לימודים בסין

Nunaye

New member
לימודים בסין

שלום לחברי הפורום הנכבדים :) ב-2011, לאחר טיול של כחצי שנה בסין, אני מתכנן להישאר במדינה לשנה נוספת ללימודי סינית. אני משוטט כעת בחיפושים אחר במקום האידיאלי עבורי ללימודים, וכרגע יש לי 3 אופציות מרכזיות. אולי אתם תוכלו לסייע לי בתהליך הבחירה. השיקולים שלי הם כאלה: *אני רוצה מקום שהאוכלוסיה המקומית תדבר מנדרינית ולא ניב אחר (לכן למשל שאנגחאי פחות באה בחשבון). *אני רוצה מקום שיש בו זרים, אבל לא ברמה שתסיט את תשומת לבי לחלוטין מהלימודים (לכן למשל אני מהסס לגבי אוניבריסטת BLCU בבייג'ינג). *עם זאת, אני רוצה מקום שיש בו גם מה לעשות ושיש בו חיי לילה ומקומות לפגוש אנשים. *עדיפות למוסד שמספר התלמידים בכיתה אינו גדול. כרגע האופציות המרכזיות שלי הן: -ללמוד בבייג'ינג (כמו שאמרתי אני מהסס לגבי BLCU. אני לא יודע איך הרמה של 清华 או של 北大. מצאתי גם מקום שנראה נחמד שנקרא UIR - University of International relations, מישהו שמע עליו?). -ללמוד בטיוואן (החסרון שם הוא שהם משתמשים בשיטת הכתב המסורתית ולא המפושטת, ואני לא יודע אם כדאי לי ללמוד את זה ולהשקיע בזה הרבה משאבים). -ללמוד ב-大连. העיר גם נמצאת במיקום טוב, גם הסביבה הלשונית שם טובה, גם קראתי שהעיר נחשבת נקייה ונעימה. למישהו יצא לבקר שם? יש שם אוניברסיטה שנקראת DUT - Dalian University of Technology שעשויה להיות טובה, למרות שלא הצלחתי למצוא יותר מדי פרטים על מספר התלמידים בכיתה, רמת הלימוד וכו'). יש למישהו איזשהו טיפ לגבי אחת מהאופציות, או המלצה למקום אחר שעשוי להיות מעניין? תודה! :)

Nunaye

New member
ובשביל להקדים תרופה למכה

כבר קראתי את הכתבה בטאגליינס על הלימודים בסין :)

GnomeBubble

New member
זה נשמע קצת כמו כיוונים מנוגדים, לא?

אתה רוצה מקום קטן אבל גדול.
במקומות גדולים (במיוחד בייג'ינג או שנגחאי), יהיו גם יותר אנשים שידעו אנגלית, במקומות קטנים יותר תזדקדק יותר לשימוש בסינית, מה שישפר את קצב הלימוד שלך. לי אין נסיון בלימודים (רק בטיול), אבל אני יכול לומר בוודאות שהסינית שלי השתפרה הכי הרבה כשהייתי בחורים נידחים בלי נפש חיה שדוברת אנגלית. מצד שני, במקומות קטנים לא יהיו כמעט זרים, וגם חיי הלילה יהיו תוססים פחות (וסיניים יותר - שמתי לב שמערביים שלומדים בסין הולכים לכל מיני גטאות משלהם, ולא כל-כך אוהבים מועדנים סיניים רגילים - לא יודע אם זה יהיה נכון גם לגביך). בקיצור, תצטרך לאזן בין הבחירות, אבל זה נראה לי משהו שדי קשה ליעץ בו, כי לכל אחד יש העדפות אחרות. אני אישית הייתי הולך למקום קטן יחסית, אבל אני גם לא עומד בפני הבחירה הזאת. לגבי טאיוואן, בהנחה שאתה מחליט ללכת לשם (אני מאמין שזה יקר יותר, אבל אני לא באמת הייתי שם), תצטרך ללמוד כתב מסורתי, אבל זה לא רע בפני עצמו. בסך הכל, זה כתב שעדיין משתמשים בו לא מעט בטאיוואן ובהונג-קונג, ובהחלט לא יזיק ללמוד גם אותו. קח בחשבון שללמוד את שתי שיטות הכתב זה אמנם קצת מבלבל, אבל זה לא באמת שקול לפי 2 מאמץ כמו לימוד שיטת כתב אחת. יותר כמו 50% תוספת, או אפילו רק 30%. לדעתי זה שווה את זה.

guanyin

New member
מה לגבי צ'ינגדאו במחוז שאנדונג?

