לימודים בקנדה

happy alice

New member
לימודים בקנדה

שלום, אני חושבת להתחיל במסלול הקבלה ללימודים בקנדה, אך לפני כן רציתי לברר: האם יש יתרונות ללימודי תואר בקנדה על פני ישראל? (למשל באונ' טורונטו). האם יש שם שוק תעסוקה גדול יותר מאשר כאן? האם ניתן לעבוד אחרי זה בארה"ב בסיום התואר? האם בארץ יהיה יתרון בשוק התעסוקה על פני סטודנטים ישראלים. התחום אגב, שאני מתעניינת בו, הוא קוגניציה. אמרו לי פעם מטעם אחד מאתרי הייעוץ שלהמשיך לימודים קל יותר אם עוברים מקנדה לארה"ב מאשר להיפך, כי רמת הלימודים בד"כ גבוהה יותר, אבל זה משום מה לא נשמע לי נכון, מישהו יודע על זה משהו?

d a p h n a

New member
לאיזה תואר אנחנו מדברים? תואר ראשון?

בגדול, לימודים בקנדה לא נותנים שום דבר "מעשי" מבחינת לעבור לארה"ב. קנדה וארה"ב אינן אותה מדינה, וזה שהיית סטודנטית בקנדה לא נותן לך אפשרות חוקית לעבוד בארה"ב. אולי הלימודים בקנדה יעזרו לך למצוא עבודה בארה"ב - אבל בימינו לא כדאי לבנות על למצוא מעסיק שיתן לך ויזת עבודה אמריקאית. מבחינת יחסי עלות-תועלת (עלות הלימודים ביחס לאיכותם), בדרך כלל (אם כי לא תמיד) עדיף לדעתי האישית לעשות תואר ראשון בארץ מאשר בחו"ל... אבל יש כל מיני סיבות ללמוד בחו"ל, כמו למשל רצון לחוות את החוויה של חיים במדינה אחרת.

למעלה