לימודים בסין
שלום לכולם! שמי ניר, כרגע אני
לקראת שחרור. כבר כמה שנים שאני מאוד מתעניין בסין בכלל ובפרט בשפה הסינית. יצא לי כבר ללמוד סינית בכל מיני מסגרות (ברליץ, חודש בבייג'ינג, מורה פרטית וכו'). התכנית שלי הייתה ללמוד באוניברסיטה תואר דו-חוגי של לימודי מזרח אסיה + חשבונאות, אבל בזמן האחרון אני קצת חוזר בי מהרעיון של לימודי מזרח אסיה בארץ. לפי מה שהבנתי הרמה שרוב התלמידים מגיעים אליה בסוף 3 השנים (לפחות מבחינת דיבור, לא מבחינת קריאה) אינה גבוהה במיוחד, והרבה מהם נוסעים לסין להמשך לימודים בתחום. לכן, התחלתי לחשוב על רעיון של לעשות תואר בסין, וכך יהיו לי גם הרבה יותר הזדמנויות לתרגל את השפה בכל מיני סיטואציות. יש לי עבורכם כמה שאלות: 1. בתור בוגרי החוגים למזרח אסיה בארץ, האם אתם מרוצים מרמת הלימודים? 2. האם יש אפשרות לעשות תואר דו-חוגי גם בסין ולשלב לימודי סינית עם חשבונאות? 3. במידה ויש כזו אפשרות, האם לימודי החשבונאות מתנהלים באנגלית? על פי חיפושים שעשיתי באתרים של כל מיני אוניברסיטאות, סטודנטים זרים שמעוניינים ללמוד באוניברסיטה בסין צריכים לעבור את מבחן ה-HSK ברמה 6-7 ומעלה, כלומר הלימודים מתנהלים בסינית, או בשילוב של סינית ואנגלית. אתם מכירים משהו אחר? מסלול לימודים שמתנהל רק באנגלית ובכך פוטר אותי מHSK? אם אין דבר כזה, האם אתם חושבים שלאחר שנת לימודים של סינית בסין, באוניברסיטה כגון BLCU לדוגמא אני אהיה מסוגל לעבור את הרמה הנדרשת בHSK ולהשתלב בלימודים לתואר ראשון בסין? תודה רבה!
שלום לכולם! שמי ניר, כרגע אני