עיר די חמודה ליד הים, קצת זרים (נראה לי שבעיקר קוראנים), ואולי השפה לא סטנדרטית לגמרי, אבל היה לי די קל להבין מה אנשים אומרים שם. בנוסף- בניגוד לערים אחרות עם מנדרינית מהוקצעת כמו בצפון סין (חרבין, דאליין וכו') המז"א הרבה יותר נעים. ורק לחדד נקודה חשובה - יש שם ים!
אבל ברצינות - לא יותר הגיוני אחרי חצי שנת טיול בסין (בהנחה ובכלל תרצה להמשיך להשאר שם), לחזור לעיר שאהבת, ולהרשם שם? בהרבה מקומות את ההרשמה ניתן לעשות באותו יום, ולכן אין צורך להחליט על מקום מראש. לדעתי chinese forums הוא אתר שבו תוכל לשאול שאלות הרבה יותר ספציפיות ברגע שתחליט על עיר שאתה רוצה לגור בה. ועוד דבר - בבייג'ינג המבטא די מגעיל, והוא לא לגמרי המבטא הסטנדרטי. בטאיוון המבטא חמוד נורא, אבל גם הוא לא מאד סטנדרטי.

Nunaye

New member
צ'ינגדאו

שקלתי את האפשרות, באמת העניין של המבטא הוא זה שהרתיע אותי. גם בדאליין יש ים :) בבתי ספר פרטיים יש גמישות מבחינת הרשמה, אבל אם אני רוצה ללמוד באוניברסיטה אני לא חושב שאני יכול פשוט להצטרף באמצע סמסטר, אלא אני מעדיף לקחת איזשהי תכנית מראש של שנה או חצי שנה. כמו שgnome אמר, אני מחפש איזשהו מקום שמצד אחד לא יהיה מפוצץ במערבים, ומצד שני אפשר למצוא שם מה לעשות. אני מניח שצ'ינגדאו ודאליין הם כאלה, אבל אני לא בטוח עד כמה דאליין מעניינת. בטיוואן יש כמה אוניברסיטאות שנראות מאוד רציניות, שגם מבטיחות מספר תלמידים מאוד נמוך בכיתה, מה שדי מפתה אותי.. אבל אני לא יודע מה לעשות עם הכתב המסורתי הזה.. זה קצת מרתיע אותי. השאיפה שלי היא ללמוד סינית שנה וחצי, ואחר כך, בתקווה שאהיה מספיק טוב בסינית, ללמוד תואר אמיתי באוניברסיטת צ'ינגחוה (ובשביל ה-HSK אני צריך את הכתב המפושט). בדאליין אני לא חושב שאני בכלל אבקר במהלך הטיול, כי היא במקום קצת תקוע ואין שם משהו מיוחד לראות.. קיצור.. הרבה התלבטויות :)

erezor

New member
אני דווקא ממליץ על BLCU

אתה בכל זאת יושב בכיתה במשך 4-5 שעות וטוחן סינית בצורה אינטנסיבית. אין שום בעיה גם לצאת אחר כך ולדבר עם אנשים בכל מיני מקומות, אם התרגול מדאיג אותך. זה שיש הרבה זרים דווקא מועיל, בעיקר כי קשה לדבר כל כך הרבה סינית במשך כל כך הרבה זמן. גם הרמה בצ'ינג חואה היא מאוד גבוהה, ומי שהכרתי ולמד שם היה מאוד מרוצה. אני לא מכיר אנשים שלמדו ב北大, אז אני לא יכול לומר לכאן או לכאן.

Nunaye

New member
BLCU

אתה למדת שם בעצמך? כמה תלמידים בכיתה? אני אשמח לקבל עוד פרטים (אפשר במסרים)

GnomeBubble

New member
אני אישית חושב שללמוד סינית בלי כתב מסורתי

זה כמו ללכת לראות תערוכה של ילד בן שבע שניסה לקשקש בעיפרון ציורים של ואן-גוך במקום לראות את הדבר האמיתי.
ברצינות, זה הרבה יותר יפה, וזה עדיין די שימושי (לפחות עד שטאיוואן והונג יכנעו), אז אני לא מבין מה הבעיה? אני גם לא חושב שהסימניות המסורתיות קשות יותר ללימוד באופן אינהרנטי מן הסימניות המפושטות. אני לא יודע מה המצב מבחינת עודף זרים בטאיוואן, אבל ממה שהבנתי היא בכל זאת מדינה יותר נוחה למערביים מאשר סין. השפה המקומית של חצי מהתושבים בערך היא לא מנדרינית, אבל כולם מדברים מנדרינית. כן, המבטא שלהם דרומי כזה, ולא מבחין בין zh/ch/sh לבין z/c/s, אבל אני אני מניח שלפחות למרצים באוניברסיטה יהיה מבטא סטנדרטי יותר?

