לימודים בסין

Nunaye

New member
לימודים בסין

שלום לכולם! שמי ניר, כרגע אני
לקראת שחרור. כבר כמה שנים שאני מאוד מתעניין בסין בכלל ובפרט בשפה הסינית. יצא לי כבר ללמוד סינית בכל מיני מסגרות (ברליץ, חודש בבייג'ינג, מורה פרטית וכו'). התכנית שלי הייתה ללמוד באוניברסיטה תואר דו-חוגי של לימודי מזרח אסיה + חשבונאות, אבל בזמן האחרון אני קצת חוזר בי מהרעיון של לימודי מזרח אסיה בארץ. לפי מה שהבנתי הרמה שרוב התלמידים מגיעים אליה בסוף 3 השנים (לפחות מבחינת דיבור, לא מבחינת קריאה) אינה גבוהה במיוחד, והרבה מהם נוסעים לסין להמשך לימודים בתחום. לכן, התחלתי לחשוב על רעיון של לעשות תואר בסין, וכך יהיו לי גם הרבה יותר הזדמנויות לתרגל את השפה בכל מיני סיטואציות. יש לי עבורכם כמה שאלות: 1. בתור בוגרי החוגים למזרח אסיה בארץ, האם אתם מרוצים מרמת הלימודים? 2. האם יש אפשרות לעשות תואר דו-חוגי גם בסין ולשלב לימודי סינית עם חשבונאות? 3. במידה ויש כזו אפשרות, האם לימודי החשבונאות מתנהלים באנגלית? על פי חיפושים שעשיתי באתרים של כל מיני אוניברסיטאות, סטודנטים זרים שמעוניינים ללמוד באוניברסיטה בסין צריכים לעבור את מבחן ה-HSK ברמה 6-7 ומעלה, כלומר הלימודים מתנהלים בסינית, או בשילוב של סינית ואנגלית. אתם מכירים משהו אחר? מסלול לימודים שמתנהל רק באנגלית ובכך פוטר אותי מHSK? אם אין דבר כזה, האם אתם חושבים שלאחר שנת לימודים של סינית בסין, באוניברסיטה כגון BLCU לדוגמא אני אהיה מסוגל לעבור את הרמה הנדרשת בHSK ולהשתלב בלימודים לתואר ראשון בסין? תודה רבה!

nitzano

New member
בתום שנה של לימוד סינית בעיר ללא זרים

כאשר השפה היחידה אותה אתה דובר שם היא סינית ויש לך כישרון לקליטת שפה, עדיין לעניות דעתי לא תגיע לרמה 6. מה שאתה כן יכול לחפש זה אוניברסיטאות שאינן מחייבות אותך לרמה זו לשם קבלה אלא דווקא לשם קבלת התואר (כלומר בסביבות סוף הלימודים) ומאפשרות שילוב הדרגתי של שפה ולימודי תואר בתחום אותו אתה מעוניין ללמוד. זה קיים ואפשרי.

guanyin

New member
רק קח בחשבון

שלימודי חשבונאות בסין הם לא בהכרח כמו בארץ. אאל"ט, חלק מהלימודים נוגעים גם לחוקים ונהלים שמן הסתם לא זהים. תברר מראש איזה השלמות תצטרך לעשות אח"כ בארץ כדי לקבל רישיון (במידה ותרצה לעסוק בזה כאן ולא בסין), אם בכלל זה אפשרי. בהצלחה!

