחתי למצוא גלוי וזמין, כל מה שמצאתי הוא חומר שיווקי ופרסומי שמיועד להוציא ממני פרטים

PuffDragon

New member
הדבר הכי חשוב שאתה צריך בשביל לימודים בקנדה

זה כסף. *המון* כסף. הלימודים עצמם מאוד יקרים (למי שלא קנדי), בין 20 ל 40 אלף דולר בשנה, ועל זה תוסיף מחיה. וגם, האפשרויות שלך לעבוד בזמן הלימודים מאוד מוגבלות.

אז בוא נתחיל מזה, יש לך את הכסף הדרוש ?
אם כן, שלב שני זה אנגלית ברמה גבוהה, לבחור מקצוע ולהתחיל לחרוש את אתרי האוניברסיטאות בקנדה.

NRG17

New member
סכום כסף

בעיקרון יש לי לשנה ראשונה ככה זמין ואני יודע שיהיה לי - 100 אש"ח להכל (לימודים, מגורים, מחייה, ספרים וכל הנלווה), התקציב לא כולל בפנים כסף מעבודה שם.
אנגלית ברמת שפת אם.

אני אשמח לשמוע הצעות לסידור שונה, כמו ללכת ללמוד במדינה טובה אחרת ואז להתאזרח שם או משהו בסגנון, אני לא נעול על קנדה בכלל.

קודם כל עצתי לך

תמחק מהלקסיקון שלך את "אנגלית ברמת שפת אם". או שאנגלית היא שפת אמך, או שלא. אין דבר כזה "ברמת שפת אם". גם אם אתה מצויין באנגלית, אתה יכול להגיד שיש לך "שליטה מלאה", אבל לא "רמת שפת אם".

דבר שני - מציעה לך ללכת לעשות הערכה של האנגלית שלך בצורת TOFEL או משהו. ממילא תצטרך את זה בשביל להתקבל לרוב המקומות הרציניים. זה גם יתן לך מושג מה רמת האנגלית שלך בפועל לפי קריטריונים מדידים.

שלישית - לימודים בקנדה הם באמת דרך טובה מאוד להקבל מעמד קבע בקנדה. אל תבנה על זה שכמות העבודה שתהיה לך בשנה הראשונה ללימודים תספיק לך למשהו. סטודנט לא יכול מייד להתחיל לעבוד אלא צריך לחכות תקופה. וגם כשאתה כבר מאושר לעבודות, זה לא שאתה יכול לעשות כל דבר עבור כל מעסיק. אז כן, תכין הרבה יותר כסף ממה שאתה חושב שאתה צריך.

לגבי מדינות אחרות, יוכלו יותר לעזור לך בפורומים של אותן מדינות. פה, מטבע הדברים, אנשים מכירים בעיקר את קנדה. אבל קנדה היא בהחלט אופציה לא רעה מהבחינה הזו. אחרי שאתה גומר ללמוד בד"כ אתה מקבל אשרת עבודה לתקופה מסויימת ותוך כדי אתה גם דואג לך לאשרת שהייה קבועה בתור תושב קבע. לא חושב שבמדינות אחרות תקבל משהו יותר טוב. מה גם שיש לך אנגלית ברמת שפת אם, אז מה תלך ללמוד באיזה חירבידיז'אן שאתה לא מבין את השפה שם?

giri

New member
מסכימה עם חוה ומוסיפה

מה תעשה אחרי השנה הראשונה?
למקרה שאתה תוהה, אני לא חושבת (מהנסיון שלנו) שריאלי לחסוך בשנה הראשונה מספיק בשביל לממן את השניה.

NRG17

New member
צודקת במאה אחוז

מסכים איתך לחלוטין. נראה שהחלום לגור בקנדה מתרחק

תודה רבה לכולם על התשובות, אני אצטרך לבחון את האפשרויות שלי ולהחליט

תשובות חלקיות

1. כן. ממוצע בגרות נמוך יכול למנוע ממך להתקבל למקצוע שאתה מעוניין בו. הדרישה המינימלית של חלק מהאוניברסיטאות בקנדה היא בגרות או מכינה (לצורך קבלה לתואר ראשון) וכאשר מחליטים את מי מהמועמדים לקבל לציון יש משקל (ממוצע פשוט- בלי בונוסים וכד' וכן ציונים ספציפיים במקצועות מסויימים עשויים להשפיע)
2. עלויות המחיה משתנות ממקום למקום. באתרים של רוב האוניברסיטאות יש מידע לסטודנטים בינלאומיים ולעתים קרובות יש שם גם מידע בעניינים כספיים- כולל הערכת עלויות.
3. באתרי האוניברסיטאות מפורטים תנאי הקבלה. ישנם מקצועות שסטודנטים בינ"ל לא יכולים להתקבל אליהם (ייתכן שרפואת שיניים ביניהם).
7. יש דרך ארוכה בין לימודים לאזרחות. תתחיל מלקרוא את ההודעה בראש הפורום והמאמר הראשי בנושאי הגירה ואת המידע באתר CIC
cic.gc.ca
בעיקר את מה שנוגע לרשיון עבודה לאחר לימודים post graduation work permit
ומסלול ה Canadian Experience Class

giri

New member
וואו - פתאום המחירים המופקעים במרפאה נראים...

לא, הם עדיין מופקעים

למעלה