לימודים בפינלנד

דינו13

New member
לימודים בפינלנד

לתואר שני? מישהו מכיר? יודע? קראתי כמה הערות גם לגבי לימודים באנגליה. בעצם מה שאתם אומרים שבשום מקרה הישראלי בעל דרכון האיחוד, לא בעצם "נחשב" ככזה לצורך לימודים. האם זה עוזר בדברים אחרים שכוללים שהות באנגליה? אם לאחד מההורים יש דרכון בריטי אבל לאדם עצמו אין דרכון בריטי(החוק היה שרק אם האב בריטי,אז הבן מקבל אזרחות, החוק שונה רק לילידי אמצע שנות ה-80 ואילך), האם יש התחשבות בזה או שהם לא מוכנים בכלל לקחת את זה בחשבון? מה אם נניח יש קרובים מדרגה שניה באנגליה(שנולדו שם), או שגם זה לא משנה?
 

berlinale

New member
רק לגבי לימודים בבריטניה

- אין לי מושג לגבי לימודים בפינלנד, וממליצה לך - אם לא יקפוץ פה מישהו שלומד בפינלנד (שנשמעת לי לא המדינה הכי נפוצה לישראלים ללמוד בה), שתחפש קצת בגוגל. - לגבי לימודים בבריטניה: א. אם יש "אזרחות אירופית" אז זה כמובן מאפשר דברים שישראלי רגיל לא יכול לעשות: לעבוד ללא הגבלה (עם אשרת סטודנט יש הגבלה של שעות. מצד שני, בתור סטודנט אתה בטח לא תרצה לעבוד כל כך הרבה); להישאר בבריטניה אחרי סיום הלימודים (כנ"ל: ישראלי עם אשרת סטודנט צריך לעזוב עם סיום הלימודים). ב. תעזוב את הדודה של הסבתא. גם אם אתה עצמך אזרח בריטי אבל לא גרת באיחוד האירופי בשלוש השנים האחרונות שלא לצרכי לימודים, תקבל נא באוזן.
 

דינו13

New member
../images/Emo12.gif

מה את אומרת?
לגבי ב. תודה על היתר.
 

berlinale

New member
המשמעות היא

שגם אזרח בריטי, שגדל במדינה אחרת (מחוץ לאיחוד האירופי) לא יקבל הנחה בשכל לימוד. ההנחה היא לתושבים ולא לאזרחים.
 

stevie1

New member
זה לא משנה

גם אם הקרובים מדרגה שניה הם משפחת ווינדזור. אין לך אזרחות אז זה לא רלוונטי ובכל מקרה, כמו שבלינלה כתבה, יש צורך בשלוש שנות תושבות כדי להיות זכאים להנחה. בכל מקרה, מהשנה שכר הלימוד עלה (ה"מסובסד") לכ-3000 ליש"ט לשנה כך שגם זה, לא זול.
 

דינו13

New member
תמהתי איך

ישראלים שלומדים בחו"ל מממנים את לימודיהם+כל מה שצריך למגורים ושהיה?
 

berlinale

New member
יש כל מיני

- יש כמובן את אלה ששייכים לשכבה הצרה העשירה של ישראל (כל האריסונים, נתניהו וכו'). - יש כאלה שההורים שלהם חסכו בשביל מטרות כאלו. אני לא צוחקת. למרות שההורים שלי בגדול לא יכולים להרשות לעצמם משהו כמו לימודים לתואר בבריטניה הם בהחלט היו מספקים לי ולאחים שלי כל תמיכה ומקצצים בכל דבר - אפילו מוכרים את הבית שלהם - בשביל חינוך שלדעתם יהיה שווה: זה עניין של סדר עדיפויות. יש משפחות שנוסעות לחו"ל כל שנה, או משפצות את הבית, או קונות אוטו חדש, ויש כאלו שממנות לימודים לילד, אם זה שווה את זה. יש כאלה שאפילו לוקחות משכנתא שנייה בשביל זה. - יש כאלה שעבדו קשות בשביל זה. כשנסעתי לחו"ל (לגרמניה) היו לי חסכונות מעבודה קשה ומגעילה שנתנו לי את הבטחון פה את שהסתדרתי. - נראה לי שהרבה סטודנטים יחסית נוסעים בתארים מתקדמים (ולא בתואר ראשון), כי אז יש כל מיני סוגים של מימון שלא קיימים לתואר ראשון - מלגות, משרות סטודנטיאליות (כמתרגל או עוזר מחקר). קיים מספר מאוד מצומצם של מלגות לתואר ראשון (שבטח שמורות לצעיר שזכה באולימפיאדת המתמטיקה או לזאת שכבר הופיעה עם הפילהרמונית של שיקאגו), אבל כמובן שגם זה כיוון. - ויכול להיות שמי שנוסע בתואר ראשון לוקח הלוואה מן הבנק או משהו דומה; או לאו דווקא בוחר בבריטניה, שהיא מקום ידוע לשמצה ביוקר הלימודים לסטודנט זר. אתה חי באשליה אם אתה חושב שיש בארץ שוויוניות. רק אתמול פורסמו נתוני מרכז אדווה לגבי לימודים אקדמיים בארץ. רק ל - 37% מן התלמידים בארץ (שאינם חינוך מיוחד!) יש זכאות לבגרות. ה - 37% האלה מרוכזים ברובם במעמדות הגבוה והבינוני. רק 7% מהאנשים בגדלו ביישובי פיתוח (שזה לא אומר שהם באים ממשפחות עניות) מגיעים בכלל למוסדות להשכלה גבוהה. מתוך ה - 37%, יש כמות גדולה של בגרויות ב"כאילו": בגרות בלי מספר יחידות מספק (מבחינת האוניברסיטה) באנגלית או מתמטיקה, או בגרות מקצועית עם כל מיני מקצועות שהאוניברסיטה לא רק שלא תיתן בונוס עליהם, אלא צוחקת על עצם קיומן, כמו פקידות או ספרות כלבים. ונחש מי מקבל את הבגרויות האלו? באחת העבודות שעשיתי בעבר, עבדתי בתור יועצת קבלה בבי"ס ללימודים גבוהים בארץ. זה אומר, שאנאשים היו באים אלי, כדי לראות אם הם יכולים להתקבל לפקולטה שהם רוצים ולמה בכלל הם רוצים. כל מיני אנשים היו באים אלי עם בגרויות כאלה בתמימות, והייתי צריכה להגיד להם שעם המורים שדפוקים שדחפו להם בעיירת הפיתוח/מושב המצוקה/שכונת העוני שבה הם גדלו, ועם מספר היחידות שמערכת החינוך הגישה אותם אליה, תעודת הבגרות שלהם יכולה לשמש נייר טיוטא מצוין למדפסת, אפשר אולי עדיין להדפיס משהו על הצד השני, או לתת לאחיינית בת השנתיים, שתצייר משהו יפה על זה. בקיצור, גם בארץ רוב האנשים לא יכולים להגיע לאוניברסיטה, וגם מי שמגיע, צריך לשלם הרבה.
 
למעלה