לימודים בפינלנד

maybthistime

New member
לימודים בפינלנד

היי,
אני בעל תואר ראשון מאונ' תל אביב ומתעניין ביתרונות של לימודי תואר שני במנהל עסקים בפינלנד לבעלי דרכון ישראלי.
מהי עלות הלימודים? הם ניתנת ויזת עבודה? מהן אפשרויות התעסוקה בפינלנד ובאיחוד האירופאי לאחר סיום התואר?
תודה

יעלי9

New member
יש בפורום 'ישראלים באירופה' מישהי שעברה עכשיו

לפינלנד. חפש בפורום, אולי היא תדע לענות לפחות על חלק מהשאלות.

shanoky

New member
היי.

כעיקרון הלימודים בפינלנד הם חינם (זו מדינה סוציאליסטית ולכן יש בה חוק שאסור לשלם על חינוך, לא על גן ולא על אוניברסיטה, זה כמובן לא כולל לימודי תעודה וכאלה אבל זה בגדול) אבל לאחרונה מכיוון שהגיעו לכאן הרבה אנשים ללמוד מהאיחוד הם העבירו חוק שהחל מתואר שני לאוניברסיטה מותר לאוניברסיטה לגבות תשלום מ"לא פינים" רק אם בא לאוניברסיטה.. אז תצטרך לבדוק ספציפית על הקורס שאתה רוצה מה העלויות אבל אני מניחה שגם אם תהיה עלות היא תהיה מאוד מינימלית.

שים לב שרוב הקורסים פה הם בפינית, למרות שלגבי תואר שני אני מניחה שיש קצת יותר באנגלית אבל צריך ממש לחפש....אני יודעת שבאוניברסיטה של בן זוגי יש תוכנית לתואר ראשון בעסקים בינלאומיים באנגלית, תבדוק אם יש שם גם תואר שני http://www.tamk.fi/

לגבי הויזה, אנחנו כאן עם דרכון אירופאי אז אני לא באמת יודעת לענות על עיניין העבודה, אני כן יודעת שתלמידים אחרים שלומדים עם בן זוגי שאינם בעלי דרכון אירופאי כן רשאים לעבוד כאן אז אני מניחה שבתוך הויזת סטודנט יש איזו שהיא הרשאה לעבוד זה מסמך שעזר לנו בהרבה שאלות שהיו לנו לפני שעברנו אז תנסה להעזר בו, יש שם גם בכל חלק מיילים למי לפנות במקרה של שאלות נוספות אז כדאי (אנחנו שגענו את משטרת ההגירה במיילים לפני המעבר כי בן זוגי בעל דרכון ארופאי ואני לא ולא ידענו לאיזה קטגוריה אני משתייכת).

אפשרויות תעסוקה... אני מניחה שכמו בכל מקום, אם אתה טוב ואם צריכים אז תמצא עבודה, ואם לא אז לא... כרגע האבטלה בפינלנד גבוהה ולמצוא עבודה ללא ידיעת השפה הפינית זה קשה, אני מניחה שעסקים זה משהו שהשפה כן חשובה בו...

מקווה שעזרתי קצת...

למעלה