NoaHK

New member
השאלה היא מה סדר העדיפויות שלך

אם הכי חשוב לך ללמוד סינית מהר וטוב, אז סע לסין אם לקבל תואר מאוניברסיטה טובה חשוב לך, הייתי ממליצה לך בכל זאת להישאר בארץ (או לעשות תואר במדינה מערבית אחרת) למיטב הבנתי רוב האוניברסיטאות בסין (אולי חוץ מbei da ועוד כמה) לא טובות כמו בארץ, וכמו שציינה נועה אם את רוצה לעסוק בחשבונאות בארץ אולי תצטרך לעשות השלמות וכדומה. בקשר לרמה של הלימודים בארץ. אני מסיימת השנה (בע"ה ישתבח שמו) תואר ראשון במזרח אסיה באוניברסיטה העברית, ומה שיש לי לומר לזכות הלימודים באוניברסיטה, לפחות בעברית, זה שנותנים בסיס היסטורי טוב מאוד שמאפשר לך להכיר את מקורות התרבות הסינית. אם אתה מתכנן לגור בסין בהמשך חייך, אני חושבת שידע כזה הוא חיוני. מבחינת לימודי השפה, זה נכון שמה שאתה לומד כאן בשלוש שנים אתה לומד שם בשלושה חודשים (אם יש לך חוש לשפות), אבל יש יתרון בללמוד תחביר ודקדוק סיני באוניברסיטה שבה מלמדים בעברית. מצד שני יש שיגידו שללמוד דקדוק זה בכלל לא חשוב כי אף אחד לא באמת ישים לב אם תגיד את תיאור הזמן לפני או אחרי המקום... אבל יש אנשים שאוהבים דקדוק... בשורה התחתונה אני די מרוצה מהלימודים אבל זה בגלל שאני כבר מראש קיבלתי את העובדה שאני אאלץ (מסכנה שכמוני...
) ללמוד את השפה באמת, רק בסין. ולכן זה מאוד תלוי מה השיקולים האישיים שלך. אם יש לך כבר היכרות ראשונית עם סין, עם השפה והתרבות, יכול להיות שבאמת תהנה יותר מלימודים שם. בכל מקרה בהצלחה!

Nunaye

New member
תודה על התגובות!

noahk, לגבי רמת האוניברסיטאות, אם כבר תואר בסין אז אני באמת מתכוון לעשות אותו באחת מהאוניברסיטאות הטובות.. 北大 או 清华.. אם אצליח להתקבל. לגבי מה שאמרתן על חשבונאות - אתן צודקות, באמת יש הבדל ואני מודע לזה. אם אני לא טועה ניתן ללמוד חשבונאות בדינים בין-לאומיים בחלק מהאוניברסיטאות. בכל מקרה, בת-דודה שלי היא רואת חשבון ואני גם מתכוון להתייעץ איתה בנושא. האמת היא שאני עדיין לא יודע אם אני רוצה לעבוד אחר כך בארץ בתור רואה חשבון או לא, אבל בכל מקרה אני חושב שסין היא הכיוון שלי כך או כך, בין אם אגור בסין או בארץ, אז אני חושב שזה לא יזיק אם אכיר את הדינים הסיניים, ובמידת הצורך אעשה השלמות בארץ. ניצן, אני לא חושב שהאוניברסיטה תסכים לכך, מכיוון שהלימודים עצמם מתנהלים בחלקם אם לא בשלמותם בשפה הסינית, ולכן האוניברסיטה לא תקבל סטודנט שלא יבין את תוכן השיעורים. יש לך דוגמאות לכאלה אוניברסיטאות שמאפשרות לימודי שפה במקביל ללימודי תואר? עד כמה זה קשה להשיג רמה 6 בHSK? יש לכם הערכה מה זה בערך דורש? כרגע אני מתכנן לצאת לטיול של כחצי שנה בסין בחודש יולי הקרוב, במהלכו אני כנראה אדע אם סין היא באמת המקום בשבילי
אחר כך, בהנחה שאני אחליט שזה הכיוון, אני רוצה ללמוד שנה בBLCU (או במקוום טוב אחר) ולשפר את השפה. אני מקווה שבמהלך כל הזמן הזה אני אצליח להשתפר מספיק בשפה כדי להיות מסוגל ללמוד שם באוניברסיטה טובה
אני חוזר מחר לצבא, אז אראה את התגובות שלכם רק ביום חמישי. בכל מקרה, תודה רבה!

