לימודים בצרפת

סתם תם

New member
לימודים בצרפת

שלום יש פה אולי מישהו בחי בצרפת או אולי יודע לענות לי על כמה שאלות.. אני חייל לקראת שחרור ושוקל להגשים חלום ישן ולעבור לתקופה של כמה חודשים ללימודי צרפתית בצרפת. - האם לימודי שפה מוכרים על ידי המשטר שם כדי לאשר לי שהייה כסטודנט או תלמיד ולא להימצא שם באופן לא חוקי..? (בהתחשב שאין לי אף אזרחות זרה) - האם אני אוכל לעבוד שם גם באותה תקופה כדי לפרנס את עצמי? - האם יש סיכוי למצוא בפריז מקום שילמד צרפתית מעברית או רק מאנגלית? - כמה זמן אני צריך להשקיע כדי להגיע לרמת שליטה בשפה ולא רק איזה סאמר סקול ... ? תודה רבה ואשמח מאור לעוד רעיונות הצעות ומחשבות..

TrigATUSA

New member
ראשית, מדובר בחלום מגניב

ואני עדיין מתכנן את זה... אני בטוח שיש ויזות מתאימות למי שלומד צרפתית בצרפת. תברר בקונסוליה בתל אביב הסיכוי למצוא מקום שילמד צרפתית בעברית שואף לאפס, אלא אם תמצא ישראלי שגר שם וייתן לך שיעורים פרטיים - לא ברור לי מה הייתרון בזה אם אתה חייב עברית, תלמד במכון הצרפתי בישראל אם האנגלית שלך כל כך גרועה שהיא אפילו מספיקה למינימום שנדרש כדי ללמוד שפה אחרת הייתי שוקל פעמיים אם ליסוע לצרפת בשלב הזה להסתדר באירופה בלי שום שפה זרה יהיה סיוט תגדיר "שליטה בשפה". לאיזה מטרה? להיות שוטף בשפה ברמה של לעבוד בצרפתית, תצטרך שנה כדי להגיע למצב של שיחה קלה בצרפתית והיכולת להסתדר עם השפה לצרכים בסיסיים יספיקו לך כמה חודשים

שין

New member
לימודי שפה

אם יש לך רקע מועט בצרפתית וגם באנגלית תוכל להסתדר. אם אין לך רקע בצרפתית אבל אתה מדבר אנגלית ברמת תיכון - כלומר יכול להסתדר בחיי יומיום בנושאים פשוטים תוכל להשתלב בלימודי הצרפתית בסורבון, אם תתרגל הרבה ותתאמץ תוך שלושה חודשים תוכל להיות בעל כישורים בסייסים, כעיקרון כל שלושה חודשים לימוד מרגישים קפיצת מדרגה. כדי להגיע לרמת שליטה בשפה לדעתי אם אין לך כישרון לשפות ואין לך "כישלון" לשפות - לאחר שנתיים. אין לי מושג אם תוכל להשיג אשרת שהייה לתקופה כזו ללא עבודה. אם תשאל את עצתי: הייתי נרשם לסורבון לשלושה חודשים - אם יש לך אמצעים לכך, תיקח בחשבון שעלות מינמלית לפני עלות הקורס הינה כ- 1500 אירו לחודש למגורים ולמחיה ללא הוצאות נוספות.

סתם תם

New member
תודה רבה כיוונת אותי..

תודה רבה כיוונת אותי מאוד.. ברשותך יש לי עוד כמה שאלות שאולי תדעי לעזור: לגבי הלימודים בסורבון זה מקום מסוים בצרפת או מוסד לימודים? החישוב עלות של 1500 יורו היא לחודש? השכרת דירה?

שין

New member
תשובות

הלימודים בסורבון הם ברובע הלטיני בפריז, יש להם אתר http://www.ccfs-sorbonne.fr/ שכר דירה לסטודיו קטנה - כ 700 אירו השאר לאוכל, חשמל טלפון אינטרנט וכו'. אתר למציאת דירה http://www.pap.fr/ תעזר במילון לכמה מילות מפתח כמו מכירה/השכרה וכו' או שתתרגם בגוגל

מרימי10

New member
צרפתית - בבלגיה!

אם החלום הוא ללמוד צרפתית - למה לא בבריסל?. עיר הרבה יותר ידידותית מפריז למי שלא יודע צרפתית. הבלגים לא יהירים כמו הצרפתים, החיים הרבה הרבה הרבה יותר זולים בבריסל מאשר בפריז, ומניסיון - בגלל הבלאגן הפוליטי בבלגיה, אפשר לחיות שם בשקט גם בלי ניירות, אפילו 3 שנים...

noa scotland

New member
ובאמת חיים שם בשקט

כשנמצאים שם בצורה לא חוקית? כי אני, למשל, לא הייתי ישנה טוב בלילה. אבל זאת כנראה אני.

מרימי10

New member
שינה

בשנה הראשונה לא ישנים בשקט. אחר כך כן. בתל אביב אני גם לא ישנה בשקט, יש המון רעש.

למעלה