לימודים בלונדון

vbn9

New member
לימודים בלונדון../images/Emo35.gif

שלום לכולם רציתי לדעת אם יש פה אנשים שיודעים על מוסדות טובים בלונדון ללימודי מוסיקה......אנשים ששמעו על מקום מעולה או מקום גרוע...תואר ראשון או לימודי תעודה מתקדמים בכל אופן ואם יש אנשים שלמדו בלונדון, לא משנה מה, אז טיפים וכד'?.... איך בדיוק חסכתם את שכר הלימוד האסטרונומי שצריך לחסוך כדי ללמוד בלונדון?.....איך נרשמתם? אולי אפשר להיעזר שם בגופים מסוימים? כמה פעמים נסעתם לפני לסידורי בדיקה והרשמה? אולי עדיף ניו יורק?...... המלצות/רעיונות/תגובות יתקבלו בברכה
תודה

tulkin

New member
איזה מוסיקה?

מוסיקה זה דבר רחב..... מה אתה רוצה ללמוד? תהיה ספציפי - יש יותר סיכוי שתקבל תשובות טובות. אני, באופן אישי, ביליתי בגידלהול סקול אוף מיוזיק שנה נפלאה מהחיים שלי. ולשאלותיך: את שכר הלימוד הרווחתי בעבודה בהייטק. נרשמתי באמצעות משלוח טפסים אותם הורדתי מהאינטרנט. בטוח שאפשר להיעזר בגופים מסויימים (למשל הטיוב מאד יעזור לך להגיע ממקום למקום בלונדון) השאלה מה בדיוק אתה צריך. לא נסעתי לשם לפני תחילת הלימודים בכלל. באופן כללי ניו יורק ממש לא עדיפה (יש פה איזה שרשור שונאי ניו יורק) - אבל אם תגיד מה בדיוק אתה מחפש ייתכן שדווקא את הדבר הספציפי שלך עדיף לעשות בניו יורק, ואולי בכלל עדיף לעשות אותו במוסקבה או בהלסינקי. בקיצור - תספר לנו קצת במה מדובר, אולי נוכל לעזור יותר. בהצלחה.

vbn9

New member
קודם כל תודה....

ודבר שני....אני מחפש לימודי שירה וקומםוזיציה. ז"א אני שר, אבל רוצה להעמיק את הדיע התיאורטי וללמוד הלחנה..... אולי תספר קצת על גידלהול...ולמה היית שם רק שנה?

tulkin

New member
אז ככה

הייתי שם שנה כי זה היה אורך התוכנית שהגעתי אליה (לימודי תעודה, שהם בעצם התמחות באלתור קבוצתי והנחיית סדנאות במוסיקה). גילדהול אחלה מקום. יש להם מחלקה מעולה בשירה. המחלקה לקומפוזיציה פחות מרשימה, אבל עדיין יותר טובה מכל מה שתמצא בארץ. יש שם המון הזדמנויות ביצוע, הרבה כיתות אומן - ובכלל, לונדון זה מקום מעולה ללמוד בו מוסיקה - יש כל כך הרבה אירועי מוסיקה ותרבות מסביב. החסרון היחיד של גילדהול זה המיקום המחורבן שלהם באחד הקומפלקסים הכי מכוערים שיש ביקום. אבל מצד שני באותו קומפלקס שוכן הברביקן סנטר שהוא אחד ממרכזי התרבות (סרטים, מוסיקה מכל הסוגים, תיאטרון) המדהימים ביותר שיש. הם עובדים בתיאום עם גילדהול. כנס לאתר של גילדהול ותראה בעצמך - www.gsmd.ac.uk יש בלונדון גם את הרויאל אקדמי אוף מיוזיק (www.ram.ac.uk), וגם את הרויאל קולג' אוף מיוזיק(www.rcm.ac.uk). שניהם נחשבים מצויינים, אבל אני לא מכיר מקרוב, וקשה לי להגיד על מחלקות ספציפיות.

vbn9

New member
נורא יקר בגילדהול!!