Nunaye

New member
חחח השוואה מעניינת

תראה, אין לי בעייה עקרונית עם הסימניות המסורתיות, ויכול להיות שאני גם אלמד אותן באחד הימים. העניין הוא שאני הולך ללמוד סינית כשאני מכוון למטרה מסוימת, והיא להוציא בסוף השנה וחצי האלו ציון 6 ב-HSK כדי שאוכל לעשות תואר בצ'ינגחוה. מכיוון שה-HSK (וגם הלימודים באוניברסיטה) נערך בסימניות המפושטות אני מעדיף ללמוד אותן בתקופה הזו, ואם אני אשאר בסין מעבר יכול להיות שאשקיע ואלמד גם את המסורתיות. מהבחינה הזו גם עדיף לי ללמוד במקום בלי הרבה זרים, כך שאוכל להשתפר יותר מהר, אבל אני מעדיף לא להשתגע בתהליך

למדתי בטיוואן,

המורים מדברים סינית תקנית. הכיתות שהיו לי בטאי דה (טאי פי) הכילו כ-*10-15 איש, והרמה בפירוש השתנתה ממורה למורה. כחווית מגורים, אני מתה על טיוואן. נוחה מאוד. אנשים נחמדים. אפשר ללמד אנגלית (אם אתה "לבן" מספיק:)

GnomeBubble

New member
בתכלס, איפה המבטא סטנדרטי חוץ מדונגביי?

ושם פשוט קר מדי בשביל ישראלים.

renjintso

New member
גם בדוגנביי לא, זה סתם מיתוס

כלומר, המבטא הסטנדרטי. הקור זה לא מיתוס.

GnomeBubble

New member
אני מניח שחווית את זה על בשרך

כלומר את הקור, לא את המבטא. טוב, האמת שלא נראה לי שיש הרבה שפות שיש להן מקום שאפשר להצביע עליו ולומר: כאן כולם מדברים כמו קרייני חדשות. המבטא הסטנדרטי מתבסס לרוב על אזור מסוים (לא הייתי בדונגביי, אבל אני מניח שהוא דומה יותר לאיך שמדברים בדונגביי מאשר לאיך שמדברים בסצ'ואן), אבל הוא מכיל ממוצע של עוד כל מיני תכונות מאזורים אחרים.

nitzano

New member
אני לא חושב שיש מקום מבטא מנדרין מדוייק

וגם אם יש אז זה ממש לא משנה כי כל שאר סין אינה מקפידה עליו. כל התוספת של 儿 נמצאת בעיקר בצפון סין (אני לא חושב שזה מגעיל...אבל אני מטיאנג'ין....). אני אישית חושב שעדיף ללמוד בעיר בלי הרבה זרים כי אחרת רק האנגלית משתפרת.

רק טיוואן , מדינה מערבית שמדברים סינית.

להרבה אוניברסיטאות יש מרכז ללימוד סינית. ממה ששמעתי המעבר לסימניות מסורתיות לא כזה מסובך. אם אתה רוצה פחות זרים אל תלמד בטייפה. אם כי רוב הזרים שתכיר בכל מקרה יהיו מהמרכז לימוד סינית :) אין דחיפות , צעקות , יריקות לכלוך בכמויות רמאויות וכל מה שגרוע בסין. מצד שני האוכל פחות טוב וחם ביחוד בקיץ.

ואתה יכול ללמוד סימניות פשוטות גם בטיוואן.

מובן שלא תראה אותם בעיתון ובשלטי חוצות שם.

happydog23

New member
מצטער על התגובה המאוחרת, הייתי מוצף בעניינים

רמת הלימוד ב- BLCU טובה, והלימוד שלהם מוכוון ל-HSK (לפחות כשאני הייתי שם - זה היה לפני 5 שנים פחות או יותר), כך שמהבחינות האלה זה אמור להתאים לך, אבל קח בחשבון עוד גורמים: מס' התלמידים בכיתה (לפחות בתחילת הסמסטר, עם הזמן חלק עוזבים) עומד על סביב 20 (די הרבה). המערכת לא גמישה. יש הרבה מאוד זרים ויש פחות הכרח לדבר סינית. זה לא מחסום בלתי-עביר, אבל זה מקשה על העניינים. מצד שני אתה מפתח אחלה חיי חברה (חשוב כשאתה לבד בארץ זרה). מההתרשמות שלי, BLCU היא מקום טוב להתחיל בו וגם מקום טוב בשביל ללמוד ל- HSK, אבל בשביל באמת להפנים את השפה ברמה היומיומית אתה חייב לפתח קשרים חברתיים עם סינים ולא רק עם זרים, וזה קצת קשה ב- BLCU. הפתרון של רוב הבנים שם היה למצוא חברה סינית - זה עושה פלאים ליכולות השפה.

nitzano

New member
מצד שלישי הבנות בביג'ינג סנוביות

כי יש הרבה זרים, אז אנחנו כבר לא מתת האל לבנות המזל
! אלא עוד זר מבין עשרות זרים שקיבלו המלצה למצוא חברה סינית
כדי לשפר את הסינית מבלי לוותר על חברים זרים אחרים או להקבר בעיר משעממת חסרת חיי חברה...

happydog23

New member
אני מניח שבעיר משעממת חסרת חיי חברה אתה

מתכוון לטיאנג'ין

nitzano

New member
אמ.....

דווקא היה לנו בר אחד ואפילו בית קפה (אחרי זמני נפתח). אז, כן!

למעלה