nitzano

New member
ברור לך שלא הצעתי שתנסה לשכנע אותם לאפשר לך

"אני לא חושב שהאוניברסיטה תסכים לכך, מכיוון שהלימודים עצמם מתנהלים בחלקם אם לא בשלמותם בשפה הסינית, ולכן האוניברסיטה לא תקבל סטודנט שלא יבין את תוכן השיעורים. יש לך דוגמאות לכאלה אוניברסיטאות שמאפשרות לימודי שפה במקביל ללימודי תואר" הצעתי שתחפש כאלה שכן מאפשרות (יש, אני למדתי רפואה סינית כך). זה קורה בעיקר במגמות בהן יש ביקוש רב של זרים ולכן הם מעוניינם לאפשר לתלמידים להתקבל. על כן תחילה לומדים את השפה ואת האוצר המילים המקצועי וקורסים מעטים בשנים ראשונות ואילו בהמשך מדביקים את הקצב. לדעתי לוקח יותר משנה להגיע לרמה של 6 וגם זה אצל מישהו שדיבר רק סינית כל השנה (שזה כמעט ולא קורה בביג'ינג שם יש גם חיי חברה של מועדונים, זרים, ישראלים וכדומה).

nitzano

New member
לא רוצה שתרים ידיים

אם אתה מגיע עם רקע בשפה ומשקיע המון בדיבור, קריאה, שמיעה וכתיבה בשנה הראשונה אז אולי יש סיכוי ל-6 אחרי שנה. הכל תלוי בכמות ההשקעה לעומת חיי חברה (שלפעמים יכולים להציל מטירוף)

erezor

New member
יש בסין אוניברסיטאות שמלמדות באנגלית

כמו אוניברסיטת הונג קונג או פו-דאן בשאנגחאי. יחד עם זאת, קשה מאוד להתקבל אליהן. האוניברסיטאות האלה לא פחות טובות מאלו שציינת, ובמקרה של פו-דאן, מדובר באוניברסיטה יוקרתית לא פחות מביי-דא, לדעתי. בכל מקרה, בסופו של דבר עבור התואר הראשון אני לא מאמין שהמוסד שאתה הולך אליו הוא כל כך משמעותי, כל זמן שתכנית הלימודים שהם מציעים היא ברמה סבירה.

happydog23

New member
ניסית לחשוב אולי על טיוואן?

אני חושב ששם יש סיכוי הרבה יותר גדול למצוא תוכניות בין-לאומיות, שגם מתאימות לסטנדרטים מוכרים ומערביים, מה גם שמדברים שם מנדרינית.

filination

New member
הונג קונג

היי, מהקצת הכרות שיש לי עם הלימודים האקדמאיים בסין ובטאיוואן לי נראה שהאפשרות הראלית ביותר עבורך באזור זה בהונג קונג או בסינגפור. הונג קונג אמנם קנטונזית, אבל יש לימודי מנדרינית בכל האוניברסיטאות ושנז'ן וסין במרחק חצי שעה. סינגפור בגדול אנגלית היא שפת אם, אבל מרבית האוכלוסיה היא דוברת מנדרינית שפת אם ויש לא מעט אפשרויות ללימוד השפה. הרמה האקדמאית מאוד גבוהה. הסוגיה היחידה היא שעלות הלימודים גבוהה מישראל והאינטנסיביות של הלימודים היא מאוד גבוהה, ברמות שאחרי שני תארים בארץ אני מאמין שרוב הישראלים לא מכירים. אוניברסיטאות שכדאי לבדוק- הונג קונג - Hong Kong University Chinese University of Hong Kong (טוב במיוחד ללימודי מנדרינית) Hong Kong University of Science and Technology סינגפור - National University of Singapore אם אתה צריך עוד מידע בנוגע להונג קונג, אני אשמח לעזור. בהצלחה בדילמה. פילי

happydog23

New member
שאלה - למה לא טיוואן (מאחר ועד כמה

שזכור לי אתה למדת בטיוואן, או משהו בסגנון)?

filination

New member
טיוואן והונג קונג

אני לא מכיר תואר ראשון באנגלית בטיוואן. אם כבר, באוניברסיטאות המובילות - מדובר בMBA, לימודי טיוואן/סין תואר שני ואולי כמה דוקטורטים פה ושם, אבל לא תואר ראשון בחשבונאות. מהקצת שאני מכיר בטאיוואן והונג קונג - יש הבדלים ברמת הפתיחות, האפשרויות לזרים והרמה האקדמאית.

guanyin

New member
הם מאד חזקים בענייני איכות הסביבה

מאד מרשים! (מצד שני, מאיר את ישראל באור עכור למדי).

למעלה