לימודים בלונדון

yeliad

New member
לימודים בלונדון

אני עומד להתגורר בשנתיים-שלוש ואולי יותר. אני מחפש לעשות תואר נוסף - חשבתי על תואר ראשון או שני במשפטים או דוקטורט במנהל עסקים (יש לי Bsc ו-MBA). האם מישהו מכיר תוכניות ללימודים אחה"צ שאפשר יהיה לשלב עם עבודה במשרה מלאה? יש אוניברסיטה פתוחה? לימודים מהבית? משהו? שלא ישעמם לי...

tulkin

New member
יש אוניברסיטה פתוחה

שאפילו נחשבת מאד טובה, ויש לה אפילו תוכניות לדוקטורט (למרות שעבור דוקטורנטים היא מתפקדת כמו אוניברסיטה רגילה. אפשר לבדוק באתר: www.open.ac.uk חוץ מזה, לימודי תואר שני ושלישי באנגליה אפשר לעשות part time שזה אומר להקדיש בד"כ יום בשבוע ללימודים באוניברסיטה וכמובן הרבה זמן חופשי שיהפוך לשמן ללימוד עצמאי. תואר שני כזה ייקח שנתיים שלוש (במקום שנה) ודוקטורט כזה ייקח 5-6 שנים (במקום 3). כשתהיה יותר ממוקד נוכל אולי לעזור יותר.

בעניין part time

אתה באמת חושב שזה לא יותר מחצי המאמץ לתואר שני שצריך לסיים תוך 12 חודשים? אלף זה לא ממש נשמע לי הגיוני, ובית, אני שמעתי שזו די עבדות. שזה דומה לתואר במשרה מלאה, רק מרוח על יותר זמן. אולי כשפורסים על לפחות 3 שנים זה יכול להיות כבר בסגנון תואר שני במשרה חלקית בישראל או משהו... מה אתה אומר טולקין?

tulkin

New member
אני לא יכול להעיד מנסיון אישי

אבל עם אשתי לומדים עכשיו לא מעט part-timers וכמעט כולם מחזיקים משרה מלאה (לפחות כך מספרים). הם מגיעים ללימודים יום בשבוע. וקורעים את התחת בערבים ובסופי שבוע בלימוד עצמי, קריאה וכתיבת עבודות. תכל'ס לשבת בכיתה וללמוד יש יומיים-שלושה בשבוע בתוכנית מלאה, ולכן אפשר לפרוס את הלימודים לשנתיים שלוש עם עומס פורמלי של יום בשבוע. אני חושב שאם היתה דרך לכמת מאמץ - לימודים חלקיים דורשים (לדעתי) בסה"כ יותר מאמץ מלימודים בהיקף מלא. אבל הם דורשים אותו לאורך זמן רב - ולכן ההספק הנדרש נמוך יותר, ואפשר להמשיך לעבוד. איך זה עובד בדיוק - אין לי מושג. אבל ממה שאני שומע זה אפשרי ולא מעט אנשים עושים את זה.

למעלה