אני אגיד לך מה עוד בעייתי חוץ מהמזומנים (אגב בשאר המקומות, כולל אלה שהזכרת והכרתי קודם, שכר הלימוד נע בסביבות ה9500 לשנה ולא 14,500!!!), רב המקומות מלמדים מסלולוי voice קלאסיים. אז נכון שלגילדהול יש מסלול שירה בג'אז שאת זה עוד לא ראיתי בשום מקום אחר, אבל השאלה שלי היא אם יש בתי ספר נגיד סתם כמו "רימון" בחו"ל? שהרמה היא גבוהה אבל כדי להיכנס מספיק כישרון בסיסי טוב וידע בסיסי מינימלי, שהמטרה היא ללמוד במהלך התואר את הידע המעמיק יותר. גם באקדמיה וגם בקולג' המלכותיים
מדובר בלשיר אופרה ברמה מאוד גבוהה רק כדי להתקבל....

Psycho_pr

New member
הרמממ

אתה יכול לנסות את ברקלי: http://www.berklee.edu/ אני חושב שהם לא הכי קשוחים בתנאי הקבלה שלהם, יחסית לג'וליארד נגיד.

vbn9

New member
אוקיי מעולה....תנאי הקבלה שלהם נראים לי

סבירים למדי......אבל שכר הלימוד מטורף לפי החישוב שעשיתי, אם לא טעיתי. אולי מישהו פה מכיר על בתי ספק מקבילים/דומים לברקלי במקומות אחרים?.....אנגליה אולי?....ניו יורק? האמת היא שהם בדיוק כמו רימון.....השאלה היא האם ללמוד בחו"ל כשיש בארץ את רימון?

Psycho_pr

New member
יש אפשרות למלגה

או מלגה של ברקלי או אפילו מלגה של קרן שרת.

אני לא הייתי הולך ישר על ברקלי

רימון נשמע לי אחלה בית ספר בשבילך לפי מה שאתה מתאר, ואם תהיה רציני ותשקיע בבאמת ללמוד, תוציא משם הרבה. מבחינה כספית הרבה הרבה יותר קל להתחיל ברימון ולעבור לברקלי, אם אתה מתכנן את זה נכון אפשר לקבל ים של פטורים, ויש לך סיכוי טוב למלגה (מלגה אפשר להוציא גם בלי קשר לרימון, אבל הלימודים יעזרו לך, ויש מצב שרימון יעזרו להגדיל). זה המסלול שאני עשיתי ואני מאוד מאוד מרוצה מזה, רימון עזרו לי להגדיל את המלגה, ובזכות הלימודים שם סיימתי ברקלי ב-4 סמסטרים, וגם זה היה קריעה מבחינה כלכלית - אם אתה לא מליונר זה נראה כמו אופציה הרבה יותר ריאלית, ולא פחות טובה! בברקלי יש מורים מדהימים ונגנים רוצחים, שאם תגיע לשם בלי ניסיון וידע, לא תפגוש לעולם ולא יהיה לך שום קשר אליהם. אתה תלמד את הקורסים הבסיסיים ותנגן עם נגנים שלא עולים בשום אופן על כל מה שניתן למצוא בארץ. סוג של "בזבוז" של ברקלי, אפשר להגיד. בקיצור תשקול את העניין הזה ברצינות, ואם רימון לא מתאים לך, שיעורים פרטיים, להקות, ג'אמים, קורסים במקומות כאלו או אחרים - בקיצור תשתפשף קצת ותגיע לשם בתור מישהו בולט שיכול לנצל את מה שיש לברקלי או כל מוסד אחר בסגנון להציע. לסיום - אין בדברי כדי לרמוז שאתה לא מנוסה/לא טוב/לא שווה, או התנשאות כלשהי! פשוט לפי מה שאמרת על תנאי קבלה ורצון ללמוד את הבסיס תוך כדי התואר/תעודה, אני מניח שאתה מחפש להתחיל מלימודים די בסיסיים - עמך הסליחה אם הבנתי לא נכון! מוזמן לשאול כל שאלה במסרים

vbn9

New member
השאלה שלי היא כללית לכולם...האם ההשקעה הכספית

בלימודים בחו"ל לא שווה את ההיצע היותר הגדול שם, את הדלתות שלימודים בחו"ל יכולים לפתוח?? ללמוד בארץ ואז לנסוע לחו"ל ולנסות להשתלב נראה לי יותר קשה.......

למעלה